Dokładnie, mam identycznie, trochę żałowałam, że nie wszedłem idealnie w dołku -bylem akurat na wakacjach i trochę olałem temat -odciąłem się, a to były akurat te 2 tyg najlepsze na wejście, wiadomo i tak człowiek zarobiony i DCA reż robiłem, ale żałowalem że nie kupiłem rok temu bo by się zwróciło jeśli liczyć że dostałbym info "kupuj teraz" na maila. Więc kupiłem mentoring w marcu, pół sezonu za pełną kwotę licząc na alty po wakacjach wg tiningu jak i ew wejście/wyjście z altów po ew ETF... I czuję się wycyckany.edyta2222 pisze: ↑10 lis 2024, 15:17U mnie sytuacja wygląda tak samo. Od kilku lat słucham Phila i 90% mojej wiedzy o krypto mam z jego darmowych materiałów na yt. Do tej pory inwestowałam sama ale dość średnio weszłam w Alty więc w marcu '24 dałam się złapać na bardzo intensywne promowanie 2 części mentoringu jako tej w której będziemy wchodzić w Alty. Nie miałam wtedy wystarczającej wiedzy, żeby podejrzewać, że to nie jest ten moment. Po prostu uwierzyłam w to co Phil mówił podczas wywiadu promocyjnego: Wrzesień/październik będzie to z dużym prawdopodobieństwem idealny czas na wejście w Alty, zatrudnij Phila, żeby stworzył ci idealne portfolio, jest to jedyna tak wyjątkowa hossa, nie przegap okazji itp. Wyraźnie było powiedziane, że Phil dzieli mentoring na 3 etapy: 1. wejście na dołku 2. wejście w Alty 3. idealne wyjście do Bitcoina i sprzedaż. Plus wielkie kolorowe banery promocyjne: "Kup strategie Phila pod Alty" i tym podobne. Oczywistym jest, że osoby interesujące się mentoringiem nie mają dużego doświadczenia, więc znając Phila od kilku lat po prostu w to uwierzyłam. Więc teraz, mimo świadomości, że nie był to idealny czas na Alty czuję się nieco oszukana. Jasne, kurs miał dużo uporządkowanej wierzy i ciekawych kursów np. z psychologii ale jest to wiedza którą można znaleźć za darmo i w dużej mierze pokrywa się z tym co dowiedziałam się od Phila na jego darmowym kanale. Dlatego gdybym wiedziała, że płacę tylko za wygodny dostęp do tej wiedzy w jednym miejscu i aktualizacje które przez te moje pół roku wyglądały za każdym razem tak samo: "Nic się nie zmieniło. Siedzimy dalej w btc. Nagrywam ten filmik tylko po to żeby nagrać choć nie ma takiej potrzeby." to ok mogłabym dać za to 1-2 koła ale nie 7.5k! Tak jak większość z nas (i Phil dobrze o tym wiedział promując ten sezon) zdecydowaliśmy się zapłacić taką kasę ze względu na dostęp do portfolio pod alty (którego faktycznie nie obiecywał ale dawał do zrozumienia że jest to prawie pewniak).
Ciekawym zbiegiem okoliczności (?) jest też to, że udostępnienie strategii pod alty miało odbyć się zaraz po przekroczeniu magicznej liczby 76.600. Później w aktualizacjach już mówił, że ok 80k będzie idealnym i bezpiecznym momentem. A tu proszę ostatni dzień mentoringu Btc wybija 76.600 a kolejnego dnia (ostatni dzień zapisów na 3 edycję) pojawia się 80K!. Czyli wszyscy, którzy się wahali z przedłużeniem mentoringu (za cenę dla nas promocyjną czyli kolejne 7.5 koła!) pewnie skuszą się no bo już wiedzą, że lada dzień dostaną alty. A tych co nie mają kasy aby wyłożyć tyle samo jeszcze raz na to co powinni dostać w tym sezonie, portfolio ominie o dosłownie parę dni. Fakt, Phil jest naprawdę dobry w maksymalizacji zysków... Ciekawe tylko, że zawsze powtarza, że dorobił się milionów na krypto a tu mi wygląda jakby tak pięknie manipulował swoją promocją kursów, że jednak na nich grubą kasę też robi. Zapewne jest ogromna liczba osób, które czują sie podobnie oszukane, ale ciężko cokolwiek znaleźć bo negatywne posty są natychmiast usuwane a na mentoringu nie ma żadnego forum dla kursantów gdzie można by się swobodnie wypowiedzieć. Phil jedynie nagrał naprawdę żałosny filmik o tym, że czuje się pokrzywdzony bo dostał 12 komentarzy, w których ludzie pisali że czują sie oszukani i że na początku myślał, ze to tylko żart bo raczej oczekiwał samych pochwał za to że trzymał się strategii. Tylko, że nie o to chodzi że sie trzymał czy nie tylko jak nami manipulował. I śmiesznym jest mówić, że z początku myślał, że to żart bo przecież dobrze wiedział, że ludzie będa się buntować i na pewno oczekiwał fali hejtu. A wpisów takich czy wiadomosci z pewnością nie było 12 tylko w setkach. Raczej oczekiwałabym tu ukłony w stronę kursantów, którzy wybulili tyle kasy i przedłużenie im sezonu o kilka dnia tak aby dostali portfolio lub zaproponowanie ceny ale tak serio promocyjnej nie udawanej z racji tego, że nie otrzymali tego czego oczekiwali. Tak było by fair i nikt by się nie burzył a Phil zachowałby twarz. Ale on ostatnio naprawdę nie szanuje już ludzi. Wyzywa wiele osób od debili, odpowiada na pytania na live od niechcenia lub burzy sie że ktoś czegoś nie wie itd. Robi się to coraz bardziej smutne.
Podsumowując całą tą wypowiedz. Z racji, że jednak chciałabym mieć dalej dostęp i skorzystać z tego za co zapłaciłam, ale nie mam już ochoty na bycie uczciwą, gdy widzę taki stosunek do człowieka chciałabym zaproponować zrzucenie się w kilka osób na 3 edycje. Ale tak serio kilka/kilkanaście bo nie zamierzam już bulić kilku tysi po raz kolejny. Inna opcja: chętnie dopłacę komuś kto już zakupił 3 edycje za okazjonalny dostęp. Większość rzeczy przerobiłam, więc wchodziłabym na strone nie wiecej jak raz w tygodniu.
Czekam na propozycje. Pozdrawiam i życzę nam pięknych zysków!
Dlatego też chętnie podepnę się do grupy optymalizującej