Prawdę mówiąc z takimi stwierdzeniami to już nie ma co dyskutować... wszędzie spisek i złodzieje. I "logiczna" pułapka binarna: jak masz inne zdanie to nie jesteś przynajmniej "średnio rozgarnięty" co "wie" czyli jesteś głąb. Coś jak z tymi faszystami: albo z nami, albo faszysta.Coluche pisze:Każdy średnio rozgarniety wie że OFE skonstruowane w takiej formie jak to zrobiono na początku to było wielkie oszustwo i że chodziło tylko i wyłącznie o dobranie się przez zachód do kasy emerytów.Taki Buzek to nie miał zielonego pojęcia w jaki przekręt wprowadza nasz kraj.Powinien za to sedzieć w pierdlu.259 pisze:Aż tak to nie - on na wstępie wyraźnie powiedział co o tym sądzi. Zarówno o OFE jako takich jak i o tych niby propozycjach. I nie była to bynajmniej pochlebna opinia, szczególnie dla tych propozycji. Ale potem przeszedł do tematu czyli jak to się ma/nie ma do GPW - najmniejszego z rynków w naszym kraju
Teraz Rostkowski który jest oczywiście jeszcze większym oszustem próbuje z tego wybrnąć.
Jeśli te groszowe procenty które zostaną przelewane do OFE i będą one mogły inwestować agresywnie w akcje to ja oczywiście zostanę przy tym.
Jednak jak dla mnie to najważniejsze to byłoby przekazywanie prowizji tylko i wyłącznie od zysku.
I mogło by to być nawet 20%.
To ja dziękuję, wysiadam.