next
Re: next
W Dukascopy jakiś czas temu bawiłem się z tym, ale tam inaczej liczony jest margin, nie da się zwalniać hedge w ten sposób jak to stało się tutaj, nie można przekroczyć margin, pozycje są ucinane na tyle na ile wolny margin pozwala, albo ja coś wtedy źle zrobiłem. Dlatego jestem zdziwiony tą sytuacją troche. Dla mnie ok, bo uśredniłem. Inaczej musiałbym czekać na wolny margines, a tak mogłem wejść po tej cenie i pozycja będzie odrabiać straty.
Masz racje irmentruda, to motyw na korekty. Nie zauważyłem tego wcześniej, ale rzeczywiście tylko wtedy ma to sens.
Masz racje irmentruda, to motyw na korekty. Nie zauważyłem tego wcześniej, ale rzeczywiście tylko wtedy ma to sens.
Ten ruch spadkowy dobił do 61.8 i jest tutaj reakcja w przeciwnym kierunku, więc próbuje...waller pisze:Kurna L na USDJPY? Powodzenia XD
Gdzie? Pod co? Pod prąd?![]()
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ok, ok, ja tam gram to czego nauczyłem się tutaj do tej pory. Wcześniej troche poznawałem geometrie, wiec gram na to.
...
Miałem zrobić test ( http://forex-nawigator.biz/forum/next-t ... ml#p876422 ). Teraz margin 226 PLN mimo equity na poziomie 120 PLN. Więc kolejna pozycja na 1 lot dodana w ten sposób.
Właśnie wystrzeliło troche w góre, zrealizowałem zysk. Obecnie mam znowu free margin na poziomie 50 PLN, więc to pozwala dołożyć 1 lot na USDJPY. I tak zrobie ale poczekam na korekte. Potem zdejme hedge z EURUSD.
Nie rozumiem tego mechanizmu w ogóle...
...
Miałem zrobić test ( http://forex-nawigator.biz/forum/next-t ... ml#p876422 ). Teraz margin 226 PLN mimo equity na poziomie 120 PLN. Więc kolejna pozycja na 1 lot dodana w ten sposób.
Właśnie wystrzeliło troche w góre, zrealizowałem zysk. Obecnie mam znowu free margin na poziomie 50 PLN, więc to pozwala dołożyć 1 lot na USDJPY. I tak zrobie ale poczekam na korekte. Potem zdejme hedge z EURUSD.
Nie rozumiem tego mechanizmu w ogóle...
-
- Maniak
Czemu? Dobre miejsce na wyrwanie 30 pipsow, moze 60. Wisisz na 61.8% duzego swinga i miales reakcje na poziomie.waller pisze:Kurna L na USDJPY? Powodzenia XD
Gdzie? Pod co? Pod prąd?![]()
112.8% obronione, wiec trzeba sie zabezpieczyc na zysku. Jesli obroni ZLke nad 88.6% to bede trzymac do 111.40. Tam jest potencjalne miejsce na S ale podejrzewam, ze korekta powinna byc glebsza.
Nauczyłem się troche bardziej lewarować konto i jak widać tutaj na obrazku dziś już miałem prawie 360 PLN margin. W tym momencie miałem odrobione equity na poziomie 144 PLN, ale działałem dalej. Do pewnego momentu wszystko było dobrze, ale popełniłem błąd, zrobiłem hedge na USDJPY ( otworzyłem przeciwstawną dla tych buy na 3.2 lot, żeby lewarować się dalej na EURUSD ale nie pomyślałem że to i tak nic nie da bo nie odblokowałem wystarczająco marginu tym manerwem i to pociągnęło za sobą skutki takie że musiałem robić hedge na EURUSD i potem zaczęło się kombinowanie ) i od tego momentu wszystko się posypało. Wybicie EURUSD w góre też swoje zrobiło, akurat w tym momencie kiedy to się stało ja lewarowałem konto wchodząc troche wyżej właśnie na EURUSD w short. Wykorzystałem punkty XMP dlatego na rachunku są wpłaty i wypłaty. Obecnie equity wynosi 55 PLN. Szkoda...
Chciwość zabiera więcej niż chcesz oddać.
In uptrending markets, buy weakness as it returns to strength.
In downtrending markets, sell strength as it returns to weakness.
https://www.myfxbook.com/members/meylo/meylo/11290261
https://www.forexfactory.com/meylo#acct.33-tab.overview-explorer.252829
In downtrending markets, sell strength as it returns to weakness.
https://www.myfxbook.com/members/meylo/meylo/11290261
https://www.forexfactory.com/meylo#acct.33-tab.overview-explorer.252829
Masakra. 30.000 jednostek jeszcze nie otwierałem, zacząłem od 5000 na jeden trejd i strata dziś -24.42 PLN.
Konto micro. Potraktuje to co robiłem jako RUN #1. Nie wyszło. Strata 100 PLN, tyle wpłaciłem na konto ( straciłem te 100 PLN już jakiś czas temu, chyba pod koniec maja, potem jechałem na bonusach ). Za jakiś czas będę próbował jeszcze raz, ale na ten moment muszę skupić się tylko na jednym koncie. Na razie na koncie micro XM nic nie będę robił. Pewnie jeszcze raz spróbuje od 100 PLN za jakiś czas. Teraz mam jeszcze otwarte pozycje, troche przelewarowane konto, już margin lvl 40%, a przy 20% jest MC (margin cut - zamykane są najbardziej stratne pozycje), zaraz dane...
// edit - 16:52 - Tym razem hedge udal sie, dołożyłem w sumie 0.5 lot na GBPUSD i EURUSD, tylko trend chyba się zmienił. Margin jest na poziomie 40% więc to zapas żeby spokojnie obserwować co będzie dalej.
Konto micro. Potraktuje to co robiłem jako RUN #1. Nie wyszło. Strata 100 PLN, tyle wpłaciłem na konto ( straciłem te 100 PLN już jakiś czas temu, chyba pod koniec maja, potem jechałem na bonusach ). Za jakiś czas będę próbował jeszcze raz, ale na ten moment muszę skupić się tylko na jednym koncie. Na razie na koncie micro XM nic nie będę robił. Pewnie jeszcze raz spróbuje od 100 PLN za jakiś czas. Teraz mam jeszcze otwarte pozycje, troche przelewarowane konto, już margin lvl 40%, a przy 20% jest MC (margin cut - zamykane są najbardziej stratne pozycje), zaraz dane...
// edit - 16:52 - Tym razem hedge udal sie, dołożyłem w sumie 0.5 lot na GBPUSD i EURUSD, tylko trend chyba się zmienił. Margin jest na poziomie 40% więc to zapas żeby spokojnie obserwować co będzie dalej.
-
- Pasjonat
@ -rookie-
Każda strategia, każdy wskaźnik, każdy oscylator ma swoje zadanie. Ty zrobiłeś z tego bigos.
Mało tego, nie umiesz posługiwać się tymi wskaźnikami.
Dążysz do tzw; Runów no niestety muszę Cię zmartwić, nie ten czas i etap aby zarabiać w ten sposób.
Nie pojmujesz zjawiska trendu, oraz kiedy wyjść z pozycji.
Jakimś cudem zaczynasz handlować w oparciu o Ichimoku, nie mając pojęcia jak to działa.
Dlatego nawet nie wiesz dlaczego tracisz kasę.
Ale jesteś święcie przekonany że dasz radę.
Jestem ciekaw kto wygra tą bitwę Ty czy cena ( która zawsze ma rację )
Tyle dobrych rad zostało tutaj przedstawionych, a Ty tylko dokładasz wskaźniki, oscylatory które mają w jakiś niewidoczny i magiczny sposób wpłynąć na cudowne zarobienie kasy.
Na chwilę obecną mogę porównać Twoje podejście do handlu jaki został przedstawiony przez; danbo86 , highend.
No ale nadzieja umiera ostatnia.
Każda strategia, każdy wskaźnik, każdy oscylator ma swoje zadanie. Ty zrobiłeś z tego bigos.
Mało tego, nie umiesz posługiwać się tymi wskaźnikami.
Dążysz do tzw; Runów no niestety muszę Cię zmartwić, nie ten czas i etap aby zarabiać w ten sposób.
Nie pojmujesz zjawiska trendu, oraz kiedy wyjść z pozycji.
Jakimś cudem zaczynasz handlować w oparciu o Ichimoku, nie mając pojęcia jak to działa.
Dlatego nawet nie wiesz dlaczego tracisz kasę.
Ale jesteś święcie przekonany że dasz radę.
Jestem ciekaw kto wygra tą bitwę Ty czy cena ( która zawsze ma rację )
Tyle dobrych rad zostało tutaj przedstawionych, a Ty tylko dokładasz wskaźniki, oscylatory które mają w jakiś niewidoczny i magiczny sposób wpłynąć na cudowne zarobienie kasy.
Na chwilę obecną mogę porównać Twoje podejście do handlu jaki został przedstawiony przez; danbo86 , highend.
No ale nadzieja umiera ostatnia.