Pogaduchy przy porannej kawie

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
259
Maniak
Maniak

Re: Pogaduchy przy porannej kawie

Nieprzeczytany post autor: 259 »

Sildra pisze:Dzień Dobry,

Na cześć przekroczenia bariery 95,00 na USDJPY i otwarcia drogi do 100 proponuję zaśpiewać:

http://www.youtube.com/watch?v=Okae5pyrwcY

:)
:564:
Jakże często ludzie mają już gotową opinię zanim zdążą pojąć istotę rzeczy.
A gdy już ta istota w pełni do nich dotrze, jakże często muszą zmagać się z konsekwencjami swojej opinii ;-)

259
Maniak
Maniak

Mighty Baz pisze:złoto dla zuchwałych - co zarobie to mnie wywali na stopach.
20% DD wczoraj, dzisiaj udało mi się wyjsc przed weekendem na malym plusie.
Dlatego dałem sobie spokój z SL na złocie - nie ma takiego sensownego poziomu gdzie można postawić SL którego nie wytrzepie tylko po to żeby zawrócić szczerząc bezczelnie te swoje złote zęby. Te zaś poziomy gdzie można bezpiecznie postawić SL to tak jakby w ogóle ich nie stawiać.

Ładnie dzisiaj zakręciło i zrobiło wszystkich w balona.
Ale coś jest na rzeczy - mamy całkiem dobry wynik NFP (powyżej 200k zaczynają się mocniejsze akcenty), stopa bezrobocia spadła o całe 0.2 punktu procentowego - to też nieźle choć znów zniekształcone kurczącą się bazą.
Tak czy inaczej zatrudnienie wzrasta co "przybliża" koniec QE, dolar leci w górę, złoto w dół "bo koniec QE" a tu ktoś kupił i to całkiem całkiem. Okolice $1550 wydają się być bardzo atrakcyjne dla kupujących. Bardziej niż staromodne QE/nie QE.
Może mamy już dno?
A gdy już ta istota w pełni do nich dotrze, jakże często muszą zmagać się z konsekwencjami swojej opinii ;-)

Awatar użytkownika
Mighty Baz
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Mighty Baz »

259 pisze:
Mighty Baz pisze:złoto dla zuchwałych - co zarobie to mnie wywali na stopach.
20% DD wczoraj, dzisiaj udało mi się wyjsc przed weekendem na malym plusie.
Dlatego dałem sobie spokój z SL na złocie - nie ma takiego sensownego poziomu gdzie można postawić SL którego nie wytrzepie tylko po to żeby zawrócić szczerząc bezczelnie te swoje złote zęby. Te zaś poziomy gdzie można bezpiecznie postawić SL to tak jakby w ogóle ich nie stawiać.
generalnie powinno spadac do mniej wiecej 1510, ale jak widac na obrazkach mamy konsole,
jak spojrzysz na H4 i D1, to wyglada to na probe testowania ostatniego dolka.
DAYTRADER
powodzenia, kilometrow pips wam zycze

259
Maniak
Maniak

Fitch downgrades Italy
Ale prawdę mówiąc powody nie brzmią zbyt poważnie.
Głównie chodzi o wybory i niepewność polityczną.
Tak jakby to było tam coś nowego.

259
Maniak
Maniak

Mighty Baz pisze:
259 pisze:
Mighty Baz pisze: generalnie powinno spadac do mniej wiecej 1510, ale jak widac na obrazkach mamy konsole,
jak spojrzysz na H4 i D1, to wyglada to na probe testowania ostatniego dolka.
Tak, ale mamy też bardzo charakterystyczne szpilki będące wynikiem skupowania spadków. I to całkiem mocnego skupowania.
Dlatego one są tak długie: kupujący podpuszczają sprzedających cofając się przed nimi jak Ruscy przed Niemcami żeby dorwać ich gdy są już zagonieni w samym dołku (same oferty sprzedaży przy braku kupna i sprzedający zaczynają się wycofywać widząc że nie ma chętnych co by od nich odkupili). Rynek zawraca, kupujący dociskają gazu i trafiają wprost w ciasne stopy sprzedających tłukąc je niemiłosiernie.

Tylko czy to że to jest dołek oznacza, że to jest ten właściwy dołek.
Też mi wychodzi jakieś $1510/25.
Poczekam jeszcze chwilę.

259
Maniak
Maniak

zealot pisze: USA na zielono... pauzuje dzisiaj, ale tez przewiduje dobre NFP. Mysle, ze rynek od wczoraj dyskontuje dzisiejszy dobry wynik.. zatem moze sie wydarzyc ze dobry wynik = maly spadek, zly wynik = jazda bez trzymanki.
I tutaj trafiłeś w to sedno :-)
Ale prawdę mówiąc jestem nieco zaskoczony - po raz pierwszy od kiedy pamiętam widzę taką akcję przed NFP.
NFP to ruletka na której niejeden stracił fortunę i dlatego nie daje się grać "pod".
Ale tym razem było tyle różnych podpowiedzi, że rzeczywiście trudno było spodziewać się kiepskiego wyniku.
Szczególnie po komunikacie ISM wcześniej (wtorek czy środa) który był naprawdę mocny i podkreślał wzrost zatrudnienia.
Tak samo Beżowa Książka - wzrost zatrudnienia.
Gdyby BSL pokazało coś innego zaczęłoby to pachnieć spiskiem ;-)

Dlatego też trzymałem te l-ki.

Awatar użytkownika
Sildra
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Sildra »

259 pisze: NFP to ruletka na której niejeden stracił fortunę i dlatego nie daje się grać "pod".
Spośród różnych komunikatów odnośnie NFP mnie w tym tygodniu najbardziej zaciekawił ten.

http://www.forexlive.com/blog/2013/03/0 ... te-higher/
Jeśli czegoś nie możesz albo Ci się nie chce - obejrzyj to koniecznie.....

Przeczytaj opis zanim zaczniesz:
http://www.youtube.com/watch?v=l6-bGtW83vA

Awatar użytkownika
zealot
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: zealot »

Ale prawdę mówiąc jestem nieco zaskoczony - po raz pierwszy od kiedy pamiętam widzę taką akcję przed NFP.
NFP to ruletka na której niejeden stracił fortunę i dlatego nie daje się grać "pod".
Hm... a Angela z Montim tuz przed NFP w zeszlym roku? :mrgreen: Teatr grecki moze sie schowac ;). Osobiscie nie widze jak mozna inaczej podchodzic do tego, jak tylko na dystans. Mozna sobie popisac i cieszyc sie, ze sie mialo racje :wink:
Spojrzcie na moment w ktorym fitch oglosil downgrade wloch. Coz za przypadek :). Caly tydzien byli zajeci roznymi duperelemi, jak ratingi spozywczakow i domow spokojnej starosci i gdzies im ten raport o italy utknal pod sterta papierow. Dopiero porzadkujac notatki przed weekendem zauwazyli, ze cos sie zawieruszylo i biegiem do reutersa, zeby miec fajrant i na piatkowe piwko przy grillu :roll: :564:

Milego weekendu wszystkim!
PFSOFT Protrader. Kompleksowa, wielozadaniowa platforma tradingowa.

Awatar użytkownika
mike_05
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: mike_05 »

http://www.zerohedge.com/news/2013-03-0 ... ice-target

Wartość PLN do BigMac`a :)
bigmac1.png

Pewni siebie?

Obrazek
Jeżeli chcesz odnieść sukces, naucz się cenić ludzi.

Awatar użytkownika
ForexTig3r
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: ForexTig3r »

Przedstawione, poglądy, oceny i wnioski są wyrazem osobistych poglądów autora i nie mają charakteru rekomendacji. Wyłączną odpowiedzialność za decyzje inwestycyjne, podjęte i z wykorzystaniem wniosków w nich zawartych, ponosi inwestor.
subsilver2 趋势线

Zablokowany