Pogaduchy przy porannej kawie

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
_/_/Dariusz_/_/
Pasjonat
Pasjonat

Re: Pogaduchy przy porannej kawie

Nieprzeczytany post autor: _/_/Dariusz_/_/ »

HKD od 02.2009 do 12.2009 praktycznie stał w miejscu jak był kryzys w pierwszej fazie teraz może być podobnie.

To tak dla sprostowania :
08.10.2012 (IAR) - „Jesteśmy pracownikami banków, nie bankierami” - akcję pod takim hasłem rozpoczęła CCOO (czyt. se se o o), jedna z dwóch największych hiszpańskich centrali związkowych. Przyczyną jest coraz częstsze agresywne zachowanie wobec osób, zatrudnionych w bankach.
W Hiszpanii praca w banku była do niedawna spokojną i dobrze opłacaną posadą. Teraz, podczas kryzysu, kiedy banki nie udzielają pożyczek i odbierają mieszkania tym, których nie stać na spłacanie rat, pracownicy placówek są narażeni na wyzwiska a nawet fizyczną agresję klientów. W ciągu niespełna dwóch lat czterech z nich zostało zastrzelonych.

„Przychodzą, wyzywają, kopią w meble. Dla nich jesteśmy twarzą firmy i nie rozumieją, że zwykle to nie my tu decydujemy" - wyjaśnia pracownik jego z hiszpańskich banków Związki zawodowe chcą uczulić klientów instytucji finansowych na trudną sytuację zatrudnionych. Żeby wszyscy mogli lepiej poznać realia pracowników banków, ci w blogu pod nazwą: „Deklaruję, że jestem niewinny”, ujawniają kulisy swojej pracy
Ostatnio zmieniony 19 paź 2012, 12:52 przez _/_/Dariusz_/_/, łącznie zmieniany 1 raz.
Objective perspective, just businiess...

Awatar użytkownika
ForexTig3r
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: ForexTig3r »

Wiara czyni cuda... więc nie wątpcie.
_/_/Dariusz_/_/ pisze:W Hiszpanii w ostatnim roku zastrzelono 5 bankierów przez wiadomo kogo.
Idą czasy, że ci bankierzy będą szukać tego złota z łopatą w ręku, lub detektorem metali żeby tylko dalej oglądać ten świat .
Lord Voldemord :?: :-d
http://www.xtb.pl/strefa-analityczna/pu ... 019,083000
Cieniem na nastrojach położyły się wyniki Google, które nieoczekiwanie zostały ujawnione w czasie sesji, a nie po jej zakończeniu, jak to było zaplanowane. Jak wyjaśnia spółka stało się to przez przypadek.
:d
Przedstawione, poglądy, oceny i wnioski są wyrazem osobistych poglądów autora i nie mają charakteru rekomendacji. Wyłączną odpowiedzialność za decyzje inwestycyjne, podjęte i z wykorzystaniem wniosków w nich zawartych, ponosi inwestor.
subsilver2 趋势线

Awatar użytkownika
Esco
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Esco »

xpep pisze:a co sadzicie o USDHKD? obecnie jest 7.75 czyli dolna "granica" otworzenie longa wydaje sie byc pewna inwestycja w dlugim terminie smialo mozna liczyc na 600 pipsow a sl w granicach 30 pips wyglada sensownie

Zauważ ze depo musisz wnieść w USD/zyski będą w HKD a zmienność jest mizerna - zaledwie 0.8%.

Awatar użytkownika
daromanchester
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: daromanchester »

[offmode on]
Nasze uwarunkowania kulturowe mogą nie obejmować tego wyobraźnią
Przypomniało mi się coś, miałem to umieścić w dziale humor ale postanowiłem wrzucić tutaj :)
http://www.belfasttelegraph.co.uk/news/ ... 57665.html
W Manchesterze też na sklepach Tesco były wywieszki, generalnie to jest straszna plaga...... cały dzień łażą w tych piżamach po osiedlu i dopiero wieczorem się ubierają i malują na imprezowanie.
[offmode off]

Obrazek
Ostatnio zmieniony 19 paź 2012, 13:32 przez daromanchester, łącznie zmieniany 1 raz.
"Ekspert to taki człowiek, który popełnił wszystkie możliwe błędy w bardzo wąskiej dziedzinie" - Niels Bohr
"Każdy głupi może wiedzieć. Sedno to zrozumieć" - Albert Einstein

Awatar użytkownika
Esco
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Esco »

EURO-DOLLAR: Slides to $1.3038 and a re-test of intraday lows in early
NY trade. On the downside strong demand reported at $1.3020, through
here opens techs at $1.3001 (Former resistance from Sep 17 - now
Support), ahead of bids/stops at $1.3000.

259
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: 259 »

daromanchester pisze:
Nasze uwarunkowania kulturowe mogą nie obejmować tego wyobraźnią
Przypomniało mi się coś, miałem to umieścić w dziale humor ale postanowiłem wrzucić tutaj :)
http://www.belfasttelegraph.co.uk/news/ ... 57665.html
W Manchesterze też na sklepach Tesco były wywieszki, generalnie to jest straszna plaga...... cały dzień łażą w tych piżamach po osiedlu i dopiero wieczorem się ubierają i malują na imprezowanie.
Ktoś mi kiedyś o tym opowiadał... w połowie lat 80-ych, Londyn, jechał samochodem spóźniony z dzieckiem do szkoły w piżamie bo nie zdążył się ubrać, coś przeskrobał więc zatrzymał go gliniarz i chce dokumenty, a o mówi: spójrz pan na mnie! Gliniarz spojrzał na piżamę, na dziecko i pokiwał głową ze zrozumieniem: no tak, to naturalne że w takiej sytuacji nie może pan mieć dokumentów… z tego co pamiętam odpuścił całą resztę żeby zdążył z dzieciakiem na czas.
U nas nigdy nikt by nawet nie wpadł na to, że coś takiego mogłoby być możliwe… Taak, to są te różnice kulturowe, żadne przepisy czy szkolenia tego nie zrobią…
Jakże często ludzie mają już gotową opinię zanim zdążą pojąć istotę rzeczy.
A gdy już ta istota w pełni do nich dotrze, jakże często muszą zmagać się z konsekwencjami swojej opinii ;-)

Awatar użytkownika
daromanchester
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

W Anglii można ale nie trzeba mieć dokumentów przy sobie.
Prawo jazdy, dowód rejestracyjny czy ubezpieczenie trzymam w domu.
Mimo że mnie nie mają w bazie danych bo nie wymieniłem prawka (celowo) to jak by mieli wątpliwości to każą przynieść na komisariat.
Ale fakt jest że różnice kulturowe są duże między nawet sąsiadującymi krajami i dlatego strasznie nie lubię porównań różnego rodzaju bo można odbijać piłeczkę w nieskończoność.
A nieporozumienia biorą się z niewiedzy..... np. Szwecja ma największą ilość gwałtów Europie i jedną z najwyższych na świecie ale nie do końca jest to prawda.
http://en.wikipedia.org/wiki/Rape_statistics#Sweden
Ktoś wie dlaczego? :)
"Ekspert to taki człowiek, który popełnił wszystkie możliwe błędy w bardzo wąskiej dziedzinie" - Niels Bohr

Awatar użytkownika
mryko
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: mryko »

daromanchester pisze:W Anglii można ale nie trzeba mieć dokumentów przy sobie.
Prawo jazdy, dowód rejestracyjny czy ubezpieczenie trzymam w domu.
Mimo że mnie nie mają w bazie danych bo nie wymieniłem prawka (celowo) to jak by mieli wątpliwości to każą przynieść na komisariat.
Ale fakt jest że różnice kulturowe są duże między nawet sąsiadującymi krajami i dlatego strasznie nie lubię porównań różnego rodzaju bo można odbijać piłeczkę w nieskończoność.
A nieporozumienia biorą się z niewiedzy..... np. Szwecja ma największą ilość gwałtów Europie i jedną z najwyższych na świecie ale nie do końca jest to prawda.
http://en.wikipedia.org/wiki/Rape_statistics#Sweden
Ktoś wie dlaczego? :)
Nie przychodzi mi nic innego do głowy jak to że definicja gwałtu jest bardzo szeroka.
Sky is the limit

Awatar użytkownika
daromanchester
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

mryko dokładnie dlatego miedzy innymi Assange jest ścigany :)

Awatar użytkownika
mryko
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: mryko »

daromanchester pisze:mryko dokładnie dlatego miedzy innymi Assange jest ścigany :)
Definicja w Polsce jest dosyć precyzyjna a u nich może w swoim zakresie obejmować molestowanie i inne przejawy naruszania nietykalności cielesnej.
Sky is the limit

Zablokowany