a rzeczywiście, ślepy jestemniemiaszek pisze: jest w tabelce USDCAD
---------------------------------
Wiem znam ten problem. Szukałem następującego rozwiązania.koalafx pisze:Jak przeladuje sie 9 lub 12 par to jest OK ale jak sie wylaczy np lub przeresetuje cala Mt4 to od nowa przeladowac 9 lub wiecej par to troche nie ciekawieJesli wiadomo co sie dzieje to mozna to w kodzie poprawic....Codziennie rano trzeba bedzie przeladowac wykresy
Algorytm
1. Pobiera informację jaki jest aktualny TF.
2. Wykonuje przeskok na TF, który nie jest aktualny by ponownie na niego znowu przeskoczyć.
3. Cykl ten wykonuje się tylko raz na początku uruchomienia wskaźnika z opóźnieniem określanym przez użytkownika.
Trochę interesuje się też programowaniem w WinApi, ale bardziej po omacku tu chodzę. Być może coś znajdę kiedyś.
--------------------------------------------------
Testuję nowe rozwiązania w oparciu o tablkę. Tzn najpierw zdjęcie:

Wskaźnik indInfoNiemSys nie będzie potrzebny, ale tutaj jest teraz inaczej. Mamy możliwość stworzenia dodatkowych pivotów oznaczonych przez nas jako NEW_D_R1 itd.
Jeżeli ustawimy AlarmInfoNiemSys = true to będzie komunikat odnośnie 6 alarmów, które liczone będą nie na świeczkach godzinnych, ale na świeczkach 5-minutowych. Jeżeli ustawimy NEW_D_PIVOT = true to Alarm będzie wyświetlał nam komunikaty w oparciu o D_pivoty ustalone przez nas. Jeżeli ustawimy NEW_D_PIVOT = false to alarm będzie liczył D_pivoty w oparciu o świeczki brokera. Odnośnie alarmu oto 6 możliwych komunikatów:
Kod: Zaznacz cały
Zlikwidowany napis OK. Jest 6 alarmów postaci. Wykres musi być na M5.
Jeżeli H1=M5=L i zamknie się wzrostowa świeczka 5 minutowa
pomiędzy DP a DR1 to Alarm postaci:
"Symbol()---Long---Bar M5 over D_P"
pomiędzy DR1 a DR2 to Alarm postaci:
"Symbol()---Long---Bar M5 over D_R1"
pomiędzy DR2 a DR3 to Alarm postaci:
"Symbol()---Long---Bar M5 over D_R2"
Jeżeli H1=M5=S i zamknie się spadkowa świeczka 5 minutowa
pomiędzy DP a DS1 to Alarm postaci:
"Symbol()---Short---Bar M5 under D_P"
pomiędzy DS1 a DS2 to Alarm postaci:
"Symbol()---Short---Bar M5 under D_S1"
pomiędzy DS2 a DS3 to Alarm postaci:
"Symbol()---Short---Bar M5 under D_S2"
Alarm >> KLIK
-------------------------
A i mój trade z dzisiaj. Ostatnio jestem tylko 8 godzin w domu to nie ma czasu na trejdy.