Overnight Range Breakout

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
Awatar użytkownika
Nievinny
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Nievinny »

Całkiem dobra strategia, jak już o tym rozmawiamy to kiedyś maiłem taki pomysł, aby wykorzystać właśnie takie narzędzia Fibo, tylko z większą ilością potencjalnych TP, wyznaczanych tylko na eurodolarze dla każdego dnia w oparciu o High/Low z godzin 2.00-8.00 (początkowo 6-8) czasu polskiego. Polegało to na wzięciu za TP1 - 61,8 a za TP2 - 100%, SL na początku było stawiane na Pivocie a potem pomiędzy S/R a Pivotem (nie pokazane na rys.). Wejście oczywiście na Support albo Resistance. Potem próbowałem przenieść tą strategię na H4 licząc H/L z poprzedniego tygodnia, ale bez większych rezultatów. Jeśli ktoś potrzebuje dokładniejszych informacji to proszę napisać czego jeszcze brakuje.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Trade what you see, NOT what you hear or think

matix
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: matix »

Ok, już powoli zaczynam kumać... czyli Longa bierzemy jak od dołu przebije 61.8 a Shorta ja od góry przebije 38.2?

Awatar użytkownika
fxlamer
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: fxlamer »

Dzisiejsze poziomy RB
Obrazek ObrazekObrazek

ObrazekObrazekObrazek
Bedzie dobrze, luz......
=================

kop
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: kop »

Witam
zainteresowała mnie ta strategia i mam pytanie, czemu służą poziomy short, long, pivot, skoro na przykładzie, który podałeś moment wejścia jest na poziomach hight i low?

Awatar użytkownika
fxlamer
Pasjonat
Pasjonat

Te poziomy służą do wyznaczania poziomów korekty i powtórnych wejść. Poziom Long służy do wejscia po korekcie w trendzie wzrostowym, Short do wejścia po korekcie w trendzie spadkowym.
Na obrazku dzisiejszy przykład z eur/usd.

Obrazek

Obrazek

i gbp/usd

Obrazek

Dodano po 12 godzinach 16 minutach:

Dzisiaj eur/usd
Bedzie dobrze, luz......
=================

Awatar użytkownika
fxlamer
Pasjonat
Pasjonat

Generalnie grając PA korzystam z softu NinjaTrader, ale MT4 spisuje się równie dobrze. Chciałbym wrzucić tutaj pomocny wskaźnik który zaalarmuje nas kiedy narysowana przez nas linia trendu, wsparcia bądź oporu zostanie przecięta przez cenę, nie musimy gapić się w ekran lecz spokojnie spijać browarka i czekać na alert.....
Wskaźnik wrzucamy na wykres, następnie rysujemy na wykresie dowolną linię i w jej właściwościach wpisujemy: "dowlony tekst Alert_1".
"dowolny tekst" to nasz opis linii, jednak wpis Alert_x zawsze musi być na koncu opisu gdzie X oznacza numer naszej kolejnej linii.
Przykład na obrazku.

Dodano po 4 minutach:

Przykład PA na NT.
Bedzie dobrze, luz......
=================

mirobe
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: mirobe »

Poprzez "przebicie ceny" rozumiesz ruch, czy zamknięcie świeczki powyżej/poniżej lini ?

Pozdrawiam,

Robert

Awatar użytkownika
fxlamer
Pasjonat
Pasjonat

mirobe pisze:Poprzez "przebicie ceny" rozumiesz ruch, czy zamknięcie świeczki powyżej/poniżej lini ?
Jezeli masz na mysli wskaznik to alert uruchamia się gdy cena = linia.
Bedzie dobrze, luz......
=================

Raffiko
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Raffiko »

Fxlamer,

pewnie moje pytanie pownno sie znalesc w dziale dla pocztakujacych, jednakze ze dotyczy Twojego systemu zamieszcze je w tym watku.

1. System Overnight Range Breakout jest bardzo podobny do PancaEagle, ba, byc moze ma nawet takis tam punkt wyjscia. Jednakze, gdy nanioslem linie na wykres zgodnie z Twoimi wytycznymi to punkty wejscia na niektorych parach sie pokrywaja, na innych zas znacznie sie roznia od systemu prezenowanego przez BUFa w watku

Kod: Zaznacz cały

http://www.forex.nawigator.biz/dyskusje/viewtopic.php?t=5937&start=0
.

Czy jest jakies jasne wytlumaczenie dla tych rozbieznosci ? Zalozenia w zasadzie dla obu systemow sa takie same, czyli bazowanie na sesji japoncow , to co u siebie wypracowywuja.

2. W piatek zamiesciles taki zzrzut.

Dlaczego sa na nim zaznaczone dwie linie Fibo a nie jedna ? Wiem, iz istnieje dowolnosc jej wyznaczania, o czym mowiles wczesniej, ale czy nie jest to jaks wbrew zalozeniom systemu i ktorym Fibo sie kierujesz dokonujac transakcji, kiedy to masz dwa narysowane ?

Pozdrawiam

Raffiko

Awatar użytkownika
fxlamer
Pasjonat
Pasjonat

Raffiko pisze:1. System Overnight Range Breakout jest bardzo podobny do PancaEagle, ba, byc moze ma nawet takis tam punkt wyjscia. Jednakze, gdy nanioslem linie na wykres zgodnie z Twoimi wytycznymi to punkty wejscia na niektorych parach sie pokrywaja, na innych zas znacznie sie roznia od systemu prezenowanego przez BUFa w watku
Nigdy nie słyszałem o systemie PancaEagle więc nie znam jego założeń.
Raffiko pisze:Dlaczego sa na nim zaznaczone dwie linie Fibo a nie jedna ?
Żeby nie robić dwóch screenów. Pierwsze fibo (niebieskie) rysujemy rano, wyznacza nam ono BR z sesji nocnej, jak widać poziom wejścia mamy wyznaczony na poziomie ok 1.8658. Drugie fibo rysujemy kiedy cena wyznaczyła nam nowy High i tutaj szukamy wejścia na poziomie ok 1.8701.
Kolejne zniesienia fibo możemy rysować wraz z rozwojem sytuacji na rynku, czyli kiedy powstają nowe szczyty i dołki...
Bedzie dobrze, luz......
=================

ODPOWIEDZ