Pogaduchy przy porannej kawie

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
Stforex
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Stforex »

Dzięki 259. Cenne info.

WoŁodia: jest taka zasada, że w kryzysie pierwsze z czego się rezygnuje, to zbytki.

259
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: 259 »

Taak, mówiłem, że odgrzewanie starego kotleta i to takiego mało już świeżego bo reakcja marna. Bloomberg zrobił z tego coś więcej niż naprawdę było. Nie pierwszy raz.
Generalnie jest tak samo jak przed 20:00: kilku członków wskazywało na nową formę stymulacji jeżeli sygnały z gospodarki będą się pogarszać. Wspomniano o Europie, że ciągnie biznes w dół. Mała wzmianka że spada eksport do Chin.
I to wszystko. FED trzyma się wait-and-see czyli zupełnie swojskiego: pożyjemy, zobaczymy.
Jakże często ludzie mają już gotową opinię zanim zdążą pojąć istotę rzeczy.
A gdy już ta istota w pełni do nich dotrze, jakże często muszą zmagać się z konsekwencjami swojej opinii ;-)

Awatar użytkownika
_/_/Dariusz_/_/
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: _/_/Dariusz_/_/ »

259 pisze:Taak, mówiłem, że odgrzewanie starego kotleta i to takiego mało już świeżego bo reakcja marna. Bloomberg zrobił z tego coś więcej niż naprawdę było. Nie pierwszy raz.
Generalnie jest tak samo jak przed 20:00: kilku członków wskazywało na nową formę stymulacji jeżeli sygnały z gospodarki będą się pogarszać. Wspomniano o Europie, że ciągnie biznes w dół. Mała wzmianka że spada eksport do Chin.
I to wszystko. FED trzyma się wait-and-see czyli zupełnie swojskiego: pożyjemy, zobaczymy.
Znowu jak filip z konopii wyskakuje ta Finlandia ;-) normalnie wczoraj i dzisiaj z Finladii same plotki ;-)

A jaką olbrzymią czcionką na FF to napisali, żeby czasem nie pominąć !
Objective perspective, just businiess...

259
Maniak
Maniak

To też bardzo ciekawe spostrzeżenia i coś na co warto mieć oko:
http://www.forexlive.com/blog/2012/07/1 ... nce-march/

A o co chodzi z Finlandią? Bo u mnie nic ciekawego, ale ja mam odfiltrowanie z 99% wrzawy... Ostatnie co było to przepychanki dotyczące zabezpieczenia pożyczki jakie Finlandia zażądała od Hiszpanii ale to nic nowego.
A gdy już ta istota w pełni do nich dotrze, jakże często muszą zmagać się z konsekwencjami swojej opinii ;-)

Awatar użytkownika
_/_/Dariusz_/_/
Pasjonat
Pasjonat

259 pisze:To też bardzo ciekawe spostrzeżenia i coś na co warto mieć oko:
http://www.forexlive.com/blog/2012/07/1 ... nce-march/

A o co chodzi z Finlandią? Bo u mnie nic ciekawego, ale ja mam odfiltrowanie z 99% wrzawy... Ostatnie co było to przepychanki dotyczące zabezpieczenia pożyczki jakie Finlandia zażądała od Hiszpanii ale to nic nowego.
Wczoraj podczas ogólnej wrzawy puszczono plotę, że Finlandia chce wyjść ze strefy euro, ale po 2 godzinach było dementi , że jest to kompletna bzdura.

Dzisiaj znowu Finlandia -
Finnish finance minister says Finland not prepared to increase the size of the ESM and EFSF mechanisms
source talking-forex.com

259
Maniak
Maniak

Nie przejmuj się tym. Dziennikarze muszą z czegoś żyć, a ministrowi finansów wypada pokazać swoim obywatelom, że dba o ich interesy gdy ktoś usiłuje sięgnąć po ich kasę. Choćby dla poklasku :)
Liczą się tylko Niemcy. A oni już trochę spuścili z pary. Jeszcze miesiąc temu było tylko Nein, Nein, Nein... Ale jak strach zajrzał w oczy to nagle jest mowa o czymś co przed chwilą było niewyobrażalne - bezpośredniej pożyczce dla banków hiszpańskich. Realnej, nie gdzieś tam kiedyś tam jak coś tam.

Awatar użytkownika
_/_/Dariusz_/_/
Pasjonat
Pasjonat

Teraz to mnie AUD interesuje, kolejne dane nocą :

2:00am AUD RBA Deputy Gov Lowe Speaks
3:00am AUD MI Inflation Expectations
3:30am AUD Employment Change
3:30am AUD Unemployment Rate

Czy ktoś z Was też się solidaryzuje ?

259
Maniak
Maniak

_/_/Dariusz_/_/ pisze:Teraz to mnie AUD interesuje, kolejne dane nocą :

2:00am AUD RBA Deputy Gov Lowe Speaks
3:00am AUD MI Inflation Expectations
3:30am AUD Employment Change
3:30am AUD Unemployment Rate

Czy ktoś z Was też się solidaryzuje ?
Cytując naszego rodaka z Nowego Jorku:
Wednesday, July 11, 2012 (21:30 Eastern Standard Time) - Australian Employment Change
Very good report although, unfortunately, sometimes this report gets leaked seconds before the official release so you have to trade it with caution.
On poluje na szpilki i ten raport zazwyczaj generuje kilkadziesiąt pip jeżeli odbiega od konsensusu. Ale nie radzę na to polować - nawet jeżeliby nie wyciekał wcześniej to i tak upolowane takiej szpilki to nie lada wyzwanie technologiczne. Mówię absolutnie poważnie.
Pozostałe są mało istotne.
No chyba, że pan Lowe nas czymś zaskoczy. Ale nie będzie łatwo bo już RBA raczył się wypowiedzieć dlaczego cięli stopy i czego się spodziewają.
W/g mnie reakcje na wypowiedź przedstawiciela RBA (jeżeli w ogóle będą) będą stłumione w oczekiwaniu na raport o zatrudnieniu.

Awatar użytkownika
Stforex
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

-dobry.
CHINA STOCKS: The Shanghai Composite index ends Thursday up 0.46% at 2,185.49.
FX: Option expiries for today's 1400GMT cut,
*
Euro-dollar; $1.2200, $1.2215, $1.2225, $1.2230(large), $1.2285(lar
ge)
* Dollar-yen; Y78.75, Y79.00, Y79.85, Y80.00
* Aussie; $1.0200
* Euro-Aussie; A$1.2065
* Kiwi; $0.8000
BUNDS: Yield on the German 10-year Bund approaches 1.25%.

Awatar użytkownika
Stforex
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

HONG KONG STOCKS: Hong Kong shares are trading sharply lower in the final hour on Thursday, as investors await the release of Chinese economic figures due out on Friday, including the release of key China Q2 GDP data.

Zablokowany