Pieniądze to nie wszystko...ale ciężko jest łatwo żyć ;)

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
jackub

Re: Pieniądze to nie wszystko...ale ciężko jest łatwo żyć ;)

Nieprzeczytany post autor: jackub »

Niemiaszku,
A ja mam inne pytanie, spórz na taki układ... WP blisko DP.... przebicie DP nastapiło ale w efekcie cena nie zawedrowała daleko i ponownie wróciła ponad WP i DP ... to nie był dobry setup, prawda?

jackub

Moja przygoda z Edkiem....

Awatar użytkownika
niemiaszek
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: niemiaszek »

panzupa pisze:I teraz Niemiaszku mam kilka pytan do Ciebie:
1. Wejscie w punkcie 1 i spory spadek tej swieczki powoduje, ze zgodnie z systemem powinienem przstawic SL na BE+. Po takim przestawieniu prawie na pewno by mi punkt 2 na wykresie wybil SL i na tym by sie skonczyla gra. Jak Ty to widzisz? Lepiej niezarobic niz stracic?
zgodnie z sysem dokładnie wycięłoby Cię na BE+ :(
wiem, że może to być irytujące i zniechęcające, ale tak to sobie wymyśliłem, że jeżeli mamy pozycję zgodnie z sysem to rozwinięcie trendu od wejścia w pozycję powinno dać zawsze zarobić, gdzie max to TP45 lub kolejna kreska, ewentualnie TS+23, ale też bardzo ważny warunek aby na każdym trejdzie nie tracić, czego właśnie często efektem jest BE+
dlatego obserwacja wielu par pozwala na osiągnięcie kilkudziesięciu pipsów w skali dnia, a to naprawdę się robi fura pieniędzy, bo nie ważna wielkość pozycji, a systematyczność i regularność da zadowalający poziom... oczywiście nie od razu, ale uciłane depo i nabranie doświadczenia nabiera lepszego smaku w przyszłości jak się potrafi to wszystko wykorzystać :wink:
panzupa pisze:2. Na wykresie zaznaczylem punkt 3, ktory jest 28 pips na plus od poziomu pivota. Z tego co pamietam, od tego poziomu stosujesz Trailing SL. U Ciebie taki TS jest przesuwany co 5 pips czy wiecej?
po ruchu ceny zgodnie z kierunkiem otwortej pozycji po 28 pipsach załacza się TS z przesunięciem co 5 pipsów

wydaje mi się, że przy tych parametrach TS, to na tej pozycji wpadłoby dodatkowo ok 10 pipsów, czyli w sumie +38, co jest według mnie bardzo dobrym wynikiem z jednej pozycji :D
dzisiaj w tym konkretnym przypadku zwróc uwagę, że odległość od DP do DS1 to aż 76 pipsów, więc zasięg spory jak na edka, żeby w jednym kierunku pocisnął :!:
jeżeli za każdym razem udawałoby się wchodzić w S na szczycie i brać TP w samym dołku to tak jakbyśmy mieli szklaną kulę, a to jest rynek i wykres rysuje sinusoidę za każdym razem, więc od momentu gdy dana pozycja jest już BE+ to niech się dzieje... zostawiam i nie zawracam sobie głowy co dalej :wink:
panzupa pisze:3. Niemiaszek, mozesz napisac, Gdzie Ty (system) zamknalbys pozycje? Chce miec referencje do swojej gry.

Moja pozycja zostala zamknieta na niebieskiej lini SL - ale nie prowadzilem jej zgodnie z systemem - liczylem ze trend wzrostowy to tylko mala korekta
tak jak napisałem wyżej, że zostawiłbym pozycję zabezpieczoną na BE+ i niech żyje swoim życiem do wykonania jednego ze scenatriuszy odnośnie TP :idea:
... zbieraj pips do pipa bo jak nie to z depo będzie lipa... G."niemiaszek"

Awatar użytkownika
niemiaszek
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

jackub pisze:Niemiaszku,
A ja mam inne pytanie, spórz na taki układ... WP blisko DP.... przebicie DP nastapiło ale w efekcie cena nie zawedrowała daleko i ponownie wróciła ponad WP i DP ... to nie był dobry setup, prawda?
jestem innego zdania, bo pozycja zgodna w 100% z sysem, a że nastąpiła cofka i wycięło Cię na BE+ to właśnie po to jest szybko zabezpieczana każda pozycja, żeby przedewszystkim nie tracić :idea: :!:

rozważ taki scenariusz jako przykład, że nadal trzymasz tą pozycję i nie masz SL, układ nadal jest na S, przebicie DP było, ale patrząc na wykres to teraz jest wielka niewiadoma co dalej :?: czy cena wróci czy będzie generować jeszcze większy minus :?: zamknąć czy czekać :?:
ile razy każdy był w takiej sytuacji :?: :roll:
właśnie w tym celu wymyśliłem to zabezpieczanie pozycji na BE+ :idea:
nie ważne, że często tak się kończą trejdy, bo najważniejsze w tym, żeby nie tracić... innymi słowy to taki bezpiecznik na zmyłki jakie non stop są na wykresie :wink:

Awatar użytkownika
MR. D
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MR. D »

jackub pisze:Moja przygoda z Edkiem....
testuje system i widzę, że wycięło Cię na na małym zysku. Z założeń systemu wynika, że po 28 pipsach powinien być TS 5 a z wykresu wynika że miałeś większy zysk i nie zastosowałeś TS. Może coś źle zrozumiałem ?
Ostatnio zmieniony 15 kwie 2015, 14:21 przez MR. D, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
niemiaszek
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

nie miałeś TS na tej pozycji i sam zobacz, że wydusiłbyś prawie cały zasięg z tego co rynek dał, gdybyś miał TS28 :idea: :wink:

Awatar użytkownika
niemiaszek
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

MR. D pisze:
testuje system i widzę, że wycięło Cię na na małym zysku. Z założeń systemu wynika, że po 28 pipsach powinien być TS 5 a z wykresu wynika że miałeś większy zysk i nie zastosowałeś TS. Może coś źle zrozumiałem ?
to samo zobaczyłem i napisałem, ale mnie uprzedziłeś, bo byłem w trakcie pisania wcześniejszego posta przed tym jak Twój się pojawił :wink: :564:

jackub

MR.D i Niemiaszku,
mam tę świadomośc że nie stosuje TS, uzywany EA niestety zwariował i robie wszystko na piechotę...
Ale nie zawsze moge siedzieć przy kompie cały czas stąd ta przygoda ....

Awatar użytkownika
niemiaszek
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

jackub pisze:mam tę świadomośc że nie stosuje TS, uzywany EA niestety zwariował i robie wszystko na piechotę...
mi dzisiaj karty graficzne DisplayLink zwariowały po automatycznej aktualizacji i widzę ciemność :(
tzn. komp nie widzi tych kart,więc monitorki nie działają, a już cuda wianki robiłem i nic nie pomaga... czekam na speca i może on da radę, bo pomysły mi się skończyły :roll:

reinstal był, stare oprogramowanie bez upgrade i nic to nie daje...

Awatar użytkownika
MR. D
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MR. D »

Pytanie początkującego.
średnie wyznaczasz na m5 czy h1 ?

ODPOWIEDZ