Pogaduchy przy porannej kawie

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
259
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: 259 »

Trochę jestem zajęty... jest tak:
- Euro na razie na odstawce, czeka na wynik szczytu. Na razie jest trochę pomysłów, niewielkie nadzieje i najważniejsze chyba jest to, że mimo że było sporo powodów aby go wyrzucać to Edek nadal się trzyma. Ale:
- Dolar - Chiny przebąkują o interwencji aby powstrzymać presję na osłabianie juana. A to by oznaczało że musieliby kupować dolary na potęgę. Co nie wpływa zbyt dobrze na Edka. Na razie to gadanina, ale ta gadanina jest właśnie odpowiedzialna za dzisiejszy spadek.
I na koniec mamy jeszcze wisienkę w postaci znacznie niezłego wyniku sprzedaży detalicznej w USA co oznacza, że komuś coś się jednak polepszyło w tych trudnych czasach. I to temu co ma dużo kasy na zakupy… :-)
Ciekawe czy będziemy mieli mały risk on na sesji amerykańskiej... najbardziej chyba odczuwalny na Kangurze/Kiwi tak sądzę.
Jakże często ludzie mają już gotową opinię zanim zdążą pojąć istotę rzeczy.
A gdy już ta istota w pełni do nich dotrze, jakże często muszą zmagać się z konsekwencjami swojej opinii ;-)

Awatar użytkownika
Stforex
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Stforex »

Traders have caution into 1pm ET $35B 5Y note auction after fairly weak $35B 2Y note auction Tuesday, but many feel 5s will be okay due to Japanese expected buying. Plus the 2Y auction had large obstacles as primary dealers pretty full up with front end Tsys paper amid OpTwist. "The Street is loaded up on short paper," said one veteran trader

259
Maniak
Maniak

Taka raczej miotania niż risk on... Edek dostał łapkach jak można było się spodziewać.
Natomiast zdumiewa mnie złoto, że jeszcze nie ma go w okolicach 1520-30...

Coś mi to jedzie Goldmanem... ostatnio był bardzo głośny jeżeli chodzi o bycze prognozy na złocie. To się nazywa, że mówi o swoich pozycjach: obładował się do nakręcenia nowej banieczki, a teraz trzeba nakręcić szeroką publikę do zakupów ;-)
Czy tak się stanie, czy to się teraz uda? Kiedyś tak, ale teraz to nie sądzę - za wcześnie. Ale teraz jest ważne, żeby złoto przestało generalnie spadać - to jest warunek aby ludzie wrócili do ETFów... Raczej po wakacjach.
A gdy już ta istota w pełni do nich dotrze, jakże często muszą zmagać się z konsekwencjami swojej opinii ;-)

259
Maniak
Maniak

Coś dla odprężenia: wygląda na to, że prezydentura Hollande jest rzeczywiście naznaczona jakąś klątwą: najpierw ulewa podczas zaprzysiężenia która zamieniła jego garnitur w mokrę scierkę, potem dwa trafienia błyskawicą w samolot, a teraz to:
http://www.telegraph.co.uk/news/worldne ... -guns.html#
Angole wyją ze śmiechu :-)
Ostatnio zmieniony 27 cze 2012, 19:47 przez 259, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Stforex
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

GBP USD wraca chyba do nie najlepszej passy ;)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
Stforex
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

SP500 też?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

259
Maniak
Maniak

Dzień dobry :)
Wygląda na to, że teraz Dolar dostał po łapkach.
Nie dość,że Chińczycy przebąkują o interwencji która oznaczałaby de facto sprzedaż olbrzymich ilości dolara to jeszcze zamierzają rozliczać się z Australią bezpośrednio. Ta szpila dzisiaj w nocy...

PS: napisałem wcześniej:
Dolar - Chiny przebąkują o interwencji aby powstrzymać presję na osłabianie juana. A to by oznaczało że musieliby kupować dolary na potęgę
Ależ ja się tutaj rąbnąłem - odwrotnie! Kupować juana za dolary = sprzedawać dolara.

Awatar użytkownika
_/_/Dariusz_/_/
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: _/_/Dariusz_/_/ »

259 pisze:Ależ ja się tutaj rąbnąłem - odwrotnie! Kupować juana za dolary = sprzedawać dolara.
Dzień dobry,

Właśnie coś mi się takiego wydawało ;-) , że postraszyli wpuszczemniem dolarów do obiegu.

Pewnie będą niedługo wymieniać na złoto .

Wczoraj myślałem że będzie jakiś gorący news odnośnie dodruku, że trzeba szybciej niż przypuszczali, ale to by było za dużo .
Objective perspective, just businiess...

Awatar użytkownika
DigitalSmoke
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: DigitalSmoke »

Podobno na rynku jest spory deficyt dolara:

http://forsal.pl/artykuly/625975,morgan ... larow.html

259
Maniak
Maniak

DigitalSmoke pisze:Podobno na rynku jest spory deficyt dolara:

http://forsal.pl/artykuly/625975,morgan ... larow.html
Jakoś nie widać aż takiego ciśnienia na dolara - jeżeli nikt nic nie pokręcił, to te 2 biliony to połowa dziennego obrotu i to byłoby bardzo widać gdyby był taki popyt.
Coś mi się wdaje, że Morgan Stanley ma ochotę coś nakręcić. Trąbi również o obniżeniu prognozy złota na ten rok do $1677 - chyba jest obładowany shortami sprzedanymi nieco za nisko ;-)
Najlepiej byłoby przeczytać oryginał.

Zablokowany