Oscylator Stochastyczny

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
Dragon82PL
Bywalec
Bywalec

Oscylator Stochastyczny

Nieprzeczytany post autor: Dragon82PL »

Witam.
Chcialbym sie dowiedziec na jakich ustwieniach gracie stochem moje to 21.5.6 i zastanawiam sie czy ktos ma moze lepsze którymi chce sie podzielic..
Ustawienie te sa troche spuznione ale wywalaja duzo fałszywych sygnałów Zysk od 5 do 20 Pip tak ze 75% tranzakcji na + :D SL ok 50 PIP na wypadek jak by wywaliło serwer lub cos sie stalo z połaczeniem. :shock:

HEX
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: HEX »

Dragon82PL pisze:Witam.
Chcialbym sie dowiedziec na jakich ustwieniach gracie stochem moje to 21.5.6 i zastanawiam sie czy ktos ma moze lepsze którymi chce sie podzielic..
Ustawienie te sa troche spuznione ale wywalaja duzo fałszywych sygnałów Zysk od 5 do 20 Pip tak ze 75% tranzakcji na + :D SL ok 50 PIP na wypadek jak by wywaliło serwer lub cos sie stalo z połaczeniem. :shock:
Sorki ale większej głupoty nie czytałem masz 75% skuteczności grając tylko SO. Możesz napisac dlaczego chcesz znaleźć inne parametry ??Aby wygrywac w 95%.Jak długo grasz posługując się tym wskaxnikiem, że stwierdzasz że masz taka skuteczność.Ile otworzyłeś zleceń??

Podejrzewam że jestes prowokatorem z XTB albo z innej platformy bo tylko to tłumaczy namawianie ludzi do cofania się w rozwoju.
Dragon82PL pisze:Ustawienie te sa troche spuznione ale wywalaja duzo fałszywych sygnałów
Tłumaczysz że wskaźnik daje spoźnione sygnały,przecież wskaźnik pracuje na danych historycznych.Więc jak on może ci przepowiedzieć "przyszłość"Spadek musi być żeby wskaźnik go pokazał.to jaki sens ma wchodzenie w shorta skoro ten spadek już był?

Pozdrawiam .
Some times the only response is "shit happens" and "you can't win them all."

Awatar użytkownika
jamesfisher
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: jamesfisher »

potwierdzam, większość wskaźników, m.in. stoch, RSI, MACD, itd. ładnie wyglądają w historii. Równie dobrze można wróżyć z fusów (no może z troche gorszą skutecznością :D ).

dargoth
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: dargoth »

Stoch to świetny wskaźnik trzeba poprostu umieć go używać i może rzeczywiście bardzo pomagać. Co do ustawień to nie ma uniwersalnych. Dla każdego instrumentu i TFu potrzebna jest optymalizacja, a najlepiej używać kilku stochów z rożnymi ustawieniami. Ja w dwóch oknach wskaźników mam 5 stochów. Wypróbuj 15,5,5 na H1 - w tym ustawieniu stoch rzadko spędza dużo czasu ponad 80 lub pod 20.

Awatar użytkownika
broda79
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: broda79 »

Stoch to taki wskaźnik, jak i każdy inny. Trzeba go poznać,żeby się nim posługiwać.
Przestrzegam przed korzystaniem tylko jednego wskaźnika, jak cena utknie w wąskim kanale cenowym, to stoch wygeneruje Ci masę fałszywych sygnałów.
Gdyby Cię interesował system oparty na stochu to polecam
http://www.forex.nawigator.biz/dyskusje ... ight=stoch

Dragon82PL
Bywalec
Bywalec

Nie jeste zadnym prowokatorem z zadnego XTB albo jakiejs innsej firmy. Mam dwa Konta real jedno w IMD ( troche mnie wpieniaja ale ) gram tam długo terminowo i Drugie otwrłem w FX PRO typowo na skalping i zeczywiscie skutecznosc jest ok 3/4 gram tak ze kupuje albo na strzale albo po przecieciu lini i zamykam pozycje zaraz po tym jak robi sie nerwowo, Tak ze projit wskakuje od 5 do 20 pip nie trzymie dłuzej. A caly trik polega na prostocie systemy a nie 15 wskazników jak to nie którzy maja. I nie jest to zadna sciema poprostu dopracowałem sobie dosc dobrze ten wskaznik. A pytałem sie o inne parametry bo mimo ze mam dosc dobre zarobki na forexie to zawsze sa bardziej doswaidczeni ode mnie gracze którzy chca sie czyms podzielic. :D

Dodano po 2 minutach:

Co do systemu powyzej to dziekuje za informacje ale jest to nastepny system typu 6 wskazników i siedzisz caly dzien i masz 20 pipsów.. :?

dargoth
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: dargoth »

broda79 pisze:Stoch to taki wskaźnik, jak i każdy inny. Trzeba go poznać,żeby się nim posługiwać.
Przestrzegam przed korzystaniem tylko jednego wskaźnika, jak cena utknie w wąskim kanale cenowym, to stoch wygeneruje Ci masę fałszywych sygnałów.
Trzeba poświęcić odpowiednio dużo czasu na zbadanie stocha, zachowań ceny i dopiero na podstawie dłuższych obserwacji i wielu prób z różnymi ustawieniami można zbudować system w oparciu tylko o stocha i mieć ogromną skuteczność i z łatwością odseparować większość fałszywych sygnałów.
Osobiście używam dodatkowo fibo, pivotów, poziomów SR oraz świec japońskich. Jednak jestem przekonany, że nie widząc wykresu a jedynie moje okna ze stochami mógłbym mieć dodatni wynik w dłuższym terminie, może nawet lepszy niż stosując dodatki o których pisałem.
Jestem pewien, że podobnie można by było zrobić z wieloma innymi wskaźnikami, nie tylko ze stochem. Sukces jest wynikiem pracy, kreatywności i pozytywnego nastawienia. Uważam też, że znacznie lepiej opracować własny system choćby najprostszy niż korzystać z cudzych. Dopasowujesz wtedy system pod siebie, a nie na odwrót i to jest bardzo ważne, żeby metoda inwestowania ci odpowiadała. Łatwiej też taki system rozwijać i ulepszać.
Pozdr.!

FXfighter
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: FXfighter »

Dragon82PL, czy możesz zdradzić trochę więcej szczegółów odnośnie swojego systemu? Tzn. na jakim TF grasz i co jest dla Ciebie sygnałem do zamykania tych 25% stratnych pozycji? Czy np. po prostu zamykasz longi jak stoch wchodzi w okolice poziomu 80, a shorty w pobliżu 20? Bo jeśli byś zamykał na tym SL 50 pipsów, to delikatnie mówiąc najlepiej byś na tym nie wyszedł :)

2009
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: 2009 »

FXfighter pisze:Dragon82PL, czy możesz zdradzić trochę więcej szczegółów odnośnie swojego systemu? Tzn. na jakim TF grasz i co jest dla Ciebie sygnałem do zamykania tych 25% stratnych pozycji? Czy np. po prostu zamykasz longi jak stoch wchodzi w okolice poziomu 80, a shorty w pobliżu 20? Bo jeśli byś zamykał na tym SL 50 pipsów, to delikatnie mówiąc najlepiej byś na tym nie wyszedł :)
witam

przylanczam sie do prosby przedmowcy
opisz wiecej szczegolow i sytuacji w jakich zagrywasz stochem

na jakich tf?
czy w jakims okreslonym czasie ? itd...?

ps. tez kilka razy stwierdzilem ze interpretacja np. samego macd dawala by w dluzszym okresie czasu pozytywne wyniki...
imo iz jest to wskaznik historyczny

a czy lepsze od interpretacji macd + kurs(AT)
to juz jest pytanie skierowane do kazdego inwestora indywidualnie

wiec pytam odnosnie tego 75% skutecznosci
w jakich sytuacjach kolega sklada zlecenia.... ?
moze kolega zobrazowac opisac ?
czy na jakiejs szczegolnej formacji fibo ABCD ? trend?
itd...

dodam ze ja....
osobiscie czasami uzywam stocha w ustawieniu 100,3,3

dosc dobrze filtruje trendy dla najmocniejszych kanalow...
odbicia w gore z pozomu powyzej 80...

i adekwatnie dla shorta odbicie w dol ponizej 20...

pozdrawiam prosze wiecej szczegolow

Dragon82PL
Bywalec
Bywalec

Po pierwsze nie gram codziennie, bo moja praca na to nie pozwala,.

Po drugie zucam okiem na rynek o patrze co sie dzieje jakie sa waczniecia i ile wynosza.

Jesli dzecyduje ze jest ciekawie to wtedy ;

1. O której sa wiadomosci nie gram 20 min przed i 20 min po wiadomosciach.

2. Głowne poziomy wsparc i oporów na dny dzien.

3. Gram na 1 min i 5 min wspierajac sie 15 min i 1 H ( musza isc w tym sam kierunku) i wchodze zgodnie z wiekszym TF.

4. Momentem wejscia jest :

A) przeciecie sie lini
B) zasada szczału stocha na 5 min

Wyjsciem jest albo z góry okreslony profit ok 20 PIP na 5 min
Lub 5-10 PIP na 1 min
I nie przejmuje sie jesli potem jeszcze idzie wyżej lub nizej ( ja juz swoje mam).

Wyjscie 2 typu :
Po otwarciu pozycjie cena idzie ostro z kierunkiem pozycji i zaczyna zwalniac lub cos sie wachac ( traci impakt) zamykam i do widzenia.

A skutecznosc jest 75% bo cały czas mieszcze sie w "szumie" rynku czyli nawet jak nagle odbije i pozycja jest stratna to czekam do nastepnego odbicia i zamykan jak tylko jest na plusie( chyba ze nie odbije to wtedy te 25% stratnych)

Ogólnie szybkie myslenie i czuje ten system, nawet jak wtopie to biore byka za rogi.

Np. wczoraj ok 2,5 H gry i jakies 112 PIP zysku. :D

Dodano po 3 minutach:

PS. Gram na realnych kontach wiec nie jest to jakas sciema poprostu Prostota systemu i duza ilosc otwieranych i zamykanych pozycji.

Dodano po 2 minutach:

Odnosnie SL 50 PIP to tylko po to jak bym nie mugł zamknac pozycji recznie np Serwer padł lub odcielo polaczenie wtedy strata 50 pip a nie cale konto ale jeszcze mi sie to nie zdażyło :wink:
Sie bywa, sie buja, sie wie.

ODPOWIEDZ