Czy ktoś skorzystał z tego, że to się stało znowu? Czy siedzieliście i mówiliście sobie "nie to nie może pójść niżej"?
Trade what You see!
Pie
Ja się przyznaję bez bicia, że siedziałem i się brechtałem... (ani mru mru oglądałem).paweldobkowski pisze:Czy siedzieliście i mówiliście sobie "nie to nie może pójść niżej"
W każdym razie ładnie łapiesz. Skalp do skalpu a już pewnie ze 150 pipsów dziś już złapałeś.

its not what you trade its how you trade it
trading is waiting
--
więcej info na temat tradingu - strona www w profilu
AK
trading is waiting
--
AK
-
- Gaduła
Dlaczego akurat taki poziom?admkowal pisze:Jakie tam upośledzone, po prostu wszystkie pipsy z rynku łapiesz. Normalka u Ciebiepaweldobkowski pisze:Dobra, to się robi upośledzone:
![]()
jakby kogoś interesowało to bierzące oczekujące
AHA! I nie chce żebyście myśleli, że tak wszystko mi wychodzi. Dzisiaj mój pierwszy trade i jeden z tych później (był na screenie) był przegrany. Później wyjątkowo dobrze.
Nie wklejam przegranych z dwóch powodów. Bo skalpuję i nie mam czasu robić tyle screenów. Bo skoro jest na nich błędna analiza to nie chce żeby ktoś w ogóle marnował na to czas. Jeżeli jednak ktoś by chciał to mogę też wklejać to jak daję dupy

-
- Gaduła
A nawet nie wiem ile, ale chyba aż 150 to nie. Nie odkrywam wyników aż faktycznie nie skończę dnia (trochę się zdradziłem, że siedzę i kombinuję)admkowal pisze:Ja się przyznaję bez bicia, że siedziałem i się brechtałem... (ani mru mru oglądałem).paweldobkowski pisze:Czy siedzieliście i mówiliście sobie "nie to nie może pójść niżej"
W każdym razie ładnie łapiesz. Skalp do skalpu a już pewnie ze 150 pipsów dziś już złapałeś.
Te trady po wiadomościach dzisiaj to były takie, że to powinno być nielegalne. Wolniej bym zarabiał nawet sprzedając narkotyki.
Mam tylko jedną obawę. Ludzie tutaj są raczej dla innej gry niż to co ja robię. Nie wiem czy nie zaśmiecam bez sensu tego topicu tą masą skalpów. Jak ktoś by się uczył z tego to mógłby mieć ciężki czas

W sumie zdanie wszystkich partycypujących mnie interesuję.
Ja ze swojej strony powiem, że teraz wygląda jakbym trochę na wyższe tf'y wszedł ale jak tylko pozycja się uruchamia to scalp mode on. I wtedy piramidki dokładniejsze analizy itp więc Twoje spojrzenie na rynek jest jak najbardziej na miejscu.paweldobkowski pisze:Mam tylko jedną obawę. Ludzie tutaj są raczej dla innej gry niż to co ja robię. Nie wiem czy nie zaśmiecam bez sensu tego topicu tą masą skalpów. Jak ktoś by się uczył z tego to mógłby mieć ciężki czas Co sądzisz?
W dodatku jestem pewien, że wielu za chwilę pod łapie Twój styl i nie bedziesz sam.
its not what you trade its how you trade it
trading is waiting
--
AK
trading is waiting
--
AK
dzięki, znalazłem, mam, fajne narzędziegutek04 pisze: Ten wskaźnik to luktom pipsometer (wygoogluj "luktom" wejdz na jego strone i jest w dziale download)
to jest akurat kwestia perspektywy czasowej jaką przyjmiesz, było spore momentum UP, wyglądało, ze do kolejnego supp pociągną siłą rozpędu.gutek04 pisze: Co do drugiej części pytania to nie pasil mi tam long ponieważ nie było profit marginu czyli potencjalnego miejsca do zarobienia.
[....]
"PROFIT MARGIN" jest kluczem w grze i planowaniu pozycji - moim zdaniem
[...]
-z duzym ryzykiem i malą mozliwoscia profitowania
graty za ładne wejście BTW, jeśli przetrzymałeś to do 14:45 i miałeś refleks przy zamknięciu to miodziogutek04 pisze: opcja 2: podzielic pozycje miedzy wejscia na: 1.4402 i 1.4439 pamietając o zachowaniu SL ponad 1.4451. Tak czy siak oba z perspektywy czasu daly zarobic.

Dzięki za wyczerpującą odpowiedź, Twój "reasoning" (tfu

serdecznie pozdro
The irresistible force met the immovable object
-
- Gaduła
SL PRZEWAŻNIE stawiam na 10p, ale staram się nie dawać rynkowi w nie wpadać. Są oczywiście wyjątki.
1 - Trade wygląda bardzo dobrze, ale potrzebuje więcej marginesu na błąd. Wtedy skaluje odpowiednio pozycję i powiększam STOP. (RZADKO!)
1.1 - Wygląda dobrze i mam jakiś profit z tego dnia dzięki któremu mogę powiększyć SL wtedy nie skaluje pozycji.
2 - Mam profit i robię się leniwy w szukaniu idealnych wejść. Wtedy powiększam sobie SL o zdobyte pipsy.
Najczęściej jednak staram się trzymać go na poziomie 10p i powiększać pozycję o zdobyty profit piramidując zyski. Wygodne bo ryzykując 1% i podwajając pozycję w 4 udanych tradach pod rząd mogę zrobić 8% ROI. Nie zawsze tak robię, ale często.
Piramidowanie to jedna z rzeczy, których nie wolno implikować do swojej techniki jeżeli nie spełnia się paru warunków. Głównym oczywiście jest duża skuteczność. Mój sposób gry ma słabe RR Ratio. Dzisiaj brałem pare wygranych po 11 czy 12p. Przy stop lossie wynoszącym 10p to niezbyt imponujący wynik. Dlatego też staram się nie dawać rynkowi kasować mnie na SL'ach
1 - Trade wygląda bardzo dobrze, ale potrzebuje więcej marginesu na błąd. Wtedy skaluje odpowiednio pozycję i powiększam STOP. (RZADKO!)
1.1 - Wygląda dobrze i mam jakiś profit z tego dnia dzięki któremu mogę powiększyć SL wtedy nie skaluje pozycji.
2 - Mam profit i robię się leniwy w szukaniu idealnych wejść. Wtedy powiększam sobie SL o zdobyte pipsy.
Najczęściej jednak staram się trzymać go na poziomie 10p i powiększać pozycję o zdobyty profit piramidując zyski. Wygodne bo ryzykując 1% i podwajając pozycję w 4 udanych tradach pod rząd mogę zrobić 8% ROI. Nie zawsze tak robię, ale często.
Piramidowanie to jedna z rzeczy, których nie wolno implikować do swojej techniki jeżeli nie spełnia się paru warunków. Głównym oczywiście jest duża skuteczność. Mój sposób gry ma słabe RR Ratio. Dzisiaj brałem pare wygranych po 11 czy 12p. Przy stop lossie wynoszącym 10p to niezbyt imponujący wynik. Dlatego też staram się nie dawać rynkowi kasować mnie na SL'ach
Dziękipaweldobkowski pisze: Rewelacyjny trade na breakout i jeszcze wszedłeś w momentum. MALINA
EDIT: No i czaszka jak przystało na szkołę NLAPowiedz mi tylko po co Ci semafory?

Co do sema - diabli wiedzą po co, może lepiej widać ekstrema? Stosuję je wymiennie z zig-zagiem
The irresistible force met the immovable object