Pogaduchy przy porannej kawie

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
Tommy_Boss
Pasjonat
Pasjonat

Re: Pogaduchy przy porannej kawie

Nieprzeczytany post autor: Tommy_Boss »

mike_05 pisze:
szczudlo6 pisze::D :D
Teraz wkońcu moge grać ostro na goldzie bo tak to sie bałem. Te informacje otwarły mi oczy na świat i już za kilka miesięcy dzięki nim będę miliarderem :D
To już wiesz, dlaczego złoto tanieje. Nas w h... robili, a ono na drzewach, q.... rośnie!
:D

NO NO jak czereśnie i wiśnie :d :d :d
BOŻE DAJ MI DUŻO CIERPLIWOŚCI BO JAK DASZ MI SIŁĘ TO, TO WSZYSTKO ROZ.........!!!!!!!!!

"DOBRY TRADER WIE KIEDY NIE MA RACJI, A NAJLEPSI WIEDZĄ KIEDY ZMIENIĆ ZDANIE" !!!!!!!!!

趋势线 فارچیون جرات مندانہ حق میں

259
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: 259 »

Uzupełnienie kalendarza:

Czwartek - German manufacturing PMI - to w zasadzie najistotniejszy wskaźnik po eksporcie bo jest wynikiem popytu. Można powiedzieć, że jest to wskaźnik wyprzedający i to dotyczący rdzenia niemieckiej gospodarki. Gospodarki która nie dość że ciągnie całą EU to jeszcze trzyma na kroplówce wszystkich bankrutów EZ.

Piątek - German IFO, LTRO repayment. IFO nie wcześniej nie zauważyłem... a jest to też istotny wskaźnik optymizmu/pesymizmu biznesu. Natomiast spłata LTRO to nie wiem czy to część tego co już jest grane, czy nowe... tym niemniej każda spłata jest pozytywna dla Euro, a jak jest duża to tym bardziej. Jest pozytywna w dwóch wymiarach: pierwszy że banki nie potrzebują już awaryjnej kasy do łatania płynności czyli że pozbyły się nadmiaru śmiecia który im ciążył na bilansach, wyszły na prostą i zarabiają tak dobrze, że nie potrzebują ekstra pożyczki, a drugi jest taki, że zwyczajnie zmniejsza się suma bilansowa ECB. Można powiedzieć, że to odwrotność drukowania czyli przemiał ;-). Mniej Euro = mocniejsze Euro.
Jakże często ludzie mają już gotową opinię zanim zdążą pojąć istotę rzeczy.
A gdy już ta istota w pełni do nich dotrze, jakże często muszą zmagać się z konsekwencjami swojej opinii ;-)

Awatar użytkownika
Mighty Baz
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Mighty Baz »

polecam strone , niezly kombajn, opisy zdarzen ekonomicznych, krotkie interpretacje, analiza tech, wskazniki i masa roznych dupereli, pomocnych w codziennych zmaganiach na rynku,...w jez polskim
http://pl.investing.com/news/wska%C5%BAniki-ekonomiczne
DAYTRADER
powodzenia, kilometrow pips wam zycze

Awatar użytkownika
mike_05
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: mike_05 »

Mighty Baz pisze:polecam strone , niezly kombajn,
Mało dojrzałe i nieprzemyślane działanie. W zasadzie powielanie z innych znanych już źródeł.
Kwiatek na dzień dobry.
invest.PNG
Jeżeli chcesz odnieść sukces, naucz się cenić ludzi.

Awatar użytkownika
Sildra
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Sildra »

http://www.fxbriefs.com/?p=2176&utm_sou ... -the-close

Dawno nie było nic z S&P, a oni też ludzie, mają swoje potrzeby. Czasami człowiek musi, inaczej się udusi ;)
Jeśli czegoś nie możesz albo Ci się nie chce - obejrzyj to koniecznie.....

Przeczytaj opis zanim zaczniesz:
http://www.youtube.com/watch?v=l6-bGtW83vA

Awatar użytkownika
zastapmnie
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: zastapmnie »

słyszałem o jakieś plotce dotyczącej obniżenia ratingu Great Britain... ktoś wie, kiedy to zdementują lub potwierdzą?
Staram się przetrzymywać straty i ciąć zyski, bo tak podobno robi większość, która przecież nie może się mylić...

Awatar użytkownika
niemiaszek
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: niemiaszek »

zastapmnie pisze:słyszałem o jakieś plotce dotyczącej obniżenia ratingu Great Britain... ktoś wie, kiedy to zdementują lub potwierdzą?
wrzucałem info w DT jak się pojawiła plotka:
http://forex-nawigator.biz/forum/daytra ... ml#p557733

16:33
UK: S&P Ratings spokesperson: UK downgrade rumour "never comment on market
speculation"

17:32
UK: Below are comments from major rating agencies on the U.K:
- S&P last changed the outlook on the UK's AAA rating to negative from stable on
Dec 13 and then said the "negative outlook reflects our view of a one-in-three
chance that we could lower the ratings in the next two years if the U.K.'s
economic and fiscal performances weaken beyond our current expectations". S&P
said it could lower the ratings if we conclude that the pace and extent of
fiscal consolidation has slowed beyond what we currently expect. This could stem
from a reappraisal of our view of the government's willingness and ability to
implement its ambitious fiscal strategy.
- Moody's said it will revisit the Aaa rating and outlook in the first few
months of 2013 to assess the impact of these challenges and of the government's
upcoming autumn Statement".
- Fitch placed the UK's 'AAA' rating on negative Outlook in March 2012. The
agency will conduct a further formal review of the rating in 2013, incorporating
the government's 2013 budget.
... zbieraj pips do pipa bo jak nie to z depo będzie lipa... G."niemiaszek"

259
Maniak
Maniak

uff... wreszcie się odkopałem z okopów przysypanych nagłą robotą...

Kabelek jest klasycznie rozgrywany pod przyszłe wydarzenie niezależnie od jego prawdziwego wyniku - tym razem plota o downgrade UK przez S&P po zamknięciu NYSE. Czy będzie czy nie to nie ma większego znaczenia - nie takie potęgi zostały zdegradowane i nic.
Ale ma znaczenie to że tak właśnie się gra kabelka - dealerzy bankowi jadą pod coś co dopiero się wydarzy. A jak już się wydarzy to zabierają swoje i znikają. Oczywiście różnie może być z wynikami i tym co się potem stanie ale to już nie jest ich sprawa.

Czy będzie degradacje czy nie to nie wiem. Jeżeli nawet będzie to niewiele zmieni choć na pewno nie pomoże funtowi.
A jeżeli nie będzie to... może odbicie a potem powrót do porządku dnia?
Zobaczymy.
A gdy już ta istota w pełni do nich dotrze, jakże często muszą zmagać się z konsekwencjami swojej opinii ;-)

259
Maniak
Maniak

Plota i po plocie. Nic się nie zmieniło.
Zarówno jeżeli chodzi o te trzy literki A jak i rynek.

Generalnie funt ma się gorzej i nikt nie spodziewa się aby miał się mieć lepiej.
Tak więc dzisiejsze ekscesy (niezbyt duże prawdę mówiąc) wydają się wpisywać w trend. Zarówno fundamentalny jak i techniczny.
Kto powiedział, że nie mogą chodzić w parze?
W zasadzie to najlepsze okazje jakie mogą się przytrafić :-)

Awatar użytkownika
zastapmnie
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: zastapmnie »

Patrzę na tego kabla, patrzę, czy tu czasem nie mamy do czynienia z 3 falą o długości równej pierwszej, z szansą na dalsze spadki rzędu 3 figur... trochę się wierzyć nie chce, szczególnie że kabel to wyjątkowo perfidna maszynka do mylenia graczy:)
A le pasuje mi ten scenariusz do innej pary z funtem, gbpchf, która według mego słabego wzroku wyrysowała na h4 coś na kształt RGR z takim zasięgiem. Jedyne, co mi przeszkadza, to miejsce pojawienia się tej figury. Ale zasięg dotknąłby okolic 38,2 zniesienia tego ruchu wzrostowego od samego dołu...
czyli niewykluczone...
Staram się przetrzymywać straty i ciąć zyski, bo tak podobno robi większość, która przecież nie może się mylić...

Zablokowany