A teraz Alpari pokazuje jeden poziom a Dukas wszystkie.matka pisze:Faktycznie Dukascopy czasami wysyła tylko jeden poziom. Okienko instrumentu nie ma nic wspólnego z logowaniem. Założyłem konto na Alpari Jforex i wczoraj wydawało mi się, że przy jednym poziomie na Dukascopy, tam były wszystkie, ale mogę się mylić. Zostawiłem w każdym razie logowanie z Alpari, na oko widać że to identyczny feed.
Orderflow i Struktura rynkow
To trzeba zlogować jednocześnie z obu.. możę powie nam to wiecej o tym ich szajsie..matka pisze:A teraz Alpari pokazuje jeden poziom a Dukas wszystkie.
Pewnie dość znaczące zmiany na serwerach SWFX zaszły.. ale już mi to wygląda na patent jak w CNX..
Czyli chcą nam wmówić,że ECN od tak można wyprodukować?

R.E.P.T.I.L.E. - Robotic Electronic Person Trained for Infiltration and Logical Exploration (off-line,only e-mail)
Rozumiem, ze widzę tam tzw. "większość".daromanchester pisze:http://fxtrade.oanda.com/analysis/forex ... ok#EUR/USD
Proponuję pooglądać Open orders godzina po godzinie (przesuwając kursor na wykresie) przy włączonej opcji NET i ZOOM co się dzieje w obszarach nierównowagi zleceń.
Niebieskie słupki to SL, pomarańczowe to TP a raczej przewaga jednych nad drugimi.
Po kilku dniach "forward testów" można dojść do bardzo interesujących wniosków.
Ale jak to przenieś na algorytm to nie mam pojęcia.
A w myśl giełdowej zasada, że większość się myli, zastosować metodę kontariańską? Ruch w internecie związany z rynkami, jest spowodowany poszukiwaniem 1) jak najszybszych i 2) jak najlepszych a tez 3) najpewniejszych sposobów "jak zarobić". Im większy pracujący kapitał, tym stopień poszukiwań przesuwa się od pierwszej do ostatniej alternatywy. Duża część poszukiwań, to 0) "tylko zarobić". możliwości straty wykluczamy

Piszę to dlatego, bo zastanowiło mnie porównanie pozycji "niezrealizowanego zysku" do dysproporcji mapy zleceń oczekujących.
Tu widać, ze większość się myli?
Jeżeli chcesz odnieść sukces, naucz się cenić ludzi.
- daromanchester
- Przyjaciel Forum
Myśle ze lepsze określenie to rekiny.daromanchester pisze:wieloryby
http://www.forex-nawigator.biz/dyskusje ... 259#468259
Wszak tam gdzie jest skupisko planktonu można się spodziewać obecności makreli i większych "rybek".
W takim razie zastanowić się należy jak taką statystykę wykorzystać. Zbadać na zasadzie walk-forward. Tak jakby chipa wczepił wielorybowi i zapisywał, gdzie Wieloryb poluje.daromanchester pisze:mike_05 tu widać rozkład planktonu.
A wiadomo że wieloryby żyją z planktonu a nie na odwrót
Jeżeli chcesz odnieść sukces, naucz się cenić ludzi.
Tak z ciekawości pytam a masz dostęp do DOM i drugie pytanie jak w takich okolicach według was będzie wyglądał wolumen.
Pytam z ciekawości chciałbym jedynie mieć ogólne pojęcie o poziomie rozumienia "order-flow"
Pozdrawiam
Pytam z ciekawości chciałbym jedynie mieć ogólne pojęcie o poziomie rozumienia "order-flow"
Pozdrawiam
"Unia Europejska uznała apokalipsę 21.12.2012 za niezgodną z dyrektywą Parlamentu Europejskiego."
Deklaracja Niepodległości USA - 1337słów.
Dyrektywa UE o przewozie cukierków karmelkowych 25911 słów
Deklaracja Niepodległości USA - 1337słów.
Dyrektywa UE o przewozie cukierków karmelkowych 25911 słów
Porównałem proporcję poziomów depth of market do DOM HotSpota. Tam jest 30 poziomów dostępnych i różnice są dość spore. W szczególności stabilnośc tych proporcji. Przykładowo proporcja 40milionów po stronie Bid i 20 po stronie Ask potrafiła utrzymać się minutę, gdzie u Dukasa proporcje te mają charakter losowy i sa niestabilne. Zawieszam więc tymczasowo testy na danych ( sporo czasu poświęciłem na próbę wymedolowania czegoś ale jak widać była to strata czasu ) do czasu, aż nie podłącze się pod API HotSpota i nie zapisze lepszej jakości danych do pliku.
fx-forum