pupsko5porazdrugi pisze:że nie są to określone setupy AT
Myślę, że nie czytałeś uważnie.
Mack wyraźnie napisał - "przy dobrze zrobionej analizie (w szczególności w jakiej fali jesteśmy) "
To powinna być dla wielu bardzo cenna informacja.
Wygląda na to że stary Elliot rules + MTFA
pupsko5porazdrugi pisze:każdy ma swój sposób zarabiania, wybacz za atak.
O fajnie ,że wróciła kultura Teraz możemy podyskutować jak przystało na tak poważne forum.
W takim razie jeśli nie kierujesz się Analizą Techniczną to czym ?
Ledwie na kilka godzin wyszedłem i widzę jakaś dziecinadę w dzienniku. Po co te przepychanki. ??
EUR/USD: tak jak pisałem - na wyższych interwałach mieliśmy UP, stąd hedgowałem na wszelki wypadek Lką od 1.3285 - jest na screenie i obserwowałem 1.331, później musiałem wyjść. Ostania Ska otwarta na 1.32 zamknięta na BE. Lka aktualnie na +85pips, ale jeszcze potrzymam, swoje dzisiaj zrobiłem z nawiązką.
Mam nadzieję, że opis z wyprzedzeniem mojej dzisiejszej gry się podobał.
JAREK67, na E/U mieliśmy niejednoznaczną sytuację - czy wyjdziemy z okolic 1.33 górą czy dołem. Ja sądziłem, że dołem, jednak bardzo ciężko było nam się przebić przez wsparcie w okolicy 1.285. Stąd zabezpieczyłem się - otworzyłem na 1.285 pozycję długą, gdy zeszliśmy do 1.270, zamknąłem wszystkie shorty z wyjątkiem jednego otwartego na 1.32. Gdybyśmy poszli dalej longa puściłbym z niedużą stratą, pokrytą z shorta, gdybyśmy poszli niżej jak przypuszczałem. Rynek zareagował inaczej i krótką zamknąłem na zero, na Lce profit. Ryzykowałem tutaj odrobinę niezrealizowanego zysku. Potencjał był jednak na 100pips w dół, stąd zagrałem tak a nie inaczej. Teraz TP mam na 1.3340