Okregi jednomandatowe-poprzyj akcję

Forum, na którym można do woli dyskutować nie tylko na tematy związane z Forexem.
Awatar użytkownika
daromanchester
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Re: Okregi jednomandatowe-poprzyj akcję

Nieprzeczytany post autor: daromanchester »

To było nawiązanie do dwóch poprzednich postów o Stokłosie, tak mi się przypomniało jak to przeczytałem.
Będziemy mieli takich Jow'ów jak ten Stokłosa bo wyborców łatwo kupić kiełbasą wyborczą nawet jak ta zawiera sól wypadową :mrgreen:

-- Dodano: pt 01-03-2013, 14:54 --
Janek Trader pisze: a znasz jakiś inny sposób niż JOW-y na zmianę klik obecnie rządzących?
Naprawdę uważasz że to coś zmieni?
A w innych krajach myślisz że nie ma klik? Afera goni aferę, i to na dużo większe sumy.
Związki biznesu z polityką są na całkiem innym poziomie niż u nas.
U nas by prokuratura już dawno na nich siedziała a u nich jest to zalegalizowane na różne sposoby.
Generalnie jeśli czegoś nie można zwalczyć to się to legalizuje w jakichś ramach.
A my mamy wyidealizowany obraz świat i dostrzegamy wszędzie inndziej plusy a u siebie tylko minusy.
Nie wiem kto ludziom głupot naopowiadał że zrobią jakąś małą zmianę i się ich świat zmieni.
Generalnie przypomina mi to kult cargo.
http://pl.wikipedia.org/wiki/Kult_cargo
Że skopiujemy zachowania innych i będzie git :mrgreen:
Ale to nie jest takie proste no chyba że dla wyznawców Marksa że "byt określa świadomość".
"Ekspert to taki człowiek, który popełnił wszystkie możliwe błędy w bardzo wąskiej dziedzinie" - Niels Bohr
"Każdy głupi może wiedzieć. Sedno to zrozumieć" - Albert Einstein

Awatar użytkownika
tyler_durden
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: tyler_durden »

daromanchester pisze:To było nawiązanie do dwóch poprzednich postów o Stokłosie, tak mi się przypomniało jak to przeczytałem.
Będziemy mieli takich Jow'ów jak ten Stokłosa bo wyborców łatwo kupić kiełbasą wyborczą nawet jak ta zawiera sól wypadową :mrgreen:
1. To co napisałeś, to czysta demagogia, bo nie mamy "Jowów".
2. A co, może obecnie podobnych osób mamy mniej ? Wszędzie znajdą się idioci, którzy idą do polityki wziąć kasę i udać, że coś robią - przykład Ruchu Palikota. Wolę Jowy niż to co obecnie dzieje się w Sejmie. Zresztą, chyba wszystko jest już lepsze od patrzenia na marnotrawienie pieniędzy podatników. Ta klasa polityczna, którą mamy obecnie potrzebuje wstrząsu. Inaczej nic się nie zmieni w PL. Nadal będziemy za Zachodem, a wszystko będziemy składać na karb naszej traumatycznej historii.
ciągle głupi ...

Awatar użytkownika
daromanchester
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

ad1. Senat???
ad2. Ja po cichu wspieram jowy ale to ludzie się muszą najpierw zmienić. Mamy klasę polityczną na jaką dokładnie zasługujemy.
I to ludzi potrzebują wstrząsu bo inaczej dalej będziemy mieli celebrytów u władzy.
Więc przestańmy winić polityków bo oni grają w grę której zasady sami ustalamy.
Generalnie jest to populizm pomieszany z hipokryzją.
"Ekspert to taki człowiek, który popełnił wszystkie możliwe błędy w bardzo wąskiej dziedzinie" - Niels Bohr

Awatar użytkownika
tyler_durden
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: tyler_durden »

daromanchester pisze:ad1. Senat???
ad2. Ja po cichu wspieram jowy ale to ludzie się muszą najpierw zmienić. Mamy klasę polityczną na jaką dokładnie zasługujemy.
I to ludzi potrzebują wstrząsu bo inaczej dalej będziemy mieli celebrytów u władzy.
Więc przestańmy winić polityków bo oni grają w grę której zasady sami ustalamy.
Generalnie jest to populizm pomieszany z hipokryzją.
Akurat o Senacie i jego funkcjach w RP ludzie mają często mgliste pojęcie, stąd pewnie w dużej mierze wybierają, opierając się na zasadzie "pierwszy- lepszy" albo "znam to zagłosuje".
Imho senat to tzw przechowalnia starych dziadków i ludzi wybranych przypadkowo, bezproduktywnych pod względem intelektualnym.
Trzeba by było nad samą funkcją i zasadnością działania odbyć szerszą dyskusje.
ciągle głupi ...

Awatar użytkownika
daromanchester
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

tyler_durden byłeś kiedyś w biurze poselskim w swoim mieście?
Rozmawiałeś ze "swoim" lokalnym politykiem?
Próbowałeś coś z nim załatwić?
Myślę że większość ludzi nawet nie wie gdzie u nich w mieście są takie biura.
BTW Ja myślałem że PE jest taką przechowywalnią :)
Myślę że jowy to byłby ciekawy eksepryment ale nie uważam że załatwi sprawę.
A jak nie wypali i okaże się że będzie paraliż władzy bo każdy jow będzie chciał co innego?
Będziemy wtedy organizować akcje od-zmieleni? Czy coś podobnego?
Uważam że nie mamy za dużo czasu na takie eksperymenty. Taki Małysz, Doda, Stoch, Kubica, Kowalczyk wygrywaliby w cugach w swoich jowach ale czy by nam to na dobre wyszło?

dla podgrzania :)
http://www.krytykapolityczna.pl/Wywiady ... id-77.html

Awatar użytkownika
Janek Trader
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Janek Trader »

Daro zaczynasz mnie przekonywać...
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Forex - wielka zmanipulowana szulernia

Jakby co, to jestem po spożyciu legalnych napojów........
http://www.youtube.com/watch?v=mOB-LTL4jjg

ODPOWIEDZ