Never Lose Again by DRAGON33

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
vipovsky
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: vipovsky »

masz może tego metaeditora??

Awatar użytkownika
besot
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: besot »

vipovsky pisze:masz może tego metaeditora??
jak masz MT4 to i masz metaeditora :D

Awatar użytkownika
gutek04
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: gutek04 »

Metaeditor stanowi integralna część Meta Tradera.

edit: besot mnie wyprzedzil...
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
freeman
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: freeman »

Zapuściłem tego EA wczoraj na demo i mam już 100 pipsów :) Wiadomo może kwestia szczęścia bo za krótki okres, ale zapowiada się obiecująco. Szczególnie mi się podoba to, że nie jest to EA z gatunku TP 5 SL 100, piramidowanie pozycji i zawieranie kilkudziesięciu transakcji na dobę. Zobaczymy co będzie dalej. Moje ustawienia to TP 30, SL 20, TF m15, trailing stop 15, ale wydaje się być nie potrzebny. Zrobiło 5 transakcji, 4 trafione, jedna stratna. Każda na innej parze. Ustawiłem na 8 parach, na których też sam gram. Będę pisał co dalej. Aha - wyłączyłem EA w przerwie między Ameryką a Azją. Będę pisał co dalej. Pozdrawiam...

Dodano po 3 godzinach 26 minutach:

Niesamowite. To EA jest lepsze ode mnie :). Ja tu wszedłem za wcześnie. W załączeniu wykres z transakcją EA...

edit: dziwne zapisywałem wykres z FX Pro, a zapisał się z adnotacją GO4X... No nic zostawiam
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
riker
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: riker »

freeman ładnie poszła ta transakcja na edku ja wszedłem jeszcze pożniej od tego EA ale 30 pipsów poszło moment

Ps. a zapodawałeś może wstecz tester strategi tego EA ?
"Wszystko co pojawia się w Twoim życiu, sam je do niego przyciągasz. A czynisz to za sprawą obrazów, jakie pojawiają się w Twoim umyśle. Jeśli widzisz coś w swoim umyśle, to wkrótce będziesz miał to w ręku"

Awatar użytkownika
freeman
Gaduła
Gaduła

riker pisze:Ps. a zapodawałeś może wstecz tester strategi tego EA ?
Nie, bo szczerze mówiąc nawet nie wiem jak to zrobić - sory za ignorancję :). Różnymi EA interesowałem się dość marginalnie. To mi się podoba z powodów, które opisałem wcześniej, głównie z tego powodu, że ma w porządku R:R. Jeśli możesz to zapuść ten tester, bo jestem ciekawy jak sobie to radziło na danych historycznych. Pozdrawiam

HEX
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: HEX »

znacie takie powiedzenie you are doing it wrong.
więc YOU ARE DOING IT WRONG,

To jest ręczny system nie można tego zautomatyzować.Zawsze utrudniacie. ehhh.
Czy wasze EA grał na dzisiejszym spadku na GU??Czy wasze EA otowrzyło longa o godzinie 12?i zamkneło go z zyskiem 25 pipsów?I to ręcznie.
Wiecie, czemu wy nie potraficie grac .Bo wy nadal uważacie że istnieje Złoty gral.
Skupmy się na tym wskaźniku co rysuje te kropki.Wy juz nie patrzycie na cene wy patrzycie na kropki,.Mówicie o musze kupić/sprzedac bo jest kropka.albo cena spada jak porąbana a wy kupujecie bo jest kroka.DLACZEG??Dlaczego łapiecie spadający nóz??poczekajcie aż on spadnie do końca.Każdy ruch sie kończy!! Cena chodzi w góre i w dół nie ma innej opcji!!

Z reszta ,Znając życie EA przejdzie do lamusa za góra 2 tygodnie,chyba że bedziecie je rozwijac i dalej wymieniac się spostrzeżeniami.to za 3 tygodnie.
Some times the only response is "shit happens" and "you can't win them all."

Awatar użytkownika
mich99
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: mich99 »

Heyka:)
HEX pisze:To jest ręczny system nie można tego zautomatyzować.
Jesli system ma jasne zasady, to czemu nie?
Jesli masz zasade- Trade what You see -,to czemu nie?
Jesli rozumiesz jak dziala EA ,to czemu nie?

To EA to wersja beta.Nikt normalny nie wrzuci go na real bez testow na demo.

Co jest ciekawe- mozna w nim ustawic alarmy i wlaczyc reczne potwierdzenia zlecen przez co nie gapimy sie na kilka wykresow na raz-co bywa na dlozsza mete nie do zniesienia;))

Osobiscie bardzo lubie emocje i wlasna intuicje.
Jak mialbym czas i ochote to gral bym systemami TRO bo gosc tez mi imponuje.

Pozdro
Formuła I FX: Jeśli się rozbiłeś-jechałeś za szybko,jeśli się nie rozbiłeś-jechałeś za wolno.

Awatar użytkownika
freeman
Gaduła
Gaduła

Witaj HEX. Fajnie, że tu jeszcze zaglądasz i pilnujesz ortodoksyjności systemu. :) Powiem jednak szczerze, że nie zrozumiałem do końca celu Twojego ostatniego postu. Może coś dopowiesz?
Odpowiem na Twoje pytania:
HEX pisze: To jest ręczny system nie można tego zautomatyzować.
Podpisuję się pod odpowiedzią Michała, choć i moje doświadczenie mówi że poszczególne EA są na topie przez kilka tygodni. Wartością tego jest jeśli nie samoistny tradeing to alarmy.
HEX pisze: Czy wasze EA grał na dzisiejszym spadku na GU??
Nie
HEX pisze: Czy wasze EA otowrzyło longa o godzinie 12?i zamkneło go z zyskiem 25 pipsów?I to ręcznie.
Nie
HEX pisze: Wiecie, czemu wy nie potraficie grac .Bo wy nadal uważacie że istnieje Złoty gral.
Nie wiem po czym wnosisz, ale ja tak nie uważam. Chyba, że tak określa się samego tradera, który w długim okresie osiąga stałe dochody, a nie system.
HEX pisze: Skupmy się na tym wskaźniku co rysuje te kropki.Wy juz nie patrzycie na cene wy patrzycie na kropki,.Mówicie o musze kupić/sprzedac bo jest kropka.albo cena spada jak porąbana a wy kupujecie bo jest kroka.DLACZEG??Dlaczego łapiecie spadający nóz??poczekajcie aż on spadnie do końca.Każdy ruch sie kończy!!
Tu się zgadzam. To był mój błąd. Trzeba poczekać aż cena "wystarczająco" potestuje dany S/R jak pisał kerimb ostatnio w swoim dzienniku. Wtedy wejścia są bezpieczniejsze.

Czy o to Ci chodziło?

Awatar użytkownika
Boby_Fischer
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Boby_Fischer »

W pozycję wchodzicie jak zaczyna się rysować czy już w istniejący? Często na początku jest szarpanie ceną przez co może repaintować?

Dodano po 33 minutach:

No i czy wchodzicie na open pierwszej swiecy po rownej godzinie? Gdzie ta swieca zielona albo fioletowa zaczyna sie tworzyć...?
Boby Fischer is great!

ODPOWIEDZ