plus500

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
0
Brak głosów
Poza paroma minusami są ok
2
25%
Przeciętny
0
Brak głosów
Mają wiele wad
0
Brak głosów
Stanowczo odradzam:
6
75%

Liczba głosów: 8

Awatar użytkownika
hrdz
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: hrdz »

sgorn pisze:
Plus500 , to narzędzie do prania brudnych pieniędzy, nie spełniające norm FSA, ktorej rzekomo podlega.

FSA, wymaga ścisłej weryfikacji klientów, przez brokera tzn. skany dokumentów, potwierdzanie adresu zamieszkania itp. (tak jak w FxPro). Plus500 nie weryfikuje w żaden sposób klientów, za co grożą w UK ogromne kary (kilkadziesiąt tysięcy GBP w zwyż). Nie ma też żadnego kontaktu telefonicznego do nich, nie mówiąc już o Dealing Roomie.
przeciez od dawna wiadomo ze ten broker nadaje sie do ..............
tak i stać ich na reklamę TV?, z tego co pamiętam widziałem ją kilka razy choćby na takim kanale jak Eurosport....., zresztą mam bonus, zrobiłem już 400% , brakuje mi nastu tych punktów handlowca, co mi szkodzi spróbować? Zresztą czytanie jakichkolwiek OPINII na temat jakiejkolwiek firmy w internecie mija się z celem, tyle ludzi ile komentarzy............ a no i ten "szemrany marketing" ....... więc poleganie na czyjejś opinii ma się ni h..a do rzeczywistości...

FSA: nr: 509909
http://www.fsa.gov.uk/register/firmRefSearch.do

Awatar użytkownika
sgorn
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: sgorn »

hrdz pisze:ak i stać ich na reklamę TV?,
a to ma niby swiadczyc o tym ze broker jest solidny i godny zaufania? prosze cie....spoko, jak wyplacisz ten bonus to daj znac ;)

Dodano po 29 minutach:

no super oferta:
-darmowe konto demo( cale szczescie ze darmowe)
-faktycznie atrakcyjne spready EU-2 pips
-dzwignia interesujaca itd itd
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Wicks reject areas and bodies explore them-MightyOne
Nie ważne czy miałeś rację czy nie,ważne jak dużo zarobiłeś posiadając rację i jak mało straciłeś, myląc się.

Awatar użytkownika
hrdz
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: hrdz »

jeju ja nie mówię czy ta firma jest atrakcyjna czy nie jest bo sam jestem tak naprawdę zielony w temacie, zobaczyłem reklamę kiedyś w TV, wbiłem na ich stronę, zarejestrowałem się , Jakby nie patrząc to tak zacząłem przygodę z forexem, o dziwo jakoś mi tam idzie, Na demo już nie raz grałem ale wyniki po miesiącu typu kilkaset%-zysku to nijak ma się do rzeczywistego grania. Więc myślę że dla osób początkujących ciężko o lepszy trening ,:
-po 1 platforma banalnie przejrzysta, wręcz bym powiedział że troszkę przesadzili z tą prostotą
-po 2 jakaś tam świadomość że niby grasz za prawdziwe pieniążki(bonus), czy wypłacą czy nie , nie ważne, b.dobry trening
-po3 , no może ciut za wielka ta dźwignia, ale z 2 strony jest możliwość dość fajnego zysku w krótkim okresie czasu

takie moje zdanie, aczkolwiek tak jak mówię dopiero zaczynam i jestem zielony w temacie....

więc jak podpowie mi ktoś jak to jest z tymi punktami handlowca?
„Gracze, którzy zgadzają się wygrać mniej, wygrywają więcej”

Norman

Nieprzeczytany post autor: Norman »

Plus500 bije na glowe np oslawiony XTB , zgadnijcie czym , zamykaniem rachunku , bezbolesnie , natomiast w XTB musialem wykonac bardzo precyzyjny telefon bo wszycho dzialalo oprucz salda , np. login www , ten broker bije all pod katem cwaniactwa , Polak potrafi , na koniec dodam ze xtb ma tez zalety , niski spreed na 3 parach , :lol:

jowiszj2000
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: jowiszj2000 »

Zauważyłem, że w Plus500 jest nowa funkcja w pasku zadań : załaduj dokumenty..... czy ktoś może coś więcej na ten temat powiedzieć? Wpłacał już ktoś od nich pieniądze? Jakieś dodatkowe papiery trzeba im wysyłać, jak to wygląda od strony technicznej no i czy u nich jest możliwy scalp?
"Zabawne jak mało ważna jest Twoja praca,gdy prosisz o podwyżkę,
a jak niesamowicie niezbędna dla ludzkości, gdy prosisz o urlop..."

AdamoFX
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: AdamoFX »

No proszę... :)

2 dni temu wysłałem do FSA skargę na ich temat..

jowiszj2000
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: jowiszj2000 »

AdamoFX pisze:No proszę... :)

2 dni temu wysłałem do FSA skargę na ich temat..
a można wiedzieć co takiego przeskrobali? :?:
"Zabawne jak mało ważna jest Twoja praca,gdy prosisz o podwyżkę,
a jak niesamowicie niezbędna dla ludzkości, gdy prosisz o urlop..."

AdamoFX
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: AdamoFX »

a można wiedzieć co takiego przeskrobali?
Niezgodność z zasadami przeciwdziałania praniu brudnych pieniędzy (AML).

skalpel_szczecin

Nieprzeczytany post autor: skalpel_szczecin »

hrdz pisze:ak i stać ich na reklamę TV?,

a pamietasz moze reklamy w TV firmy UNIVERSAL ? heh co to za argument

mateusz09
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: mateusz09 »

Wie ktoś jak można usunąć konto na plus500, trochę inwestowałem ale przestraszyłem się zgłoszenia PLUS500 jako zagrożenia publicznego.Poza tym po dłuższym niekorzystaniu z tej platformy zauważyłem że zmniejszyli mi premię którą wypracowałem poprzez duże wpłaty I nachodzi mnie pytanie czy po tym jak skonczy mi się premia nie zostanę zobowiązany do uregulowania straty którą nie poniosłem a platforma sobie ją doliczyła. Te fakty kierują mnie do podjęcia działania usuniecia konta na plus500, więć proszę o odpowiedzi. pozdrawiam :)

ODPOWIEDZ