Pieniądze to nie wszystko...ale ciężko jest łatwo żyć ;)

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
grey
Gaduła
Gaduła

Re: Pieniądze to nie wszystko...ale ciężko jest łatwo żyć ;)

Nieprzeczytany post autor: grey »

niemiaszek pisze: jest w tabelce USDCAD
a rzeczywiście, ślepy jestem

---------------------------------
koalafx pisze:Jak przeladuje sie 9 lub 12 par to jest OK ale jak sie wylaczy np lub przeresetuje cala Mt4 to od nowa przeladowac 9 lub wiecej par to troche nie ciekawie :-) Jesli wiadomo co sie dzieje to mozna to w kodzie poprawic....Codziennie rano trzeba bedzie przeladowac wykresy :-)
Wiem znam ten problem. Szukałem następującego rozwiązania.

Algorytm
1. Pobiera informację jaki jest aktualny TF.
2. Wykonuje przeskok na TF, który nie jest aktualny by ponownie na niego znowu przeskoczyć.
3. Cykl ten wykonuje się tylko raz na początku uruchomienia wskaźnika z opóźnieniem określanym przez użytkownika.

Trochę interesuje się też programowaniem w WinApi, ale bardziej po omacku tu chodzę. Być może coś znajdę kiedyś.

--------------------------------------------------

Testuję nowe rozwiązania w oparciu o tablkę. Tzn najpierw zdjęcie:

Obrazek

Wskaźnik indInfoNiemSys nie będzie potrzebny, ale tutaj jest teraz inaczej. Mamy możliwość stworzenia dodatkowych pivotów oznaczonych przez nas jako NEW_D_R1 itd.
Jeżeli ustawimy AlarmInfoNiemSys = true to będzie komunikat odnośnie 6 alarmów, które liczone będą nie na świeczkach godzinnych, ale na świeczkach 5-minutowych. Jeżeli ustawimy NEW_D_PIVOT = true to Alarm będzie wyświetlał nam komunikaty w oparciu o D_pivoty ustalone przez nas. Jeżeli ustawimy NEW_D_PIVOT = false to alarm będzie liczył D_pivoty w oparciu o świeczki brokera. Odnośnie alarmu oto 6 możliwych komunikatów:

Kod: Zaznacz cały

Zlikwidowany napis OK. Jest 6 alarmów postaci. Wykres musi być na M5.

Jeżeli H1=M5=L i zamknie się wzrostowa świeczka 5 minutowa
pomiędzy DP a DR1 to Alarm postaci:
"Symbol()---Long---Bar M5 over D_P"

pomiędzy DR1 a DR2 to Alarm postaci:
"Symbol()---Long---Bar M5 over D_R1"

pomiędzy DR2 a DR3 to Alarm postaci:
"Symbol()---Long---Bar M5 over D_R2"

Jeżeli H1=M5=S i zamknie się spadkowa świeczka 5 minutowa
pomiędzy DP a DS1 to Alarm postaci:
"Symbol()---Short---Bar M5 under D_P"

pomiędzy DS1 a DS2 to Alarm postaci:
"Symbol()---Short---Bar M5 under D_S1"

pomiędzy DS2 a DS3 to Alarm postaci:
"Symbol()---Short---Bar M5 under D_S2"
Takto wygląda mniej więcej >>> KLIK
Alarm >> KLIK

-------------------------
A i mój trade z dzisiaj. Ostatnio jestem tylko 8 godzin w domu to nie ma czasu na trejdy. :wink: Musze kupić jakiego tableta czy co. KLIK

Awatar użytkownika
koalafx
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: koalafx »

Na prawde wielki szacun ze tak rozbudowywujesz ten wskaznik. Super robota.
Widze na Twoich screenach po prawej na gorze jakies EA SL,TP, TS, BE - Co to takiego ? Twojego autorstwa czy z neta mozna sciagnac ?

Awatar użytkownika
grey
Gaduła
Gaduła

Mojego autorstwa, ale na szybko pisałem. Nie wiem co się może stać, gdy ustawisz BE_START większe niż SL_START. Według mnie nie będzie to działać też poprawnie na ropie, złocie czy innych instrumentach. Na razie mi to działa poprawnie na popularnych parach walutowych. Są w necie osobno wskaźniki do BE albo TS sprawdzone.

Na własną odpowiedzialność :wink: W sumie nie ma tam funkcji otwierających zlecenia, tylko modyfikujące dane zlecenie.

EA wklejamy do
C:\Users\[Użytkownik]\AppData\Roaming\MetaQuotes\Terminal\[32 znaki]\Experts

Ustawienia robota do:
C:\Users\[Użytkownik]\AppData\Roaming\MetaQuotes\Terminal\[32 znaki]\MQL4\Presets
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
koalafx
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: koalafx »

Potwierdzam ladnie dziala na walutach ale na DAX nie dziala.
Zlota nie sprawdzalem. Dzieki za udostepnienie!

panzupa
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: panzupa »

Przyklad z zycia ze warto omijac okresy podawania danych (w tym systemie)

Dwa sygnaly sprzedazy na EURGBP, a potem slabe dane dane z UK i ... by byla strata na 30 pipsow jak nic.
eurgbp.PNG

Awatar użytkownika
grey
Gaduła
Gaduła

Załóżmy, że H1,M5 zgodne. Później musi się uformować świeczka powiedzmy nad DP. Pytanie czy ta świeczka ma być całkowicie nad DP? Tzn cienie świeczki też?

Edit:
Znalazłem sposób na problem z przełączaniem TF na początku.

http://www.forexfactory.com/showthread.php?t=446190

Skrypt Change Time Frame All.mq4 wklejamy do
C:\Users\[Użytkownik]\AppData\Roaming\MetaQuotes\Terminal\[32 znaki]\MQL4\Scripts

Dodatkowo polecam w Narzędzia > Opcje > Strategie zaznaczyć "Zezwalaj na import DLL". Wtedy nie musimy za każdym razem w skrypcie ustawiać "Umożliw import DLL"

Skrypt odpalamy najpierw raz. Wpisujemy wartość eintTF = 1. Wtedy wykresy przeskoczą na M1. Później podajemy eintTF = 5 i mamy wykresy M5.

M1 = 1
M5 = 5
M15 = 15
M30 = 30
H1 = 60
H4 = 240
D1 = 1440
W1 = 10080
MN1 = 43200

silverarrow
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: silverarrow »

Mam pytanie odnośnie ea które przestawia SL na BE wrzuciłem zgodnie z instrukcją, ale gdy otwieram zlecenie nie ustawia mi automatycznie TP i SL może robię coś nie tak
Niech nie umrze bohater zamieszkujący nasze dusze, niech nie zniszczy go wieczna wspinaczka na nieosiągalne szczyty.

Graj to co widzisz nie to czego oczekujesz

Awatar użytkownika
grey
Gaduła
Gaduła

silverarrow pisze:Mam pytanie odnośnie ea które przestawia SL na BE wrzuciłem zgodnie z instrukcją, ale gdy otwieram zlecenie nie ustawia mi automatycznie TP i SL może robię coś nie tak
Musisz mieć zaznaczone AutoTrading. Buźka musi być uśmiechnięta. Tam podałem złą lokalizację. Ma być w:
C:\Users\[Użytkownik]\AppData\Roaming\MetaQuotes\Terminal\[32 znaki]\MQL4\Experts

--------------------------------
PPv1.06.mq4
Tutaj dodałem możliwość wstawienia nowych Pivotów opisane wyżej. Alarm jest wtedy jak się uformuje świeczka, której cienie zawierają się pomiędzy kreskami D. Aby nie robić sobie zbędnej roboty to bierzecie tablkę Niemiaszka. Ściągacie:

http://www.dobreprogramy.pl/FreeOCR.net ... 12517.html

Konwertujecie zdjęcie(OCR > OCR Current Page) do pliku tekstowego a następnie wprowadzacie dane wejściowe do wskaźnika kopiuj-wklej.

--------------------------------

Mam więcej pomysłów tutaj, ale już bym musiał mieć wgląd do waszych EA :) . I byłoby to raczej czasochłonne. Na przykład jest wiele mylnych komunikatów a pisząc EA można wprowadzić takie udogodnienia:
- Alarm, gdy zostanie zamknięte nasze zlecenie
- Nie stosuj alarmu na danej parze walutowej, gdy warunki są spełnione do otwarcia pozycji, ale już ją otworzyliśmy.
- Określ długość świeczki przebijającej kreskę D i porównaj procentowo w stosunku do odległości od powiedzmy DP do DR1, jak DP jest przebijane. Jeżeli Bid,Ask znajduje się w odległości od DP mniejszej od 20% odległości DP do DR1 to wywołaj alarm. Procent tej odległości może być określany przez użytkownika.
- Ja mam trochę tutaj dylemat z otwieraniem pozycji, gdzie czasami jest TP=15 pips a SL=30, trochę mi to nie gra bo zawsze byłem uczony minimum 1:1, dlatego takie też rozwiązanie można wprowadzić. Badamy czy znajdują się kreski W,M pomiędzy DP, DR1. Jeżeli tak badamy odległość Bid,Ask od tych kresek i w zależności ile wynosi najbliższa ta odległość wywołaj alarm.

Dla wskaźników nie potrafię czegoś takiego zrobić.

Dzisiaj zrobiłem 70 pipsów, ale wiadomo nie gram na realu, czyli nie będę wklejał screenów narazie aby nie robić wam szumu. Jak będę miał wyniki to się udzielę w temacie.

silverarrow
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: silverarrow »

Dzięki już wszystko działa, tak po za tym świetna robota ze wskaźnikami :564:
Niech nie umrze bohater zamieszkujący nasze dusze, niech nie zniszczy go wieczna wspinaczka na nieosiągalne szczyty.

Graj to co widzisz nie to czego oczekujesz

Awatar użytkownika
niemiaszek
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: niemiaszek »

L na GBPJPY ponad DP 183.33 :wink:
... zbieraj pips do pipa bo jak nie to z depo będzie lipa... G."niemiaszek"

ODPOWIEDZ