next
Re: next
USDJPY niepotwierdzony bullish gartley
http://forex-nawigator.biz/forum/resources/image/138383
http://forex-nawigator.biz/forum/resources/image/138355
EURUSD zrealizowany leonardo
http://forex-nawigator.biz/forum/resources/image/138376
Plan na początek następnego tygodnia. Jeśli formacja na USDJPY zostanie wybroniona to będę próbował stawiać long na tej parze, a na EURUSD short, bo była reakcja na oporze i mocne zbicie w dół. Traktuje to jako odbicie na oporze na końcówce korekty gdzie doszło dodatkowo do zrealizowania się układu leonardo. Dane mogą zmieszać w trakcie tygodnia, ale na razie wygląda to wg mnie w ten sposób - USDJPY ( up ) EURUSD ( down ). Jeszcze będę to obserwował...
Dla GBPUSD nie mam żadnego planu.
http://forex-nawigator.biz/forum/resources/image/138383
http://forex-nawigator.biz/forum/resources/image/138355
EURUSD zrealizowany leonardo
http://forex-nawigator.biz/forum/resources/image/138376
Plan na początek następnego tygodnia. Jeśli formacja na USDJPY zostanie wybroniona to będę próbował stawiać long na tej parze, a na EURUSD short, bo była reakcja na oporze i mocne zbicie w dół. Traktuje to jako odbicie na oporze na końcówce korekty gdzie doszło dodatkowo do zrealizowania się układu leonardo. Dane mogą zmieszać w trakcie tygodnia, ale na razie wygląda to wg mnie w ten sposób - USDJPY ( up ) EURUSD ( down ). Jeszcze będę to obserwował...
Dla GBPUSD nie mam żadnego planu.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Próbowałem grać wg swojego planu bo kierunki uważam za aktualne.
Pos-24 : EURUSD - demo XM - Pierwsza pozcyja jaką dziś otworzyłem. Moja analiza z wczoraj na EURUSD była niekompletna. Przegapiłem mierzenia fibo swingu wzrostowego i spadkowego oraz żółtą strefę w okół której poruszał się rynek przez ostatnie dni. Dopiero dzisiaj po otwarciu tej pozycji to dostrzegłem na wykresie. Pośpieszyłem się z tą pozycją. SL był wyżej ale zamknąłem ją z palca na -4.9 pips.
Pos-25 : USDJPY - demo XM - Liczę na realizacje układu Bullish Gartley. SL jest już ustawiony na BE. TP ustawione na poziomach wierzchołka B układu, gdzie jest strefa w okół której krążyła cena.
Pos-26 : EURUSD - demo XM - Zafiksowałem się na tym że muszę otworzyć pozycje na tej parze i konsekwentnie zrobiłem to drugi raz na reakcji, ale potem stwierdziłem że już przesadzam. Zacząłem grać to co sam sobie stworzyłem w głowie a nie to co rynek robi lub zmierza zrobić, dlatego skasowałem pozycje. Nie wiem czemu próbowałem jeszcze raz wejść tutaj. Obecnie mój sposób myślenia jest dość prymitywny. Nie biorę pod uwagę wielu czynników i zmiennych bo o nich nie wiem albo je pomijam w analizie i po płytkim spojrzeniu na wykres podejmuje decyzje co do której jestem przekonany w 100%. Właśnie kiedy zdałem sobie sprawę z tego że już tutaj zaczynam przesadzać po prostu zamknąłem pozycje którą otworzyłem i dałem spokój tej parze dziś.
To wszystko na dziś. Za dużo też nie mogę klikać bo to bezsensu, 3 strzały wystarczą.
// update 10:58
Wygląda jakby formował się tutaj trójką zwyżkujący więc jest szansa na wybicie w góre i tym samym potwierdzenie układu. Nie mam pewności ale takie coś tutaj widzę teraz.
Pos-24 : EURUSD - demo XM - Pierwsza pozcyja jaką dziś otworzyłem. Moja analiza z wczoraj na EURUSD była niekompletna. Przegapiłem mierzenia fibo swingu wzrostowego i spadkowego oraz żółtą strefę w okół której poruszał się rynek przez ostatnie dni. Dopiero dzisiaj po otwarciu tej pozycji to dostrzegłem na wykresie. Pośpieszyłem się z tą pozycją. SL był wyżej ale zamknąłem ją z palca na -4.9 pips.
Pos-25 : USDJPY - demo XM - Liczę na realizacje układu Bullish Gartley. SL jest już ustawiony na BE. TP ustawione na poziomach wierzchołka B układu, gdzie jest strefa w okół której krążyła cena.
Pos-26 : EURUSD - demo XM - Zafiksowałem się na tym że muszę otworzyć pozycje na tej parze i konsekwentnie zrobiłem to drugi raz na reakcji, ale potem stwierdziłem że już przesadzam. Zacząłem grać to co sam sobie stworzyłem w głowie a nie to co rynek robi lub zmierza zrobić, dlatego skasowałem pozycje. Nie wiem czemu próbowałem jeszcze raz wejść tutaj. Obecnie mój sposób myślenia jest dość prymitywny. Nie biorę pod uwagę wielu czynników i zmiennych bo o nich nie wiem albo je pomijam w analizie i po płytkim spojrzeniu na wykres podejmuje decyzje co do której jestem przekonany w 100%. Właśnie kiedy zdałem sobie sprawę z tego że już tutaj zaczynam przesadzać po prostu zamknąłem pozycje którą otworzyłem i dałem spokój tej parze dziś.
To wszystko na dziś. Za dużo też nie mogę klikać bo to bezsensu, 3 strzały wystarczą.
// update 10:58
Wygląda jakby formował się tutaj trójką zwyżkujący więc jest szansa na wybicie w góre i tym samym potwierdzenie układu. Nie mam pewności ale takie coś tutaj widzę teraz.
-
- Maniak
@pol75 - studiuję dalej wykres DAXa z piątku i dopatrzyłem się czegoś takiego. Nie wiem czy prawidłowo dopatrzyłem się formacji Perfect Bullish Crab i czy prawidłowo liczę zniesienia.
23 = 88,6% 12;
34 = 38,2-50% 23 - to mierzenie wychodzi mi z d..., nie wiem czy poprawnie może tak zostać;
45 = 261,8% 34;
25 = 161,8% 12.
Punkt 5 wypada na bardzo ładnym wsparciu 11480.
Prawidłowo czy nieprawidłowo?
23 = 88,6% 12;
34 = 38,2-50% 23 - to mierzenie wychodzi mi z d..., nie wiem czy poprawnie może tak zostać;
45 = 261,8% 34;
25 = 161,8% 12.
irmentruda pisze:@pol75 - studiuję dalej wykres DAXa z piątku i dopatrzyłem się czegoś takiego. Nie wiem czy prawidłowo dopatrzyłem się formacji Perfect Bullish Crab i czy prawidłowo liczę zniesienia.
23 = 88,6% 12;
45 = 261,8% 34;
25 = 161,8% 12.
Nie, to nie ma racji bytu. Punkt B na f 50 lub 61, jest najpewniejszy. Zaraz cos z mierzeń zamieszczę, bo jestem w trakcie robienia obiadu. Nie gram na dax wiec muszę rozejrzeć się tam
Zrobiłem szybki przegląd i widze że na tygodniowym zaliczyli f88 i zrobili wisielca, a na 4 h jeszcze by mogli podejść trochę w góre, a potem duzo w dół żeby zrobić harmonika jak by co. Gdyby na 4 h robili harmonika to trzeba by patrzeć na układ fal i próbować wpisać to w fale i ewentualnego harmonika na tygodniowym. Ogólnie widać że ładnie po fibo się trzymają i robią zwroty. Jak bym miał coś brać to ja bym czekał czy podejdą na 11900 lub ciut wyżej i tam bym ładował S z SL nad szczytem. lub czekał bym czy dojdą do dołka z piątku i co tam zrobią , a konkretnie czy była by tam jakaś korekta i jak by wyglądała.
pol75 pisze:Zrobiłem szybki przegląd i widze że na tygodniowym zaliczyli f88 i zrobili wisielca, a na 4 h jeszcze by mogli podejść trochę w góre, a potem duzo w dół żeby zrobić harmonika jak by co. Gdyby na 4 h robili harmonika to trzeba by patrzeć na układ fal i próbować wpisać to w fale i ewentualnego harmonika na tygodniowym. Ogólnie widać że ładnie po fibo się trzymają i robią zwroty. Jak bym miał coś brać to ja bym czekał czy podejdą na 11900 lub ciut wyżej i tam bym ładował S z SL nad szczytem. lub czekał bym czy dojdą do dołka z piątku i co tam zrobią , a konkretnie czy była by tam jakaś korekta i jak by wyglądała.
pol75m, a bierzesz poprawkę na to że wykres wykresowi nie równy? Dax to index giełdowy a indexy giełdowe idą tylko w górę inaczej giełda nie ma sensu i racji bytu, tak jest od setek lat. Waluty to zupełnie inna para kaloszy. AT spoko ale trzeba to wszystko uwzględnić, zwłaszcza że nie grywasz na daxie jak Sam piszesz.
Wiem , dlatego nie gram na tym.Nieśmiertelny Trader pisze:pol75 pisze:Zrobiłem szybki przegląd i widze że na tygodniowym zaliczyli f88 i zrobili wisielca, a na 4 h jeszcze by mogli podejść trochę w góre, a potem duzo w dół żeby zrobić harmonika jak by co. Gdyby na 4 h robili harmonika to trzeba by patrzeć na układ fal i próbować wpisać to w fale i ewentualnego harmonika na tygodniowym. Ogólnie widać że ładnie po fibo się trzymają i robią zwroty. Jak bym miał coś brać to ja bym czekał czy podejdą na 11900 lub ciut wyżej i tam bym ładował S z SL nad szczytem. lub czekał bym czy dojdą do dołka z piątku i co tam zrobią , a konkretnie czy była by tam jakaś korekta i jak by wyglądała.
pol75m, a bierzesz poprawkę na to że wykres wykresowi nie równy? Dax to index giełdowy a indexy giełdowe idą tylko w górę inaczej giełda nie ma sensu i racji bytu, tak jest od setek lat. Waluty to zupełnie inna para kaloszy. AT spoko ale trzeba to wszystko uwzględnić, zwłaszcza że nie grywasz na daxie jak Sam piszesz.
-
- Maniak
Dzieki, jesli ziisci sie to co narysowałes na tygodniowym daxie to oznacza koniec euro i rozpad wspolnej Europy 

Fajnie wyszli z trójkąta ( http://forex-nawigator.biz/forum/resour ... acy/138422 ) więc jest szansa żeby to poprowadzić do obszaru na poziomach B i dołożyć na swingach. Do 112.700 na USDJPY może dojdą... To jest plan minimum na TP.
update 14:50 - trochę optymistycznie do tego podszedłem bo z drugiej strony jest jednak jeszcze opór pokazany fibo 50
Dobra, już nic nie kombinuje tylko poczekam na TP albo SL bo jest na BE.
update 14:54 - Dobra zamknąłem to w... Zamknąłem bo nie widzę żeby odbijali do góry, to już ostatnie minuty do zamknięcia świecy H1.
update 14:50 - trochę optymistycznie do tego podszedłem bo z drugiej strony jest jednak jeszcze opór pokazany fibo 50
Dobra, już nic nie kombinuje tylko poczekam na TP albo SL bo jest na BE.
update 14:54 - Dobra zamknąłem to w... Zamknąłem bo nie widzę żeby odbijali do góry, to już ostatnie minuty do zamknięcia świecy H1.