Po pierwsze nie gram codziennie, bo moja praca na to nie pozwala,.
Po drugie zucam okiem na rynek o patrze co sie dzieje jakie sa waczniecia i ile wynosza.
Jesli dzecyduje ze jest ciekawie to wtedy ;
1. O której sa wiadomosci nie gram 20 min przed i 20 min po wiadomosciach.
2. Głowne poziomy wsparc i oporów na dny dzien.
3. Gram na 1 min i 5 min wspierajac sie 15 min i 1 H ( musza isc w tym sam kierunku) i wchodze zgodnie z wiekszym TF.
4. Momentem wejscia jest :
A) przeciecie sie lini
B) zasada szczału stocha na 5 min
Wyjsciem jest albo z góry okreslony profit ok 20 PIP na 5 min
Lub 5-10 PIP na 1 min
I nie przejmuje sie jesli potem jeszcze idzie wyżej lub nizej ( ja juz swoje mam).
Wyjscie 2 typu :
Po otwarciu pozycjie cena idzie ostro z kierunkiem pozycji i zaczyna zwalniac lub cos sie wachac ( traci impakt) zamykam i do widzenia.
A skutecznosc jest 75% bo cały czas mieszcze sie w "szumie" rynku czyli nawet jak nagle odbije i pozycja jest stratna to czekam do nastepnego odbicia i zamykan jak tylko jest na plusie( chyba ze nie odbije to wtedy te 25% stratnych)
Ogólnie szybkie myslenie i czuje ten system, nawet jak wtopie to biore byka za rogi.
Np. wczoraj ok 2,5 H gry i jakies 112 PIP zysku.
Dodano po 3 minutach:
PS. Gram na realnych kontach wiec nie jest to jakas sciema poprostu Prostota systemu i duza ilosc otwieranych i zamykanych pozycji.
Dodano po 2 minutach:
Odnosnie SL 50 PIP to tylko po to jak bym nie mugł zamknac pozycji recznie np Serwer padł lub odcielo polaczenie wtedy strata 50 pip a nie cale konto ale jeszcze mi sie to nie zdażyło

Sie bywa, sie buja, sie wie.