Pieniądze to nie wszystko...ale ciężko jest łatwo żyć ;)

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
niemiaszek
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Re: Pieniądze to nie wszystko...ale ciężko jest łatwo żyć ;)

Nieprzeczytany post autor: niemiaszek »

MR. D pisze:Pytanie początkującego.
średnie wyznaczasz na m5 czy h1 ?
sys korzysta z układów MA21 i MA200, jako wyznacznik trendu(MA21 nad MA200 - trend wzrostowy, MA200 nad MA21 trend spadkowy)
biorę pod uwagę dwa TF - H1 i M5, układy średnich muszą się zgadzać - ten sam trend
pozycje zajmowane są tylko i wyłącznie na M5(przebicia kresek)

opis jest na 77 stronie jurnala :wink:
http://forex-nawigator.biz/forum/pienia ... ml#p755497
... zbieraj pips do pipa bo jak nie to z depo będzie lipa... G."niemiaszek"

Awatar użytkownika
freakout
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: freakout »

niemiaszek pisze:
freakout pisze:...ale - nurtuje mnie jedna rzecz... dlaczego tak szybko przestawiacie SL na BE?
przedewszystkim chronić kapitał :idea: :!: :!: :!:

w moim przypadku może dlatego, że nie mam czasu pilnować każdego wejścia, bo praca ma wyższy priorytet i jeżeli wszystkie zasady sysa są spełnione to ma być po mojemu, więc minimum to BE + lub TS, a SL 30 to taka ostateczność, zabezpieczenie na coś nieprzewidzialnego a resztę robi MM, żeby się czuć komfortowo i zysk nie był obarczony ciągłym stresem i siwizną :idea:

zarabianie ma dawać przyjemność i satysfakcję a nie powstawać w bólach :d
po tym poście przeanalizowałem przez ostatnie 2 dni wszystkie swoje trejdy i doszedłem do wniosku że obniżenie BE+1 z 15 na 10 pips to jednak lepsze rozwiązanie ;) im szybciej transakcja zostanie zabezpieczona tym lepiej, a jak ma wyciąć to i tak wytnie :P denerwuje tylko to że po tak szybkim BE bardzo często cena zjeżdża do poziomu otwarcia, wywala na mały plus, żeby za chwilę polecieć do TP... ale z dwojga złego lepszy 1 pips w kieszeni aniżeli 2% konta w plecy ;) system mam tak skonstruowany że zarobić zawsze się zarobi, ale siwe włosy faktycznie nie są mi potrzebne :P

powodzenia 8)

Awatar użytkownika
niemiaszek
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

freakout pisze:
niemiaszek pisze:
freakout pisze:...ale - nurtuje mnie jedna rzecz... dlaczego tak szybko przestawiacie SL na BE?
przedewszystkim chronić kapitał :idea: :!: :!: :!:

w moim przypadku może dlatego, że nie mam czasu pilnować każdego wejścia, bo praca ma wyższy priorytet i jeżeli wszystkie zasady sysa są spełnione to ma być po mojemu, więc minimum to BE + lub TS, a SL 30 to taka ostateczność, zabezpieczenie na coś nieprzewidzialnego a resztę robi MM, żeby się czuć komfortowo i zysk nie był obarczony ciągłym stresem i siwizną :idea:

zarabianie ma dawać przyjemność i satysfakcję a nie powstawać w bólach :d
po tym poście przeanalizowałem przez ostatnie 2 dni wszystkie swoje trejdy i doszedłem do wniosku że obniżenie BE+1 z 15 na 10 pips to jednak lepsze rozwiązanie ;) im szybciej transakcja zostanie zabezpieczona tym lepiej, a jak ma wyciąć to i tak wytnie :P denerwuje tylko to że po tak szybkim BE bardzo często cena zjeżdża do poziomu otwarcia, wywala na mały plus, żeby za chwilę polecieć do TP... ale z dwojga złego lepszy 1 pips w kieszeni aniżeli 2% konta w plecy ;) system mam tak skonstruowany że zarobić zawsze się zarobi, ale siwe włosy faktycznie nie są mi potrzebne :P

powodzenia 8)
może na pierwszy rzut oka wydają się dziwne te moje ustawienia w OCT z BE+,TS lub TP, ale one wynikają z długiej obserwacji wykresów i zachowania ceny, a jak było widać na początku jurnala z testów na żywca, od pierwszego screena w realu (jak jest z demo to chyba każdy doświadczył) naprawdę nie było łatwo :idea:
trochę czasu mi zajęło poskładanie tego wszystkiego w "coś" w miarę uporządkowanego i żeby to można było nazywać systemem, który jednak daje minimalną przewagę nad rynkiem
sys gralem nie jest i pewnie nigdy nie będzie, ale na spokojnie, powolutku coś można uskubać do przodu, a własnie o to w tym chodzi :D

gdybym miał więcej czasu to napewno i pozycji/przykładów byłoby sporo, bo jak widać możliwości są i okazji do zajmowania pozycji codziennie jest cała masa... do wyboru do koloru :wink:
oczywiście zdarzają się dni kiedy trzeba swoje wyczekać i ma się wrażenie, że wszystko chodzi w zwolnionym tempie, ale żeby wejść w rynek, otworzyć pozycję, która ma zarabiać to bezwzględnie trzeba działać na podstawie planu, nigdy na pałę :idea:

kliknąć można zawsze, nawet z zamkniętymi oczami, ale czy kliknięcie zawsze da zarobić... :roll:

Awatar użytkownika
koalafx
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: koalafx »

Niemiaszku napisz prosze jak rozwiazales w OCT Pana Andrzeja ustawianie opcji BE:

EURUSD po 5.5 pipsa SL przełacza się na BE+1.5
GBPUSD po 6.9 pipsa SL przełącza się na BE+1.5
USDJPY po 6.5 pipsa SL przełacza się na BE+1.3
GBPJPY po 10.5 pipsa SL przełacza się na BE+2.9

W opcjach BE One click tradera nie da sie zapisac ustawien ze aktywuje po 5,5 pips BE i stawia go 1,5 pips. U mnie jesli tak wpisze i wlacze opcje BE na ON to on zaokragla mi z 5,5 na 6 pips oraz z 1,5 na 2 pips.

Jak ty to rozwiazales ??
Napisz prosze jeszcze jakie ustawienia BE masz dla par EUR/JPY i EUR/GBP
Dzieki!

Awatar użytkownika
niemiaszek
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

koalafx

dopiero jutro Ci odpiszę i wrzucę screeny z ustawieniami OCT(piszę z tel), ale raczej wiem dlaczego Ci zaokrągla wartości o ile nie jest to wina broka to wszystko idzie ustawić w OCT :wink:

Awatar użytkownika
koalafx
Gaduła
Gaduła

Dopisze ze OCT testuje wersji DEMO na rachunku w Admiral Markets.
Jak bedzie super dzialac to chce zakupic pelna wersje.

Awatar użytkownika
niemiaszek
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

koalafx pisze:Niemiaszku napisz prosze jak rozwiazales w OCT Pana Andrzeja ustawianie opcji BE:

EURUSD po 5.5 pipsa SL przełacza się na BE+1.5
GBPUSD po 6.9 pipsa SL przełącza się na BE+1.5
USDJPY po 6.5 pipsa SL przełacza się na BE+1.3
GBPJPY po 10.5 pipsa SL przełacza się na BE+2.9

W opcjach BE One click tradera nie da sie zapisac ustawien ze aktywuje po 5,5 pips BE i stawia go 1,5 pips. U mnie jesli tak wpisze i wlacze opcje BE na ON to on zaokragla mi z 5,5 na 6 pips oraz z 1,5 na 2 pips.

Jak ty to rozwiazales ??
Napisz prosze jeszcze jakie ustawienia BE masz dla par EUR/JPY i EUR/GBP
Dzieki!

porównaj z moimi screenami :idea:

ustawienia OCT - SET2 - dla wszystkich par muszą być takie same, a jedynie Profit możesz sobie ustawić na PIPS(w pipsach) lub CURR(kwotowo w walucie rachunku)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
koalafx
Gaduła
Gaduła

Z tym ze jak wpisze 300 SL i 450 TP to w admiralu mam faktycznie 300 pips SL a nie 30 SL :-)
Jesli wpisze 280 TS to mam 280 pips a nie 28....-tutaj jest problem.
Sprawdze jeszcze na ich koncie ENC i napisze wieczorem.
Dzieki za screeny.

Awatar użytkownika
niemiaszek
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

zwróć uwagę na parametry wpisane przy GBPJPY - 105 = 10.5 pipsa
wszystkie wartości są bez przecinka lub kropki :!:
Obrazek

Obrazek
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 16 kwie 2015, 09:22 przez niemiaszek, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
niemiaszek
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

koalafx pisze:Z tym ze jak wpisze 300 SL i 450 TP to w admiralu mam faktycznie 300 pips SL a nie 30 SL :-)
Jesli wpisze 280 TS to mam 280 pips a nie 28....-tutaj jest problem.
Sprawdze jeszcze na ich koncie ENC i napisze wieczorem.
Dzieki za screeny.
w OCT w SET2 jest funkcja AutoDigits, która odpowiada za rozpoznanie kwotowań u danego broka :!:

może w tym jest problem u AM :roll:

ODPOWIEDZ