PLUS 5% DZIENNIE - POLECAM

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
ODPOWIEDZ
mack
Gaduła
Gaduła

Post autor: mack »

GBP/JPY: zlecenie oczekujące... target 50pips. :diabelek:
"Jak tak... to tak." Wielki Szu

JAREK67
Maniak
Maniak

Post autor: JAREK67 »

mack pisze:JAREK67, na E/U mieliśmy niejednoznaczną sytuację - czy wyjdziemy z okolic 1.33 górą czy dołem. Ja sądziłem, że dołem, jednak bardzo ciężko było nam się przebić przez wsparcie w okolicy 1.285. Stąd zabezpieczyłem się - otworzyłem na 1.285 pozycję długą, gdy zeszliśmy do 1.270, zamknąłem wszystkie shorty z wyjątkiem jednego otwartego na 1.32. Gdybyśmy poszli dalej longa puściłbym z niedużą stratą, pokrytą z shorta, gdybyśmy poszli niżej jak przypuszczałem. Rynek zareagował inaczej i krótką zamknąłem na zero, na Lce profit. Ryzykowałem tutaj odrobinę niezrealizowanego zysku. Potencjał był jednak na 100pips w dół, stąd zagrałem tak a nie inaczej. Teraz TP mam na 1.3340
Teraz wszystko jasne.Mam skrzywienie z robotów i to S na 1.3320. wydawało mi się jakąś pozycją oczekującą (brak strzałki) A to przecież było o ile się nie mylę pierwsze wejście w tej serii ? :) Mea culpa

Awatar użytkownika
Archanioł
Gaduła
Gaduła

Post autor: Archanioł »

mack pisze:GBP/JPY: zlecenie oczekujące... target 50pips.
SELL 127,00 ?

mack
Gaduła
Gaduła

:silenced:

mack
Gaduła
Gaduła

mack pisze:EUR/USD: tak jak pisałem - na wyższych interwałach mieliśmy UP, stąd hedgowałem na wszelki wypadek Lką od 1.3285 - jest na screenie i obserwowałem 1.331, później musiałem wyjść. Ostania Ska otwarta na 1.32 zamknięta na BE. Lka aktualnie na +85pips, ale jeszcze potrzymam, swoje dzisiaj zrobiłem z nawiązką. :)
mack pisze:JAREK67, na E/U mieliśmy niejednoznaczną sytuację - czy wyjdziemy z okolic 1.33 górą czy dołem. Ja sądziłem, że dołem, jednak bardzo ciężko było nam się przebić przez wsparcie w okolicy 1.285. Stąd zabezpieczyłem się - otworzyłem na 1.285 pozycję długą, gdy zeszliśmy do 1.270, zamknąłem wszystkie shorty z wyjątkiem jednego otwartego na 1.32. Gdybyśmy poszli dalej longa puściłbym z niedużą stratą, pokrytą z shorta, gdybyśmy poszli niżej jak przypuszczałem. Rynek zareagował inaczej i krótką zamknąłem na zero, na Lce profit. Ryzykowałem tutaj odrobinę niezrealizowanego zysku. Potencjał był jednak na 100pips w dół, stąd zagrałem tak a nie inaczej. Teraz TP mam na 1.3340
EUR/USD: realizacja, TP +115pips :)

mack
Gaduła
Gaduła

GOLD: TP +600 (60)pips, gram longi do 1800.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

mack
Gaduła
Gaduła

mack pisze:GBP/JPY: zlecenie oczekujące... target 50pips. :diabelek:
Uczciwie przyznaję, że świetny tydzień wygląda na to, że zakończony będzie w imieniny niespodziewaną stratą. Podobnie jak wielu moich wybitnych kolegów oczekiwałem dziś Ski na bestii na poziomie ~127.6 / ~128 i targetami >50 i >100pips, SL 129.0. Rynek zamknął się na 128.8-128.9
Z profitowych transakcji od 8 rano chwyciłem się kanału na M15 na złocie (screen wrzuciłem przed południem - proszę pociągnąć sobie LT do zagrania), który zaowocował czterema trejdami na +70, +40, +50 i +40pips. Screen wrzucę po weekendzie. Przerwa.

mack
Gaduła
Gaduła

Wczoraj bez handlu. Kilka godzin oddechu od wykresow. Teraz szukam wejścia na EUR/USD. Niejednoznaczna sytuacja, spodziewam się sporych ruchow gora-dol wycinajacych SLe zarowno z Sek jak i Lek, dlatego tez bede wchodzil z malym SL i dobrym RR przynajmniej 1:3. Aktualnie patrze na obszar wsparcia 1.339-1.341 i szukam dobrego miejsca na zajecie pozycji.
Patrze tez na GBP/USD. Takze z wysokim RR.

mack
Gaduła
Gaduła

...

mack
Gaduła
Gaduła

GBP/JPY: Zagranie sprzed chwili. Miał byc przyklad wejscia z malym SL 7pips (+5spread), TP 20pips netto. Niestety strata 0.5% depo. Jakies dane poszly musialy pojsc...
Coz, normalnie gralbym z duzo wiekszym SL, ale z racji wysylki informacji i tak a nie inaczej - dobry RR.Screen ponizej.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

ODPOWIEDZ