Overnight Range Breakout

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
Awatar użytkownika
Jacas
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Jacas »

Witam,

Mam pytanie - jak dokladnie stwierdzic, w ktorym momencie otwieramy pozycje. Czekamy az cena przbije poziom High dla longa,ale wtedy nie wchodzimy, tylko czekamy, czy wystapi konsolidacja (czekamy 1-2 swieczki na 15min, czyli pol godziny)? I po czym poznajemy, ze konsolidacja sie konczy i mozemy wejsc?
A jesli nie bedzie konsolidacji, tylko cena bedzie przez 30min leciala w dobra strone to po prostu rowniez nie wchodzimy?

Moglbys ten aspekt wchodzenia po konsolidacji dokladniej wyjasnic?
Na przyklad na twoim obrazku

Z gory dzieki.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
Jacas
Gaduła
Gaduła

Witam,

Czy moglby mi ktos powiedziec na jakiej wysokosci powinno byc wedlug tej metody wejscie na moim obrazku w niebieskim prostokacie? O 14:15 cena przebija zakres nocny wytyczony przez 2 czerwone linie, pozniej jest spora korekta i cena znowu idzie w dol i w koncu znowu przebija czerwona linie 1.4817.

I moje pytanie - na jakiej wysokosci powinno byc wejscie po korekcie, czy po brzebiciu czerwonej linii, czyli ponizej 1.4817, zeby bylo ponizej nocnego zakresu, czy moze wczesniej?

(to zagranie i tak by sie skonczylo SL, ale nie w tym rzecz...)

Awatar użytkownika
fxlamer
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: fxlamer »

Jacas pisze:I moje pytanie - na jakiej wysokosci powinno byc wejscie po korekcie, czy po brzebiciu czerwonej linii, czyli ponizej 1.4817, zeby bylo ponizej nocnego zakresu, czy moze wczesniej?
Nie mozesz uzywac nieaktualnego fibo jezeli masz nowe high i low, musisz narysowac nowe. Na rysunku poziom low jest ok (double bottom) natomiast masz nowy high ok. 1.4915 i tam powinienes zaczac rysowac fibo. W celu dokladniejszej analizy wejscia zmniejszasz TF na M5. Wtedy wejscie mozesz robic po przebiciu w dol poziomu short 38.2

Dodano po 8 minutach:
Jacas pisze:Mam pytanie - jak dokladnie stwierdzic, w ktorym momencie otwieramy pozycje. Czekamy az cena przbije poziom High dla longa,ale wtedy nie wchodzimy, tylko czekamy, czy wystapi konsolidacja (czekamy 1-2 swieczki na 15min, czyli pol godziny)? I po czym poznajemy, ze konsolidacja sie konczy i mozemy wejsc?
Czekamy na korektę (pullback), zlecenie sell mozemy ustawic 1 pips ponizej swiecy ktora przebila poziom low, lub jezeli korekta zamknie sie powyzej low, stawiamy zlecenie na poziomie low.
Bedzie dobrze, luz......
=================

Awatar użytkownika
Jacas
Gaduła
Gaduła

Dzieki za wyjasnienia. Troche mi sie to wszystko rozjasnilo.

Obejrzalem sobie tez wszystkie filmiki Newtona i jego strone. Wlasnie tego elementu z wejsciem po przebiciu fibo 38 nie moglem na nich zrozumiec. Wszystko wyglada bardzo ciekawie, nie liczac jego wyniku za czerwiec 2008 ;-), ale wynik YTD very nice.

Dodano po 1 godzinach 11 minutach:

Mam jeszcze jedno pytanie:

W ktorym momencie powinno byc wejscie (jesli powinno byc grajac wedlug tej metody) na zalaczonym przykladzie? Cena walnela ostro w dol i na wykresie M15 nie widac korekty. Czy w takim przypadku powinno sie spojrzec na wykres na nizszym TF, zeby zobaczyc ta mala korekte w miejscu zaznaczonym na niebiesko, czy sa jakies inne metody pozwalajace okreslic, czy mamy wchodzic, czy nie? Czy moze jesli trzymamy sie wytycznych metody to po prostu przegapimy ta okazje? (troche by bylo szkoda... ;-) )

Awatar użytkownika
fxlamer
Pasjonat
Pasjonat

Jacas pisze:W ktorym momencie powinno byc wejscie (jesli powinno byc grajac wedlug tej metody) na zalaczonym przykladzie?
Ponizej low swiecy z godz 7.
Bedzie dobrze, luz......
=================

Awatar użytkownika
Jacas
Gaduła
Gaduła

hmmmm... a moglbys troche dokladniej wyjasnic dlaczego?
Ta swieca o 7:00 miala low w zasadzie rowno na czerwonej linii nocnego low, wiec jako korekte traktujesz ta malutka swieczke biala o 7:15, tak? i wejscie byloby gdzies na rysujacej sie swiecy 7:30-7:45, ktora jako pierwsza przekroczyla nocne low? Czy na takie szybkie wejscie bez czekania na wyrazniejsze przekroczenie nocnego low i pullback mialo wplyw to, ze w nocy cena trzymala sie w bardzo waskim przedziale blisko nocnego low caly czas?

Awatar użytkownika
fxlamer
Pasjonat
Pasjonat

Moze zle podalem godzine z Twojego screena, chodzilo mi o ta swieczke, wejscie zaznaczone strzalka, exit na wysokości dziennego ADR lub fibo ekspansion.:
Ostatnio zmieniony 30 sie 2008, 18:01 przez fxlamer, łącznie zmieniany 1 raz.
Bedzie dobrze, luz......
=================

Awatar użytkownika
Jacas
Gaduła
Gaduła

Tak, zle podales godzine :-P

Dzieki wielkie raz jeszcze. Wlasnie tak mi sie wydawalo, ze tu sie powinno wejsc, teraz wszystko jasne :-D

Kazik
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Kazik »

fxlamer pisze:
mirobe pisze:Poprzez "przebicie ceny" rozumiesz ruch, czy zamknięcie świeczki powyżej/poniżej lini ?
Jezeli masz na mysli wskaznik to alert uruchamia się gdy cena = linia.

U mnie to nie działa prawidłowo, nie wiem dlaczego.
Po narysowaniu linii i wpisaniu Alert_"Numer linii"
Po każdym ticku (zmiane wartości wykresu),
niezależnie jak jest narysowana linia,
dostaje sygnał dziękowy a w okienku komunkiat
ile pipsów jest cena od linii. Opis znika i trzeba powtarzać
operację od nowa która i tak nie ma sensu.Nie widzę tam
innych ustawień niż pozycja na wykresie.
Mam Vistę i może to przez to, bo podobny alert
lutkom_trendline też mi nie działa (nie wiem jak go dokładnie
używać) wpisywałem nr linii podobnie jak do Alertera.
Jest sygnał jak się zmieni przedział czasowy ale nie zawsze.
Może ktos już przerabiał ten problem i pomoże?

Awatar użytkownika
fxlamer
Pasjonat
Pasjonat

Wejście z fibo
Bedzie dobrze, luz......
=================

ODPOWIEDZ