USD/JPY most leveraged to payrolls tomorrow
Having come quiet a long way this week, largely as a result of firming US rates, USD/JPY will likely pullback if payrolls prove disappointing.
The Reuters consensus is for a 160,000 rise in payrolls. Bloomberg has 165,000.
With ADP firm and jobless claims low, the market is geared for a strong report.
Look for a pullback in USD/JPY to trigger stops below 94.65 if the unemployment report fails to live up to expectations.
This entry was posted in Forex News and Analysis and tagged USD/JPY on March 7, 2013 by Jamie Coleman.
Zgadzam się absolutnie - po całej serii danych sugerująch poprawę zatrudnienia coś co temu zaprzeczy będzie poważnym rozczarowaniem. USDJPY świeca w dół, złoto świeca w górę.
I zgadzam się bo wiem doskonale co zrobię gdyby ten raport wypadł słabo - zamknę natychmiast wszystkie moje L które nazbierałem w ostatnich dwóch tygodniach. A jest co zamykać, szczególnie z tych dołków

Najchętniej postawiłbym SL ale że w takich przypadkach zdarzają się głupie huśtawki zawadzające o takie stopy (w sumie to też nic innego jak polowanie na stopy) trzeba będzie to rozegrać manualnie nawet za cenę nieco mniejszego zysku.
Za to gdyby raport wypadł dobrze, a najlepiej bardzo dobrze to przenosimy się powyżej ¥95. Prawdę mówiąc na to liczę...
Jakże często ludzie mają już gotową opinię zanim zdążą pojąć istotę rzeczy.
A gdy już ta istota w pełni do nich dotrze, jakże często muszą zmagać się z konsekwencjami swojej opinii ;-)