Odnosi się do postu @roymakkay Wklejam, bo mi się spodobało.Proszę o usunięcie tego posta. Powodem jest to, że bez sensu jest tolerowanie kolsi, którzy wchodzą w wątek tylko po to, żeby powiedzieć, że wątek jest bez sensu. Chciałem odpowiedzieć temu człowiekowi, ale szkoda słów. Proszę o usunięcie tego i podobnych postów. Może to coś zmieni na tym forum, bo na razie to sprowadza się do absurdu - ktoś coś chce pokazać, swoją technikę lub po prostu podzielić się doświadczeniami i trafiają się ludzi, którzy zamiast skoncentrować się na wejściach, na technice, na rzeczach istotnych, zaczynają się interesować tym czy ktoś zarobił 1000 czy milion. Przecież to chore i bez sensu jest pozwalanie na takie wypowiedzi, bo te forum w końcu zostanie zdominowane przez takich ludzi, a trejderzy, którzy mają na prawdę coś do powiedzenia nie będą się po prostu udzielać. I forum w końcu umrze, a nikt chyba tego nie chce. Więc jeszcze raz proszę, w miarę możliwości, o reagowanie na takie bezsensowne wypowiedzi. Dzęiki i pozdrawiam!
Od frajera do milionera..
Trade what you see, NOT what you hear or think
Witam panow i panie (jesli takowe sa:)
Widze , ze wiele sie pozmienialo podczas mojej chwilowej nieobecnosci i oczywiscie ciesze sie , ze watek nie stracil na popularnosci, chociaz wielu (z tak nie wielu ktorzy mieli cos do powiedzenia) opuscilo szacowne progi nawigatora. Ale do rzeczy... Ostatnie kilka miesiecy poswiecilem na dopracowywanie systemy, lub moze bardziej doslownie pewnego rodzaju strategii gry. Poniewaz skupia sie on (lub ona) nie tylko na samym wejsciu i wyjsciu z pozycji, ale takze co bardzo wazne , a tak czesto pomijane zwlaszcza przez poczatkujacych, na dosc specyficznym zarzadzaniem ryzykiem i srodkami na swoim depo, poza tym jest to sposob gry dla kazdego poniewaz minimalne depo poczatkowe to tylko...£200 (moja ulubiona waluta) . Strategia ta oparta jest na pieciu cyklach, kazdy cykl trwa 10 tygodni, takze jak latwo policzyc calosc zajmuje nam rok z przerwa na wakacje:). Jednakze kazdy cykl jest odrebna caloscia wiec bez paniki:D . A teraz troche szczegolow technicznych (dotyczy tylko pierwszego cyklu) levar 1:200, risk 5%, RR1:1, 1:1,5, dzienny target...20 pips,glownie majorsy, po zakonczeniu cyklu srodki wyplacone ...£1200, depo...£2200
Brzmi dosc niewiarygodnie...? Hmmm ... najprostrze rozwiazania zawsze sa w zasiegu reki.
Pierwszy cykl zaprezentuje na lamach szacownego forum, co do reszty zastatnowie sie pozniej
Jesli macie jakies pytania piszcie. Wszystkich internetowych trolii informuje , ze na wszelkiego rodzaju debilne uwagi nie odpowiadam szkoda mi czasu.
pozdrawiam
Widze , ze wiele sie pozmienialo podczas mojej chwilowej nieobecnosci i oczywiscie ciesze sie , ze watek nie stracil na popularnosci, chociaz wielu (z tak nie wielu ktorzy mieli cos do powiedzenia) opuscilo szacowne progi nawigatora. Ale do rzeczy... Ostatnie kilka miesiecy poswiecilem na dopracowywanie systemy, lub moze bardziej doslownie pewnego rodzaju strategii gry. Poniewaz skupia sie on (lub ona) nie tylko na samym wejsciu i wyjsciu z pozycji, ale takze co bardzo wazne , a tak czesto pomijane zwlaszcza przez poczatkujacych, na dosc specyficznym zarzadzaniem ryzykiem i srodkami na swoim depo, poza tym jest to sposob gry dla kazdego poniewaz minimalne depo poczatkowe to tylko...£200 (moja ulubiona waluta) . Strategia ta oparta jest na pieciu cyklach, kazdy cykl trwa 10 tygodni, takze jak latwo policzyc calosc zajmuje nam rok z przerwa na wakacje:). Jednakze kazdy cykl jest odrebna caloscia wiec bez paniki:D . A teraz troche szczegolow technicznych (dotyczy tylko pierwszego cyklu) levar 1:200, risk 5%, RR1:1, 1:1,5, dzienny target...20 pips,glownie majorsy, po zakonczeniu cyklu srodki wyplacone ...£1200, depo...£2200
Brzmi dosc niewiarygodnie...? Hmmm ... najprostrze rozwiazania zawsze sa w zasiegu reki.
Pierwszy cykl zaprezentuje na lamach szacownego forum, co do reszty zastatnowie sie pozniej

Jesli macie jakies pytania piszcie. Wszystkich internetowych trolii informuje , ze na wszelkiego rodzaju debilne uwagi nie odpowiadam szkoda mi czasu.
pozdrawiam
Rób to co lubisz, a nie będziesz musiał pracować ani jednego dnia w życiu.
- Spragniony
- Gaduła
ciekawe podejście !!
mam pytanie co do cykli. chodzi o cykle gry, które dotyczą nas czy znalazłeś jakieś nowe zależności na rynku, które tworzą 5-częściowy cykl roczny? czy może coś pomiędzy? a może chodzi o pewne cykle w naszej głowie, które z pewnością też wsytępują tylko czasem trudno odkryć zależności między nimi.

pozdrawiam
mam pytanie co do cykli. chodzi o cykle gry, które dotyczą nas czy znalazłeś jakieś nowe zależności na rynku, które tworzą 5-częściowy cykl roczny? czy może coś pomiędzy? a może chodzi o pewne cykle w naszej głowie, które z pewnością też wsytępują tylko czasem trudno odkryć zależności między nimi.
nie chcę być wścibski, jednak muszę o to zapytać, bo mm ostatnio mnie trochę ciekawi. nie będziesz stosował sztywnego procentu na transakcję? mam na myśli to, że będąc bardzo pewnym sygnału i prognozy będziesz wchodził większą ilością lota? czy poprostu może jakaś sprytnie obmyślana kapitalizacja?diver3 pisze:na dosc specyficznym zarzadzaniem ryzykiem i srodkami na swoim depo
nie tylko w zasięgu ręki, ale często są bardzo skuteczne. KISS i jazdadiver3 pisze:najprostrze rozwiazania zawsze sa w zasiegu reki.

pozdrawiam

Yes, I can
Nie kumam tego co na czerwono:)diver3 pisze:....minimalne depo poczatkowe to tylko...£200 (moja ulubiona waluta) ...... . A teraz troche szczegolow technicznych (dotyczy tylko pierwszego cyklu) levar 1:200, risk 5%, RR1:1, 1:1,5, dzienny target...20 pips,glownie majorsy, po zakonczeniu cyklu srodki wyplacone ...£1200, depo...£2200
Poza tym super że jeszcze komuś chce się poprowadzić konkretny dziennik... pewnie rzucę parę x okiem - a nóż jakiś news czy coś ciekawego się pojawi

Powodzenia.
- Mike_Scofield
- Pasjonat
Na czym będzie polegała prezentacja?diver3 pisze:Pierwszy cykl zaprezentuje na lamach szacownego forum
Czy jest w tym jakiś głębszy sens czy po prostu tak sobie to ustaliłeś, a równie dobrze mogłaby być inna ilość cykli?diver3 pisze:Strategia ta oparta jest na pieciu cyklach, kazdy cykl trwa 10 tygodni
"Wieloma strategiami można zarabiać i wszystkimi można tracić." Mike Scofield
"Wszystko rozgrywa się w głowie, a nie na wykresie" Mike Scofield
"Wszystko rozgrywa się w głowie, a nie na wykresie" Mike Scofield
Bardziej skupialem sie na wlasnej psychice niz na zaleznosciach rynkowych, choc sa one ze soba nierozerwalnie polaczone... przynajmniej u mnie:)Spragniony pisze:mam pytanie co do cykli. chodzi o cykle gry, które dotyczą nas czy znalazłeś jakieś nowe zależności na rynku, które tworzą 5-częściowy cykl roczny? czy może coś pomiędzy? a może chodzi o pewne cykle w naszej głowie, które z pewnością też wsytępują tylko czasem trudno odkryć zależności między nimi.
Sztywny procent, wielkosc pozycji zwiekszana tylko po zwiekszeniu depo.Spragniony pisze:nie chcę być wścibski, jednak muszę o to zapytać, bo mm ostatnio mnie trochę ciekawi. nie będziesz stosował sztywnego procentu na transakcję? mam na myśli to, że będąc bardzo pewnym sygnału i prognozy będziesz wchodził większą ilością lota? czy poprostu może jakaś sprytnie obmyślana kapitalizacja?
Wcale mi sie nie chce , ale uwazam ,ze mam pewien dlug do splacenia , a to wydaje mi sie najlepsza droga:)Shadi pisze:Poza tym super że jeszcze komuś chce się poprowadzić konkretny dziennik... pewnie rzucę parę x okiem - a nóż jakiś news czy coś ciekawego się pojawi
Dokladnie tak Shadi:)Shadi pisze:ok inaczej rozumiem że początkowe depo to 200 funtów.. ok i teraz po zakończeniu cyklu środki wypłacone to 1200 a depo to 2200 funtów czyli po zakończeniu cyklu zarobiłeś 3400 - 200 depo początkowego czyli 3200 funtów ? gdzie 2200 to reinwestycja i początek nowego cyklu ?
pozdrawiam
Na biezacym podgladzie konta (oczywiscie real) i ocenie sytuacji wraz z moja doglebna analiza jak,dlaczego i po co?Mike_Scofield pisze:diver3 napisał:
Pierwszy cykl zaprezentuje na lamach szacownego forum
Na czym będzie polegała prezentacja?

Hmmm, dobre pytanie, ale tak jak powiedzialem kazdy cykl jest odrebna caloscia, ale nastepujaca po sobie. To tak jak z budowa domu, mozesz postawic trzy lub piec pieter ale zawsze musisz zaczac od pierwszego:) W tym wypadku jest analogicznie...Mike_Scofield pisze:diver3 napisał:
Strategia ta oparta jest na pieciu cyklach, kazdy cykl trwa 10 tygodni
Czy jest w tym jakiś głębszy sens czy po prostu tak sobie to ustaliłeś, a równie dobrze mogłaby być inna ilość cykli?

pozdrawiam