Okregi jednomandatowe-poprzyj akcję

Forum, na którym można do woli dyskutować nie tylko na tematy związane z Forexem.
Awatar użytkownika
Janek Trader
Pasjonat
Pasjonat

Okregi jednomandatowe-poprzyj akcję

Nieprzeczytany post autor: Janek Trader »

-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Forex - wielka zmanipulowana szulernia

Jakby co, to jestem po spożyciu legalnych napojów........
http://www.youtube.com/watch?v=mOB-LTL4jjg

annafx
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: annafx »

Zacna akcja - staram się łudzić, że chociaż trochę wpłynie ona na poprawę bieżącej sytuacji

Awatar użytkownika
Tig3r
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Tig3r »

chciałem poprzeć ale nie zgadzam się na żaden spam (a bez tego głos nie przechodzi)
======================================================
Nie głupi ten co nie wie, lecz ten który nie chce się nauczyć..

Awatar użytkownika
tyler_durden
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: tyler_durden »

Poparłem, ale raczej nie wierzę w powodzenie.
Status quo jaki mamy obecnie odpowiada wszystkim stronom naszej sceny politycznej - a raczej cyrku.

Ja mam kolejne pytanie : Po co nam 460 darmozjadów, którzy żyją z naszych podatków. Dla mnie to jest żenujące. Oczywiście każdy mówi, że w ten sposób czas legislacyjny każdej ustawy się wydłuży, ale co ciekawe : tylko 70% posłów pracuje w komisjach, które za cel nadrzędny stawiają sobie tworzenie ustaw.
ciągle głupi ...

Awatar użytkownika
Janek Trader
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Janek Trader »

-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Forex - wielka zmanipulowana szulernia

Jakby co, to jestem po spożyciu legalnych napojów........
http://www.youtube.com/watch?v=mOB-LTL4jjg

Awatar użytkownika
Akhh
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Akhh »

Cóż - inicjatywa jest słuszna. Nie jest to jednak tak, że nagle będzie super i wiąże się to również z minusami (ot choćby wyobraźcie sobie, że w sejmie są same osoby z poza partii - za swoimi regionami - jak oni mają rząd w ogóle zawiązać)

Jestem jak najbardziej za głosowaniem na osoby, na odpartyjnienie - ale to nie jest takie proste i jednowymiarowe.

A Pan Kukiz niestety robi troszkę dobrego i wiele złego. Mógłby chociaż troszkę się przygotować. Bo po raz kolejny powtarzane, że głosując na listy partyjne i tak wchodzi 1 (a przecież jeśli 10 dostanie więcej głosów niż 1 to wchodzi 10) jest już nudne i świadczy o ignorancji.
Comparic - Codzienne informacje z rynku Forex, GPW.
Analizy, wywiady, statystyki rynkowe, ciekawostki, Forex na Żywo.
Od Traderów dla Traderów

Coluche
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Coluche »

Nie wiem czy akurat złodzieje z dołu są jakimiś mniej szkodliwymi złodziejami.Może...

LowcaG
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: LowcaG »

Mam może nie prostsze rozwiązanie, ale na pewno bardziej skuteczne.

1. Skoro wszyscy tak bardzo są za jednomandatowymi okręgami (ludzie, bo politykom obecny system pasuje)
2. Skoro cała petycja i tak może nic nie zmienić.
no to.
Ktoś zakłada taką partię która będzie za jednomandatowymi okręgami (i jeszcze parę mądrych rzeczy) i skoro jest pkt. 1 to na pewno wygrają ustalą co mają ustalić, a i może do koryta się zbyt bardzo nie przyzwyczają ;) . Później co prawda na pewno będą się trafiały takie kwiatki jak coś a la Doda w sejmie. I płaszczyzna bycia przy korycie się zmieni, ale wszyscy będą zadowoleni ;) .

PS.
Czasem jak czytam takie wątki (nie, nie jestem przeciw jednomandatowym okręgom) to odnoszę wrażenie, że ludzie myślą, że teraz jak za pomocą różdżki wszystko się zmieni na lepsze. Powtórzę co zawsze mówię,
"Jakie społeczeństwo taka władza (nie odwrotnie)."

Awatar użytkownika
neosb
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: neosb »

dobrze, wszytko pieknie, tylko dlaczego ja mam miec przedstawiciele ktory przez x lat podejmuje za mnie decyzje ktore moge sam podjac czytajac ten sam skrot ustawy co ten "decyzjoner: na moim smarfonie podlaczonym do internetu... lol gdzie w tym sens?? owszem jednomandatowy okreg to dobry krok, ale za tym musi byc caly proces zmian... kto uwaza, ze takie okregi same w sobie zmienia cos na lepsze? to ja jestem za siebie odpowiedzialny w sadzie i przed komornikiem, wiec to ja podejmuje za siebie decyzje - proste, a mi tu jeden filozof z drugim politykiem, prawnikiem i bankierem probuje wcisnac szemrana gadke... dobranoc kolorownych snow smerfy ;)
Ostatnio zmieniony 14 wrz 2012, 10:38 przez neosb, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
pawel2907
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: pawel2907 »

heh poprzednie setki tysięcy podpisów trafiło do niszczarek.

Inicjatywa przywrócenia kary śmierci zebrała 140 000 podpisów i sejm nawet tego nie wziął pod uwagę.

Poparłem - ale ONI i tak mają nas WE dupie
Miej nadzieję na najlepsze, ale zawsze bądź gotów na najgorsze.

ODPOWIEDZ