u mnie wygląda to tak:259 pisze:One się nieco różnią (ale nie pytaj mnie o szczegóły) i jedni mówą że Comex inni że Globex...
Pogaduchy przy porannej kawie
- niemiaszek
- Przyjaciel Forum
Re: Pogaduchy przy porannej kawie
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
... zbieraj pips do pipa bo jak nie to z depo będzie lipa... G."niemiaszek"
- niemiaszek
- Przyjaciel Forum
wchodząc w zakładkę GLOBEX mam tak(sporo tego jest i się nie mieszczą na screenie):
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
... zbieraj pips do pipa bo jak nie to z depo będzie lipa... G."niemiaszek"
No to sporo tego masz 
Dla odniesienia wystarczy Globex continuous - nie ma co wchodzić w niuanse.

Dla odniesienia wystarczy Globex continuous - nie ma co wchodzić w niuanse.
Jakże często ludzie mają już gotową opinię zanim zdążą pojąć istotę rzeczy.
A gdy już ta istota w pełni do nich dotrze, jakże często muszą zmagać się z konsekwencjami swojej opinii ;-)
A gdy już ta istota w pełni do nich dotrze, jakże często muszą zmagać się z konsekwencjami swojej opinii ;-)
Wygląda na to, że 1.04218 padnie niedługo na Kangurze.
Skąd wiem? Bo mam takiego jednego robota co rzadko się myli i tam on właśnie teraz celuje
Choć może też być tak, że rynek zawróci przed celem i zejdzie sporo niżej, a robot oleje wtedy 1.04218 i skompensuje to sobie siatką. Wyjdzie odpowiednio niżej i tak czy inaczej będzie do przodu. I w tym sensie znów będzie miał rację - taka jego logika, Mike wie o co chodzi ;-)
Szkoda tylko że robi to tak rzadko… ale za to z jakim skutkiem
PS: plota:
http://www.forexlive.com/blog/2012/11/1 ... ance-soon/
Całkiem uzasadniona - niech żyje porządna plota!
PS2: nie znam francuskiego, a jakoś nie potrzebowałem googletranslate
Skąd wiem? Bo mam takiego jednego robota co rzadko się myli i tam on właśnie teraz celuje

Choć może też być tak, że rynek zawróci przed celem i zejdzie sporo niżej, a robot oleje wtedy 1.04218 i skompensuje to sobie siatką. Wyjdzie odpowiednio niżej i tak czy inaczej będzie do przodu. I w tym sensie znów będzie miał rację - taka jego logika, Mike wie o co chodzi ;-)
Szkoda tylko że robi to tak rzadko… ale za to z jakim skutkiem

PS: plota:
http://www.forexlive.com/blog/2012/11/1 ... ance-soon/
Całkiem uzasadniona - niech żyje porządna plota!

PS2: nie znam francuskiego, a jakoś nie potrzebowałem googletranslate

259 dziś w nocy minutki z posiedzenia RBA, ciekawe jak te wieści ruszą Aussim
Sky is the limit
Dzięki. To będzie obserwowane pod kątem nastawienia RBA do cięcia w Grudniu. Na razie obstawiane jest 59% że będzie. Nigdy nie wiem jak to jest liczne ale takie numerki są w obiegu.
A tymczasem srebro zrobiło wreszcie wypad z konsoli $32.03/$32.34 i teraz "tylko" musi jeszcze udowodnić, że potrafi to utrzymać.
Znaczy się, żeby nie było dziennego zamknięcia poniżej $32.34 jutro czy pojutrze. Ze dwa dni wystarczą żeby ludzie uwierzyli, że to dopiero początek
A tymczasem srebro zrobiło wreszcie wypad z konsoli $32.03/$32.34 i teraz "tylko" musi jeszcze udowodnić, że potrafi to utrzymać.
Znaczy się, żeby nie było dziennego zamknięcia poniżej $32.34 jutro czy pojutrze. Ze dwa dni wystarczą żeby ludzie uwierzyli, że to dopiero początek

A jednak:
Moody’s downgrades France
Ale cukierek na dobranoc, euro kołchozu story ciąg dalszy...
Sky is the limit
A już byczki w ogródku były i się z gąską witały. A ja razem z nimi 

- daromanchester
- Przyjaciel Forum
Już pisałem kilkukrotnie żeby patrzeć na żabojadów bo w mojej opinii mają bardzo dużo trupów w szafach a i ich dywan już więcej nie przyjmie.259 pisze:A jednak:
Nacjonalistyczne struny będą coraz częściej poruszane jak w reszcie europy.
Ja mam tylko taką obawę żeby nasz kraj znowu nie zrobił tego błędu co kiedyś z żydami, przygarniając ich kilkukrotnie z całej europy po masowych pogromach tym samym ratując ich od zagłady.
Tylko tym razem mogą nam powrzucać algierczyków, albańczyków, turków, pakistanów etc. za garść paciorków i dobre słowo wmawiając nam do tego że to nasz obowiązek względem reszty europy.
"Ekspert to taki człowiek, który popełnił wszystkie możliwe błędy w bardzo wąskiej dziedzinie" - Niels Bohr
"Każdy głupi może wiedzieć. Sedno to zrozumieć" - Albert Einstein
"Każdy głupi może wiedzieć. Sedno to zrozumieć" - Albert Einstein