Można hedge otwierać większe pozycje niż pozwala na to equity? Nie wiem jak to zrobiłem ale otworzyłem dodatkowy 1 lot na USDJPY co powoduje że wykorzystuje equity 190 PLN !!! A przecież nie miałem takiego equity na tym koncie nawet, max to było 174 i to w tamtym tygodniu kiedy jeszcze mnie nie złapało MC. Otworzyłem na chwile przeciwstawną na EURUSD 2.5 lota, i w tym momencie dodałem pozycje na USDJPY, potem zamknąłem pozycje na EURUSD i wszystko jest ok.
Tutaj dla porównania obrazki z przed, widać że equity jest 153 PLN (
http://forex-nawigator.biz/forum/next-t ... ml#p876202 ), więc można otwierać za więcej niż pozwala equity?! Albo inaczej czy można margin w ten sposób zwiększać nie mając takiego equity?
// edit - Ok, chyba wiem o co w tym chodzi. Kiedy otworzyłem hedge na 2.5 lota zwolniłem 106,03 PLN z marginesu który wykorzystałem, dzięki czemu miałem miejsce na otwarcie pozycji, ponieważ miałem wolny margines który pozwalał otworzyć 1 lot. Próbowałem 2 loty na USDJPY ale zlecenie zostało odrzucone, nie było środków. 1 lot wszedł. Widocznie można coś takiego robić bez wpływu na margin level , więc spróbuje dołożyć jeszcze jedną pozycje jak będę miał wolnego marginesu, bo obecnie mam -120 PLN, więc nawet jak zrobie hedge całej pozycji na EURUSD to będę dalej ma minusie pare złotych na margin, ale jak dźwignia będzie troche bardziej wolna, wtedy otworze 2.7 lota na EURUSD i z tej wolnej dźwigni dołoże jeszcze raz na USDJPY. Zrobie taki test.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.