next

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
jackub

Re: next

Nieprzeczytany post autor: jackub »

irmentruda pisze:Czemu nie jest prosto?

wiem, ze wyjscie ze strefy komfortu jest k....o trudne ale uwierz mi, ze efektem jest wiadro endorfin
albo nawet dwa wiadra

-rookie-
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: -rookie- »

jackub pisze:Co myślałeś cztery miesiące temu, że za kwartał będziesz wywijał harce na rynku i ogrywał wszystkich profesjonałów i dorbnicowców?? Bo to że każda twoja wygrana to kasa kogoś innego już wiesz mam nadzieję... tak myślałeś?
Myślałem że będzie prościej, że nie trzeba sie przykładać i jakoś będe zarabiał. Teraz mam inne zdanie na ten temat :P
I zataczamy koło bo dochodzimy do tego o czym rozmawiamy, czyli nauka, zmiana nawyków, wychodzenie ze strefy komfortu, itd. Ale na początku wydawało mi się że będzie prościej... że bez większego wysiłku dam rade zarobić.

jackub

Nieprzeczytany post autor: jackub »

Nos do góry...
zawsze może być gorzej... :mrgreen:
Dobry sen najważniejszy...

irmentruda
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: irmentruda »

-rookie- pisze: Ale na początku wydawało mi się że będzie prościej... że bez większego wysiłku dam rade zarobić.
Hahah, mialem podobne podejscie trzy lata temu, myslalem, ze wystarczy, ze dwie srednie przetna sie i juz bede zarabial. Dopiero pozniej zaczalem nad tym myslec i doszedlem do wniosku, ze przeciez gdyby to bylo takie proste to dlaczego ludzie nie sa bogaci?
Bo trejdowanie to normalna ciezka robota, ktora wymaga wstania rano z trzezwa glowa, odrobienia lekcji i poswiecenia sie ciezkiej umyslowej pracy, trzymania emocji na krotkiej smyczy i respektowania sie sztywno wyznaczonych zasad. Jak widac nie kazdy to potrafi.

Awatar użytkownika
pol75
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: pol75 »

Najlepszym systemem jest nasza własna kreatywność , a najlepszą strategią nasza mocna psychika...

-rookie-
Maniak
Maniak

irmentruda pisze:Bo trejdowanie to normalna ciezka robota, ktora wymaga wstania rano z trzezwa glowa, odrobienia lekcji i poswiecenia sie ciezkiej umyslowej pracy, trzymania emocji na krotkiej smyczy i respektowania sie sztywno wyznaczonych zasad. Jak widac nie kazdy to potrafi.
Nie tylko. Dla jednego zarobienie 100 PLN dziennie będzie sukcesem a ktoś inny ma za cel zarabiać 4k dziennie tylko że kapitał jest niewielki, albo wiedzy brak. To jest bardziej skomplikowane, bo dochodzą własne oczekiwania i nastawienie psychiczne. Nie wiem jak wygląda droga tych którym udało się dojsć do tego że zarabiają ale ja mam teraz mętlik w głowie, faktycznie przydałoby się odejść od handlu, przejrzeć to wszystko, poukładać, spisać jakiś plan. Ale pisałem już o tym, tylko kurde... łatwo powiedzieć :o

Awatar użytkownika
pol75
Gaduła
Gaduła

-rookie- pisze:
irmentruda pisze:Bo trejdowanie to normalna ciezka robota, ktora wymaga wstania rano z trzezwa glowa, odrobienia lekcji i poswiecenia sie ciezkiej umyslowej pracy, trzymania emocji na krotkiej smyczy i respektowania sie sztywno wyznaczonych zasad. Jak widac nie kazdy to potrafi.
Nie tylko. Dla jednego zarobienie 100 PLN dziennie będzie sukcesem a ktoś inny ma za cel zarabiać 4k dziennie tylko że kapitał jest niewielki, albo wiedzy brak. To jest bardziej skomplikowane, bo dochodzą własne oczekiwania i nastawienie psychiczne. Nie wiem jak wygląda droga tych którym udało się dojsć do tego że zarabiają ale ja mam teraz mętlik w głowie, faktycznie przydałoby się odejść od handlu, przejrzeć to wszystko, poukładać, spisać jakiś plan. Ale pisałem już o tym, tylko kurde... łatwo powiedzieć :o

Wiele lat nauki , na realnym rynku. Doświadczenia nic nie przebije.

http://iqmatrix.pl/nauka-wielozmyslowa/

-rookie-
Maniak
Maniak

pol75 pisze:Wiele lat nauki , na realnym rynku. Doświadczenia nic nie przebije.
Technicznie jest możlise napisanie idykatora który będzie szukał danych formacji, układów na wykresie, zamiast robić to wszystko ręcznie. Już podchodziłem do tego. Cała dokumentacja jforex jest dostępna, wszystko jest opisane, tylko trzeba troche podciągnąć się w programowaniu / kodowaniu, przerobić API i zasade działania skryptów, a to też średnio chce mi się robić :roll: Ech... Chyba nie ma drogi na skróty jak mi się wydawało na początku.

Awatar użytkownika
pol75
Gaduła
Gaduła

-rookie- pisze:
pol75 pisze:Wiele lat nauki , na realnym rynku. Doświadczenia nic nie przebije.
Technicznie można napisać idykator który będzie szukał danych formacji, układów na wykresie, zamiast robić to wszystko ręcznie. Już podchodziłem do tego. Cała dokumentacja jforex jest dostępna, wszystko jest opisane, tylko trzeba troche podciągnąć się w programowaniu / kodowaniu a to też średnio chce mi się robić :roll: Ech... Chyba nie ma drogi na skróty jak mi się wydawało na początku.

Nie jesteś przypadkiem zodiakalnym lwem ?

-rookie-
Maniak
Maniak

pol75 pisze:Nie jesteś przypadkiem zodiakalnym lwem ?
znak zodiaku - baran :lol:
Aha, nie przywiązuje do tego wagi, nie wierze w horoskopy itp.

Zablokowany