Czekam z niecierpliwosciafxlamer pisze:skrobne art o tym wkrotceJacas pisze:moglbys napisac pare slow o wejsciach z fibo retracement?
Overnight Range Breakout
Rysowanie fibo w większym zakresie jest jak najbardziej wskazane i Twoj wykres jest ok. Poziom pivot wyznacza tutaj potencjalny opór którego przełamanie może wskazać na dalszy wzrost, jednak przed jutrzejszymi danymi byłbym ostrożny z angażowaniem się w rynek.kris007 pisze:czy na dzisiaj tak może być wyznaczony pivot na GBPUSD ?
czy to za duzy zakres?
Możesz narysować kanał który utworzyła sesja nocna i próbować skalpować na wybiciach poza kanał zgodnie z zasadami range breakout.
PS Jeżeli Twoje screny nie przekroczą 650x650 pix będą widoczne w całości w poście zamiast widoku załącznika.
Bedzie dobrze, luz......
=================
						=================
ok, dziękuję bardzo za odpowiedź i ostrzeżenie przed jutrem, 
przy wąskich kanałach śednio mi wychodzi, bardziej tu SL zaliczam, prawdopodobnie coś nie tak robię, dlatego kombinuję z troszkę większym RB wydaje mi sie bardziej klarowny, jednak nie chcę przesadzać z wielkością stąd moję pytania o potwierdzenie,
mam nadzieję że niezaśmiecam tym zbytnio wątku.
Pozdrawiam...
PS
faktycznie screny mam wieksze niż 650x650pix, zaraz zmienie to.

przy wąskich kanałach śednio mi wychodzi, bardziej tu SL zaliczam, prawdopodobnie coś nie tak robię, dlatego kombinuję z troszkę większym RB wydaje mi sie bardziej klarowny, jednak nie chcę przesadzać z wielkością stąd moję pytania o potwierdzenie,
mam nadzieję że niezaśmiecam tym zbytnio wątku.
Pozdrawiam...
PS
faktycznie screny mam wieksze niż 650x650pix, zaraz zmienie to.
- 

wojtek1976
 - Gaduła

- 

Balbinka131
 - Bywalec

Bardzo proszę o wytłumaczenie stawianie S/L ,najlepiej na rysunkach. 
Oczywiście pozostaje kwestia odpowiedniego MM, tutaj już każdy może stosować swój, lecz generalnie s/l stawiamy nad/pod świeczką na M15 która przebiła pierwsza BR, chyba że najbliższa ma większy H/L wtedy stawiamy s/l w/g takiej świecy. Gdy nasza pozycja jest na plusie równym wielkości s/l, ale nie mniej niż +15pips, zamykamy połowę pozycji. Od tego momentu w razie zamknięcia s/l wychodzimy na zero. Reszta pozycji wędruje do naszych targetów lub do wysokości dziennego ADR naszej pary.

Oczywiście pozostaje kwestia odpowiedniego MM, tutaj już każdy może stosować swój, lecz generalnie s/l stawiamy nad/pod świeczką na M15 która przebiła pierwsza BR, chyba że najbliższa ma większy H/L wtedy stawiamy s/l w/g takiej świecy. Gdy nasza pozycja jest na plusie równym wielkości s/l, ale nie mniej niż +15pips, zamykamy połowę pozycji. Od tego momentu w razie zamknięcia s/l wychodzimy na zero. Reszta pozycji wędruje do naszych targetów lub do wysokości dziennego ADR naszej pary.