next

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
pol75
Gaduła
Gaduła

Re: next

Nieprzeczytany post autor: pol75 »

-rookie- pisze:Miałem pozycje krótką na EURUSD ale ją skasowałem. Może za wcześnie ustawiam się na short. Ok, coś już wiem.

Nie trzeba sie spieszyć z braniem pozycji przy tak dużej formacji gdzie zysk może być liczony w setkach pips.

Lepiej przegapić zysk niż zaliczyć stratę.

irmentruda
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: irmentruda »

ciekawie to wyglada
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
pol75
Gaduła
Gaduła

irmentruda pisze:ciekawie to wyglada
No, jak się zrealizuje to będzie grubo. Trzeba tylko ich taktykę rozkminić , jak to będą chcieli rozegrać. Najbardziej martwą mnie luki niedzielne. Tu mogą dużo zrealizować bez większości rynku, na jakieś wydumanej teorii.

Awatar użytkownika
pol75
Gaduła
Gaduła

Zastanawiam się czy flagi nie zrobią z tego. Zasięg pasował by akurat do wsparcia.

krystian74
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: krystian74 »

Do dywerygencji należy mieć spory dystans, co nie oznacza że nie możemy się zasugerować nimi.

-rookie-
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: -rookie- »

EURUSD odpuściłem. Obecnie mam 3 pozycje. GBPAUD long, GBPJPY long, USDJPY long i planuje w okół tego budować kolejne wejścia do góry.
Ostatnio zmieniony 17 maja 2017, 12:55 przez -rookie-, łącznie zmieniany 1 raz.

fx-emery92
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: fx-emery92 »

pol75 pisze:Zastanawiam się czy flagi nie zrobią z tego. Zasięg pasował by akurat do wsparcia.
masz trend wzrostowy, po co się pałować. Nie bez powodu w książkach piszą graj w zgodzie z trendem, gdyż po prostu grając kontre masz dużo mniejsze prawdopodobieństwo sukcesu i nie ma to najmniejszego sensu. Max do pierwszego wsparcia i tyle można wziąć. a w "trendzie", to Ty innych łapiesz za jaja i ciągniesz aż oddadzą cały hajs.

Awatar użytkownika
pol75
Gaduła
Gaduła

Dopchali do układu harmonicznego

Awatar użytkownika
pol75
Gaduła
Gaduła

fx-emery92 pisze:
pol75 pisze:Zastanawiam się czy flagi nie zrobią z tego. Zasięg pasował by akurat do wsparcia.
masz trend wzrostowy, po co się pałować. Nie bez powodu w książkach piszą graj w zgodzie z trendem, gdyż po prostu grając kontre masz dużo mniejsze prawdopodobieństwo sukcesu i nie ma to najmniejszego sensu. Max do pierwszego wsparcia i tyle można wziąć. a w "trendzie", to Ty innych łapiesz za jaja i ciągniesz aż oddadzą cały hajs.

W książkach też pisze żeby grać technicznie, jeżeli na dziennym TF jest trzech indian to z techniką kopać się nie będę. Pisałem jakiś czas temu o tej formacji. Nie gram kontry beż potwierdzenia. Szukam bezpiecznego i potwierdzonego miejsca. Przy tak dużej formacji można nawt bardzo duzego SL zaryzykować , bo jak formacja wypali to setki pipsów na piramidzie zgarnę.
http://forex-nawigator.biz/forum/next-t ... ml#p864677

fx-emery92
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: fx-emery92 »

pol75 pisze:
fx-emery92 pisze:

W książkach też pisze żeby grać technicznie, jeżeli na dziennym TF jest trzech indian to z techniką kopać się nie będę. Pisałem jakiś czas temu o tej formacji. Nie gram kontry beż potwierdzenia. Szukam bezpiecznego i potwierdzonego miejsca. Przy tak dużej formacji można nawt bardzo duzego SL zaryzykować , bo jak formacja wypali to setki pipsów na piramidzie zgarnę.
http://forex-nawigator.biz/forum/next-t ... ml#p864677
a co dla Cb jest potwierdzeniem?

Zablokowany