Phil Konieczny kurs kryptowaluty szkolenie. Instytut Kryptografii opinie

Forum, na którym można do woli dyskutować nie tylko na tematy związane z Forexem.
Zrazik
Uczestnik
Uczestnik

Re: Phil Konieczny kurs kryptowaluty szkolenie. Instytut Kryptografii opinie

Nieprzeczytany post autor: Zrazik »

edyta2222 pisze:
10 lis 2024, 15:17
U mnie sytuacja wygląda tak samo. Od kilku lat słucham Phila i 90% mojej wiedzy o krypto mam z jego darmowych materiałów na yt. Do tej pory inwestowałam sama ale dość średnio weszłam w Alty więc w marcu '24 dałam się złapać na bardzo intensywne promowanie 2 części mentoringu jako tej w której będziemy wchodzić w Alty. Nie miałam wtedy wystarczającej wiedzy, żeby podejrzewać, że to nie jest ten moment. Po prostu uwierzyłam w to co Phil mówił podczas wywiadu promocyjnego: Wrzesień/październik będzie to z dużym prawdopodobieństwem idealny czas na wejście w Alty, zatrudnij Phila, żeby stworzył ci idealne portfolio, jest to jedyna tak wyjątkowa hossa, nie przegap okazji itp. Wyraźnie było powiedziane, że Phil dzieli mentoring na 3 etapy: 1. wejście na dołku 2. wejście w Alty 3. idealne wyjście do Bitcoina i sprzedaż. Plus wielkie kolorowe banery promocyjne: "Kup strategie Phila pod Alty" i tym podobne. Oczywistym jest, że osoby interesujące się mentoringiem nie mają dużego doświadczenia, więc znając Phila od kilku lat po prostu w to uwierzyłam. Więc teraz, mimo świadomości, że nie był to idealny czas na Alty czuję się nieco oszukana. Jasne, kurs miał dużo uporządkowanej wierzy i ciekawych kursów np. z psychologii ale jest to wiedza którą można znaleźć za darmo i w dużej mierze pokrywa się z tym co dowiedziałam się od Phila na jego darmowym kanale. Dlatego gdybym wiedziała, że płacę tylko za wygodny dostęp do tej wiedzy w jednym miejscu i aktualizacje które przez te moje pół roku wyglądały za każdym razem tak samo: "Nic się nie zmieniło. Siedzimy dalej w btc. Nagrywam ten filmik tylko po to żeby nagrać choć nie ma takiej potrzeby." to ok mogłabym dać za to 1-2 koła ale nie 7.5k! Tak jak większość z nas (i Phil dobrze o tym wiedział promując ten sezon) zdecydowaliśmy się zapłacić taką kasę ze względu na dostęp do portfolio pod alty (którego faktycznie nie obiecywał ale dawał do zrozumienia że jest to prawie pewniak).
Ciekawym zbiegiem okoliczności (?) jest też to, że udostępnienie strategii pod alty miało odbyć się zaraz po przekroczeniu magicznej liczby 76.600. Później w aktualizacjach już mówił, że ok 80k będzie idealnym i bezpiecznym momentem. A tu proszę ostatni dzień mentoringu Btc wybija 76.600 a kolejnego dnia (ostatni dzień zapisów na 3 edycję) pojawia się 80K!. Czyli wszyscy, którzy się wahali z przedłużeniem mentoringu (za cenę dla nas promocyjną czyli kolejne 7.5 koła!) pewnie skuszą się no bo już wiedzą, że lada dzień dostaną alty. A tych co nie mają kasy aby wyłożyć tyle samo jeszcze raz na to co powinni dostać w tym sezonie, portfolio ominie o dosłownie parę dni. Fakt, Phil jest naprawdę dobry w maksymalizacji zysków... Ciekawe tylko, że zawsze powtarza, że dorobił się milionów na krypto a tu mi wygląda jakby tak pięknie manipulował swoją promocją kursów, że jednak na nich grubą kasę też robi. Zapewne jest ogromna liczba osób, które czują sie podobnie oszukane, ale ciężko cokolwiek znaleźć bo negatywne posty są natychmiast usuwane a na mentoringu nie ma żadnego forum dla kursantów gdzie można by się swobodnie wypowiedzieć. Phil jedynie nagrał naprawdę żałosny filmik o tym, że czuje się pokrzywdzony bo dostał 12 komentarzy, w których ludzie pisali że czują sie oszukani i że na początku myślał, ze to tylko żart bo raczej oczekiwał samych pochwał za to że trzymał się strategii. Tylko, że nie o to chodzi że sie trzymał czy nie tylko jak nami manipulował. I śmiesznym jest mówić, że z początku myślał, że to żart bo przecież dobrze wiedział, że ludzie będa się buntować i na pewno oczekiwał fali hejtu. A wpisów takich czy wiadomosci z pewnością nie było 12 tylko w setkach. Raczej oczekiwałabym tu ukłony w stronę kursantów, którzy wybulili tyle kasy i przedłużenie im sezonu o kilka dnia tak aby dostali portfolio lub zaproponowanie ceny ale tak serio promocyjnej nie udawanej z racji tego, że nie otrzymali tego czego oczekiwali. Tak było by fair i nikt by się nie burzył a Phil zachowałby twarz. Ale on ostatnio naprawdę nie szanuje już ludzi. Wyzywa wiele osób od debili, odpowiada na pytania na live od niechcenia lub burzy sie że ktoś czegoś nie wie itd. Robi się to coraz bardziej smutne.
Podsumowując całą tą wypowiedz. Z racji, że jednak chciałabym mieć dalej dostęp i skorzystać z tego za co zapłaciłam, ale nie mam już ochoty na bycie uczciwą, gdy widzę taki stosunek do człowieka chciałabym zaproponować zrzucenie się w kilka osób na 3 edycje. Ale tak serio kilka/kilkanaście bo nie zamierzam już bulić kilku tysi po raz kolejny. Inna opcja: chętnie dopłacę komuś kto już zakupił 3 edycje za okazjonalny dostęp. Większość rzeczy przerobiłam, więc wchodziłabym na strone nie wiecej jak raz w tygodniu.
Czekam na propozycje. Pozdrawiam i życzę nam pięknych zysków! :)
Dokładnie, mam identycznie, trochę żałowałam, że nie wszedłem idealnie w dołku -bylem akurat na wakacjach i trochę olałem temat -odciąłem się, a to były akurat te 2 tyg najlepsze na wejście, wiadomo i tak człowiek zarobiony i DCA reż robiłem, ale żałowalem że nie kupiłem rok temu bo by się zwróciło jeśli liczyć że dostałbym info "kupuj teraz" na maila. Więc kupiłem mentoring w marcu, pół sezonu za pełną kwotę licząc na alty po wakacjach wg tiningu jak i ew wejście/wyjście z altów po ew ETF... I czuję się wycyckany.
Dlatego też chętnie podepnę się do grupy optymalizującej ;)

Awatar użytkownika
SEROL666
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: SEROL666 »

Sopi pisze:
17 lis 2024, 21:28
SEROL666 pisze:
12 lis 2024, 23:59
Jedyne co widzę to ludzi którzy starają się zaoszczędzić na produkcie od IK.... co oczywiście popieram. Sam osobiście twierdzę że te kursiki online, mentoringi to jest warte kilka stów za sztukę, ewentualnie w wersji abonamentowej 100-200 złotych na miesiąc a nie jakieś 7500 złotych
JA dowiedziałem sie o istnieniu tego wątku niedawno ;), a właśnie rozpoczynam 3 część mentoringu. Mam wrażenie, ze narzekają Ci co dołączyli w marcu tego roku. Te osoby mogą mieć żal , bo dołączali na góre, phil mówił, że nadal warto kupować BTC, no i sie nie mylił, zabrakło trochę cierpliwości ludziom. Niektórzy chcieliby osiągnać ogromne zyski, tu i teraz.
Słuchaj ja Wam życzę jak naj lepiej, fajnie że macie patent na rabaty. Ale ale ale... skoro ktoś taki jak Ty wydał 20K na mentoringi to niekoniecznie może wszystkich urządzać. Bo cena jest przesadzona do tego to nie są kolesie którzy mają jakąś spójną strategię dla swoich klientów. To wygląda raczej na sytuacje w której masz zaryzykować u jednego albo u innego ze stajni Daniela.

Czy któryś pokazał staty wyniki z kont ? NIE to zdajesz się na przypadkowość tych kolesi. A przecież są możliwości aby udowodnić że ICH strategie inwestycyjne odniosły sukces. Sorry ale take są fakty....
Aktualne trendy w waszym postrzeganiu, który jest ciekawym wartym wydania kasy zawodnikiem ze stajenki Daniela wydaje się być PK - koleś w masce i tyle z punktu widzenia sprzedawcy kursów edukacyjnych.

Wiecie że w gronie marketingowców, z którymi rozmawiałem to już nie PK robi robotę ale jego MASKA?? Podkradziona od ANONYMUS ?? Jeden ze znajomych powiedział że gdyby ją zdjął to prawdopodobnie sprzedaż KURSÓW by spadła ? Ciekawe co ? To tylko marketing pieczołowicie budowany przez Daniela (Obejrzyjcie z nim wywiad na YT to wam wiele wyjaśni....
Kumpel który siedzi w KRYPTO i śledzi na YT i innych krypto GURU powiedział mi że PK nie mówi nic odkrywczego czego rynek już nie wie. Ten kumpel kupił kursik od PK za 1000USD klka lat temu. Powiedział że tak naprawdę to wywalił kasę bez sensu, po prostu w tamtym czasie był zielony ot co
"If music is dying musicians are killing it" - MP

Awatar użytkownika
SEROL666
Maniak
Maniak

Re: Mentoring PK

Sopi pisze:
17 lis 2024, 21:32
Kacper1998 pisze:
14 lis 2024, 11:53
Siemka,
Byłem uczestnikiem 2 edycji i chciałem kupowac już ale natrafiłem na to forum i mam wątpliwości czy samemu wydawać te 7 tysięcy . Pytanie czy nie chciałbyś się może zrzucić w np 5-6 osób.
Ja jestem od 2022r. kupowałem po 17k, 20k, 30k, 40k BTC. Nie ufałem Philowi od początku :D , nadal mam ograniczone, ale inwestowałem kasę , bez której mogę dalej żyć jak żyłem , fakt będzie szkoda stracić ale na razie średnio jestem mocno do przodu. Myślę, że Phil to czyta co tutaj ludzie piszą :D bo jakość contentu jaki dostarcza poprawia się cały czas :D.
No właśnie inwestowałem - co to za słowo ? Jak pakujesz kasę na spekulacyjne aktywo, które istnieje od chwili dosłownie ??? Wszyscy chyba znają tradera21 - jakieś 2 lata temu zeznawał że krypto to u niego jakieś 3-4 %. Sam opowiadał ze jak ETH za bardzo wzrosło to redukował pozycję. bo sam uznaje krypto jako dodatek bez znaczenia.
Wiesz że wydając 20 K na mentoringi tak naprawdę w strategii inwestowania według modły T21 musisz być milionerem i to takim konkretnym ??? Bo inaczej w JEGO oczach - Tradera21 będziesz hazardzistą.... ryzykującym kapitał w astronomicznie ponad przyjętych przez niego wagach ryzyka na daną grupę aktywów i tyle

A jak wiemy T21 oraz PK działają sobie wspierają się jak mogą. To taki samograj sprzedażowy - poszukajcie sobie szopki T21 i Ziemniaka jak zobaczycie skalę ich rozliczeń za afiliację to wam się trochę rozjaśni.

Oczywiście że PK czyta co tutaj piszemy.. ale jest za słaby merytorycznie aby się tu zjawić.... sorry Teofil nie masz co tu szukać...

Sopi
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: Sopi »

SEROL666 pisze:
18 lis 2024, 03:30
Sopi pisze:
17 lis 2024, 21:32
Kacper1998 pisze:
14 lis 2024, 11:53
Siemka,
Byłem uczestnikiem 2 edycji i chciałem kupowac już ale natrafiłem na to forum i mam wątpliwości czy samemu wydawać te 7 tysięcy . Pytanie czy nie chciałbyś się może zrzucić w np 5-6 osób.
Ja jestem od 2022r. kupowałem po 17k, 20k, 30k, 40k BTC. Nie ufałem Philowi od początku :D , nadal mam ograniczone, ale inwestowałem kasę , bez której mogę dalej żyć jak żyłem , fakt będzie szkoda stracić ale na razie średnio jestem mocno do przodu. Myślę, że Phil to czyta co tutaj ludzie piszą :D bo jakość contentu jaki dostarcza poprawia się cały czas :D.
No właśnie inwestowałem - co to za słowo ? Jak pakujesz kasę na spekulacyjne aktywo, które istnieje od chwili dosłownie ??? Wszyscy chyba znają tradera21 - jakieś 2 lata temu zeznawał że krypto to u niego jakieś 3-4 %. Sam opowiadał ze jak ETH za bardzo wzrosło to redukował pozycję. bo sam uznaje krypto jako dodatek bez znaczenia.
Wiesz że wydając 20 K na mentoringi tak naprawdę w strategii inwestowania według modły T21 musisz być milionerem i to takim konkretnym ??? Bo inaczej w JEGO oczach - Tradera21 będziesz hazardzistą.... ryzykującym kapitał w astronomicznie ponad przyjętych przez niego wagach ryzyka na daną grupę aktywów i tyle

A jak wiemy T21 oraz PK działają sobie wspierają się jak mogą. To taki samograj sprzedażowy - poszukajcie sobie szopki T21 i Ziemniaka jak zobaczycie skalę ich rozliczeń za afiliację to wam się trochę rozjaśni.

Oczywiście że PK czyta co tutaj piszemy.. ale jest za słaby merytorycznie aby się tu zjawić.... sorry Teofil nie masz co tu szukać...
:) powodzenia w życiu i inwestycjach, z takim podejściem to nic nie zarobisz

Awatar użytkownika
SEROL666
Maniak
Maniak

Zrazik pisze:
18 lis 2024, 01:40
Dokładnie, mam identycznie, trochę żałowałam, że nie wszedłem idealnie w dołku -bylem akurat na wakacjach i trochę olałem temat -odciąłem się, a to były akurat te 2 tyg najlepsze na wejście, wiadomo i tak człowiek zarobiony i DCA reż robiłem, ale żałowalem że nie kupiłem rok temu bo by się zwróciło jeśli liczyć że dostałbym info "kupuj teraz" na maila. Więc kupiłem mentoring w marcu, pół sezonu za pełną kwotę licząc na alty po wakacjach wg tiningu jak i ew wejście/wyjście z altów po ew ETF... I czuję się wycyckany.
Dlatego też chętnie podepnę się do grupy optymalizującej ;)
Ci czterej muszkieterowie odparowywali generalnie depozyty a jak BTC leciał w dół przez Chiny oraz twittowanie Muska to całe IK pochowało na miesiąc głowy w piasek.
Chyba że ktoś lubi "przeterminowane" wieści ze świata krypto i posłuchać marudzenia PK o tym jak to świat jest niesprawiedliwy, politycy to złodzieje a koniec dolara jest bliski. Założę się że "tipy" co do perspektywicznych tokenów "zbiera" przeszukując neta...

Moim numerem jeden KG który popakował ludzi na ATH a potem próbował im sprzedać "wskaźnik" za 4 tysiące który był za darmo w necie a na koniec obiecał "minimum socjalne"..

RR to osobna liga z "szacunku" dla jego "talentów" odsyłam do 8 strony.

Na Stronie 21 opisywałem portfel, który ktoś sobie zbudował w oparciu naganiane tokeny przez PK na początku 2022 potraciły 80%. Dzięki jego strategii kup i trzymaj. Czyli albo się uda przypadkiem albo nie....

Awatar użytkownika
SEROL666
Maniak
Maniak

Sopi pisze:
18 lis 2024, 13:13
:) powodzenia w życiu i inwestycjach, z takim podejściem to nic nie zarobisz
Gratuluje jesteś DRUGIM obrońcą PK. Skromny to klubik jak na ponad 30.000 sprzedanych szkoleń.
Widzę że masz trochę empatii i martwisz się o mnie. Dziękuję to miłe twojej strony.

Gdy ja przygotowywałem się do spekulowania na rynkach OTC starałem się uczyć od najlepszych. Sprawdzałem kim są i co potrafią. Przeczytałem stertę książek oraz przekopałem Internet. Przed wykresami spędziłem spokojnie ze 20.000 godzin. Dzięki temu potrafię sam podejmować decyzję na FX. Moja specjalizacja to waluty - majorsy.

Ty z kolei poszedłeś na rynek krypto, który jest bez dwóch zdań wypełniony arcy spekulacyjnymi aktywami o mocno nieprzewidywalnych i dość kapryśnych ruchach cenowych. Nie wspomnę że jest kiepsko uregulowany, pełno na nim scamów oraz nieuczciwych zachowań większych graczy.
O strukturze rynku krypto lepiej nie wspominać.

Ty wybrałeś na swojego "doradcę inwestycyjnego" gościa, który kilka lat temu zasuwał na magazynie w UK, który nigdy się nie pokazał co potrafi na rynku zrobić. Ma za sobą cały ciąg nie etycznych zachować jego współtowarzysze nic nie lepsi a do tego nosi maskę na gębie. Jego cały wizerunek jest ukształtowany przez marketing oraz cenzurowanie, moderowanie i banowanie wszelkiej krytyki od niezadowolonych.
A ty płacisz mu ciężko kasę a cała jego wiedza jest ZA DARMO na wyciągnięcie ręki...

Posłuchaj sobie jak Daniel to wszystko sobie poukładał od 55 minuty wyjaśni Wam jak stworzono produkt, który tutaj opisujemy, posłuchajcie jak rasowy sprzedawca do tego podchodzi:
https://www.youtube.com/watch?v=-17LKfbL-uk

Awatar użytkownika
Ink.
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: Ink. »

Widzis serol, tak wygląda twoja wolność o demokrację i uczciwość, jak podłożysz lewego gościa to uratujesz 2300 ojro, jak gadasz z prawdziwymi ludzi to ty się uzewnetrzasz, produkujesz po nocach pisząc eseje o PK a oni i tak mają cię gdzieś i dyskutują ze sobą ciebie praktycznie olewając XD

Vespasianus6979
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: Vespasianus6979 »

Ci co tu szukają jakichś grupek z dostępem do mentoringu niech lepiej uważają, bo łatwo się nadziać na naciągaczy ;-)

Awatar użytkownika
SEROL666
Maniak
Maniak

Ink. pisze:
22 lis 2024, 09:23
Widzis serol, tak wygląda twoja wolność o ........................................ a oni i tak mają cię gdzieś i dyskutują ze sobą ciebie praktycznie olewając XD
W sumie to nie jesteś aż taki bezużyteczny po tych 8 latach przerwy od forum...
Ale tak gwoli sprostowania to nie "gość" tylko kobieta, martwiąca się że mąż wywali 2300 EUR na szkolenie u Roberta Gawędy, który swoim produktem sprzedażowym oraz podejściem przypomina RR z IK, tu jest link do wątku:
wiedzawartamilion-com-t19185-150.html
Tak w skrócie to wątek ciągnie się od 12 lat, dużo nachalnego marketingu, dziwnych filmików reklamowych, promocje przez YT, moderowanie komentarzy pod filmami, moderowanie komentarzy o jego firmie na stronie gowork, wklejanie tych samych zagrań w różnych filmikach.. itp, itd.
To czego brakuje to chociażby JEDNEGO STATEMENTU przez tyle lat... po prostu nigdy nie udowodnił że jego strategie są coś warte... BRZMI ZNAJOMO ??
Dodatkowo na forum w wątku pojawia się kilku jego obrońców, którzy nas rugają za nabijanie się z jego dziwacznego marketingu. Ci obrońcy nie potwierdzają czy szkolenie cokolwiek wniosło do ich tradingu. Szkolenie Roberta trwa kilka tygodni... w tym czasie według sprzedawcy osoba ma nabrać umiejętności traderskich.... PRZYPOMINA Wam to kogoś ??
To co łączy oba wątki to że ich "Bohaterowie" wysłali na nas prawników aby usunąć Wasze opinie o tych sprzedawcach marzeń.

Piszemy dla ludzi myślących. Jest tutaj wystarczająco dużo opinii byłych klientów IK, spisanej przez lata działalności aby każdy sam podjął decyzje czy w ogóle potrzebuje takiego kontentu w swoim podejściu do rynków krypto. Nawet nie trzeba się logować aby moc przeczytać najistotniejsze informacje. A my spełniamy funkcję edukacyjną i informacyjna tego forum totalnie za darmo :wink:

Awatar użytkownika
Ink.
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: Ink. »

Nie przeczytałem całości bo nawet nie wiem po co piszesz te eseje i do kogo. Fakt jest taki że cię tutaj olano a twoja funkcja samozwańczego biografa to marnowanie czasu. Ani nie ma z tego pożytku ani pieniędzy. Fascynujące jest to jak wiele czasu poświęcasz na takie rzeczy.

ODPOWIEDZ