Od frajera do milionera..

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
inwestor86
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: inwestor86 »

diver3 pisze:Jedyne co zaczyna delikatnie wkurzac to... brokerzy...chyba zaczynaja mnie nie lubic 8) . chyba calkowicie pozegnam sie z MT4
mam to samo wrazenie, dzisiaj mialem short na kablu ze stopem 6070 i cena doleciala do 6063, ale ze spread zwiekszyli to wylecialem.. kurwicy mozna dostac,

Awatar użytkownika
diver3
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: diver3 »

Witam wszystkich!

Z nowym rokiem z nowym sposobem na gre:). Trzy miesiace pracy i oto jest...
Od jutra ( jesli zdaze), a na pewno od poniedzialku zamieszczam moje typy.
Na razie tylko Edward i Kabel. Kilka slow o sysie:
-latwy
-mily
-przyjemny
Sygnal generowany 5-6 GMT (kiepska opcja dla spiochow), SL i TP ruchome, RR 1:2,1:3. Osobiscie po +10 pipsach ustawiam BE

pozdrawiam
Rób to co lubisz, a nie będziesz musiał pracować ani jednego dnia w życiu.

dzacek
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: dzacek »

diver3 pisze:Z nowym rokiem z nowym sposobem na gre:). Trzy miesiace pracy i oto jest...
Super, czekam z niecierpliwoscia !
Wolisz używać suszarek do rąk czy ręczników papierowych? Ręczniki papierowe

Sekstus
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Sekstus »

Przydało by się by "Space Traderę określił się napisał o demo czy real, no chyba e coś mi umknęło,
diver3, osobiście wcale nie dziwię ci się że nie chcesz specjalnie bawić się w "wykładanie kawy na ławę" pamiętajcie że każdy system, strategia, itd, to wynik wielu porażek przemyśleń, stresów, strat, a większość jak nie wszyscy chcieli by jak za dotknięciem czarodziejskiej różczki stać się guru rynku forex a tak to nie ma lekko, ten rynek to zabawa o sumie zerowej więc jak ktoś ma więcej kasy to inny musi mieć mniej. Też opracowałem sobie swój sposób, i też kosztowało mnie to j.w. , a efekty, no cóż, demo to bajka + rewelka, w realu już człowiek jest bardziej ostrożny niemniej w realu przez ok. 18 dni grudnia 2009 z mniej niż 400 GBP zrobiło się ponad 1400 GBP, uporządkowałem sprawy formalne z kontem u brokera i przez 10 dni roboczych stycznia do wczoraj wł. z 5k EUR zrobiło się ponad 6,6K
Rentowność może nie rewelacyjna, ale zero wyjść ze stratą, no jedno ale tylko przez moje roztargnienie po prostu zamiast na dł. kliknąłem na krótko , i taki szkolny błąd kosztował mnie 60 eur.
Niemniej we wcześniejszym okresie "treningowym strategii" oraz okresie grudniowym, nie wychodziłem ze stratą, co jest bardzo miłe. Zyski raz większe raz mniejsze ale na +
Zaleta to fakt iż wcale specjalnie nie absorbuje mnie forex oraz mało stresujące, niemniej takie chwile również się zdarzają., jak np w zeszłym tyg. obsów miałem na ok.25% (kapitału + zysk )

Awatar użytkownika
diver3
Gaduła
Gaduła

No to zaczynamy

kabel L 6113 , sl 6093, tp 6153
edek L 4160, sl 4148, tp 4184

Shadi
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Shadi »

no i pięknie Diver przyszedł pipsów braknie ;/

hehe powodzenia w kontynuacji dziennika.. Jeszcze tylko Myfxbook i znowu wku...rzysz masę ludzi he he:P

Awatar użytkownika
diver3
Gaduła
Gaduła

diver3 pisze:No to zaczynamy

kabel L 6113 , sl 6093, tp 6153
edek L 4160, sl 4148, tp 4184
Poczatek tygodnia troche jak widac szarpany... Edek walnal w SL, Kabel zamkniety z palca na +35, generalnie 23pipsow w przod.

Awatar użytkownika
diver3
Gaduła
Gaduła

Shadi pisze:no i pięknie Diver przyszedł pipsów braknie ;/

hehe powodzenia w kontynuacji dziennika.. Jeszcze tylko Myfxbook i znowu wku...rzysz masę ludzi he he:P
Dzieki Shadi

Ale jeszcze sie taki nie urodzil co wszystkie pipsy z rynku sciagnal, poza tym znasz moja zasade gram na kase nie na pipsy. A co do publikacji wynikow skonczylem z tym...mam to w...

pozdrawiam

Sekstus
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Sekstus »

Chyba moje 3 grosiki zauważone nie zostały, ale tu diver3 zgadzam się w 100% gra si o kasę i zero lub minimum fnezji i filozofji ale są przody albo tyły.

dzacek
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: dzacek »

diver3 pisze:Z nowym rokiem z nowym sposobem na gre:). Trzy miesiace pracy i oto jest...
Bedzie kontynuacja?
Brak czasu czy nie wszystko jeszcze doszlifowane?
Wolisz używać suszarek do rąk czy ręczników papierowych? Ręczniki papierowe

ODPOWIEDZ