Never Lose Again by DRAGON33

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
HEX
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: HEX »

Jeśli możesz pokaż te fałszywe sygnały.Nawet nie wiem na jakiej parze żeby przeanalizować ;/

Na GU dzisiaj w nocy np. nie było żadnego fałszywego sygnału.Była tylko jedna możliwość shorty dopiero 0 9 był pierwszy sygnał do longa.i tak do końca dnia.

uzin2 pisze:co prawda dzis na kablu nie gralem ale te wejscia sa caly czas, na wszystkich parach, na wszystkich tfach,
Pewnie że są ale na FX nie można ciągle wygrywać,Forex tylko daje co jakiś czas okazje do tego i jeśli nie wejdziesz w tranzakcje,lepiej na siłe nie próbowac szukać tranzakcji.

uzin2 pisze:co prawda dzis na kablu nie gralem ale te wejscia sa caly czas
Pewnie w histori to wszyscy widzą:) Tylko żeby ktoś napisał że kupuje zanim to się stanie to tak nikt nie zrobi:)

uzin2 pisze:na wszystkich parach
Faktycznie to jest na wszystkich parach poniewaz w ten sposób funkcjonuje rynek,psychika ludzi,Ale zwróć uwage na pary z jenem tam nawet przy fantastycznej sytuacji cena przetnie ZL i ja w tedy wychodze a tu zachwile posick w dobrą strone,Więc polecam GUi EU,Choć ja gram wyłącznie na GU bo i tak grając jedną parą można ładnie nakosić pipsy.
uzin2 pisze:na wszystkich tfach
I tu się muszę nie zgodzić.Owszem na wszystkich TF dzieje się to samo a mianowicie cena robi ten sam myk.ale Zawsze ważniejszy jest większy TF i jeśli nie chcesz łapać SL to stosuj się do większego TF.

Dodano po 1 minutach:
uzin2 pisze:ja gram jakis czas czyms opartym na ZL, w nocy byly 3 falszywe sygnaly i 3xSL
To może graj samym ZL to wtedy nie bedzie 3 a 1 SL.
Some times the only response is "shit happens" and "you can't win them all."

Awatar użytkownika
inmax
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: inmax »

HEX pisze: Kto się obkupił niżej??

Dodano po 35 minutach:

i jeszcze 30 pipsów :D

Dodano po 50 minutach:

Widzicie co się z GU stało ??Cel osiągnięty!

Dzisiaj chyba nikt nie gra tym systemem ;/ a szkoda bo sami widzicie co się dzieje :D
Możesz napisać wg, czego (jakich zasad/reguł) kupowałeś a potem odkupowałeś jeszcze raz? Najlepiej ze screenem :)
Pozdrawiam.

uzin2
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: uzin2 »

oczywiscie ze wyzszy tf ma wieksze znaczenie i nie mowie ze nie, ja np gram tylko na h4,

mowie ze gram czyms opartym na ZL bo nie trzymam sie dokladnie zasad systemu prezentowanego przez MO,

kiedys tego nie trybilem, teraz wydaje mi sie ze zalapalem sens, co odzwierciedla sie w wynikach, narazie nie bede zmienial systemu (z modyfikacjami) ktorym gram, bo na niego nie narzekam, wrecz przeciwnie, to ze zlapalem SL to normalne, jak wczesniej pisales to forex i nie zawsze sie wygrywa, w pelni sie z tym zgadzam, nie mam pretensji do systemu o to ze zaliczzylem 3 SL na 12 transakcji,

widze ze Ty piszesz o profitach rzedu 20 p, kazdy ma swoje zalozenia i sie ich trzyma, ja grajac na h4 licze na wieksze profity,

te 3 SLe byly w nocy podczas tego zajebistego polowania na malutkich, wiec tym mniej sie tym przejmuje,

edit

w skrocie: wchodz gdy cena dojdzie do niebieskiej linii zaznaczonej na wykresach, obrazek gj to udane wejscie, wzialem 90 pipsow z okolo 110 ktore mozna bylo wziac, obrazek cad przedstawia wejscie wg tych samych zasad lecz niestety nie udane
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 27 lis 2009, 20:50 przez uzin2, łącznie zmieniany 1 raz.

HEX
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: HEX »

uzin2 pisze:widze ze Ty piszesz o profitach rzedu 20 p
Ja nie patrze na 20 pipsów,Nie mam stałęgo TP i SL,Wszystko zależy od rynku ,próbuje grać od ZL do ZL.Jeśli widze że od A do B jest 30 pipsów to bezpieczniej jest wziąć 20 a nie liczyć że bedzie 30,A jeśli widze że od A do B jest 150 to wiem że mogę więcej,To że jest to H4 to nie znaczy że mogę brać zawsze po 50 pipsów.Po prostu się nie da;/ I też ważna uwaga momentum H4 zaczyna się na mniejszych interwałach.

inmax pisze:Możesz napisać wg, czego (jakich zasad/reguł) kupowałeś a potem odkupowałeś jeszcze raz? Najlepiej ze screenem
Postaram się zrobić screena.
Some times the only response is "shit happens" and "you can't win them all."

daniel0001
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: daniel0001 »

Hex przeczytałem ten wątek od początku i cały czas przegrywam. Wydaje mi się że wszystko robię jak trzeba a tu cały cza SL..., czasami coś uda się uciułać. Jestem zrozpaczony i już nie o te pieniądze tylko o to że jak widzę jak wszyscy mówią jaki ten system świetny i prosty to po prostu czuje się debilem... Kompletnie nie wiem co robić, proszę o pomoc...

Awatar użytkownika
Boby_Fischer
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Boby_Fischer »

Problemem tego systemu jest to że repaintuje i tyle :))) Albo filetowy kolorek albo zielony i tak co chwile sie zmienia, totolotek
Boby Fischer is great!

Awatar użytkownika
freeman
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: freeman »

System nie jest doskonały i jako taki "nie potrafi" dostosować się do zmienności rynku. Ten tydzień dla mnie też jest do kitu. Ale to dlatego, że za rzadko patrzę na TF-y większe niż m15 i może jeszcze z kilku innych psychologicznych powodów :). Bierz poprawkę na to, co ktoś pisze, bo ludzie chętnie dzielą się sukcesami, a porażki często przemilczają...

edit: pisząc o zmienności miałem na myśli różne fazy trwające od kilku dni do kilku tygodni...

Awatar użytkownika
borysewicz
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: borysewicz »

daniel0001 pisze:Kompletnie nie wiem co robić, proszę o pomoc...
Nikt Ci nie pomoże dopóki sam sobie nie pomożesz… chcę przez to powiedzieć, że dopóki się nie opatrzysz z rynkiem i nie stworzysz własnego stylu gry (systemu) to nici z tego interesu :P Ci co tak piszą, że zarabiają tym systemem to im nie dał tego sam system to jest wszystko to czego się nauczyli na Forex a ten system to takie uzupełnienie strategii inwestowania… Ja tez grałem tym systemem i miałem taki okres, że szło pięknie jak w bajce ale rynek się zmienił i nie było tak miło. Zabrakło obycia się z rynkiem i klops powrót do minusa :lol:
Teraz gram różnymi metodami a raczej tym co z nich wyniosłem a w szczególności samymi świecami i musze powiedzieć, że jest postęp bo już od dawna co prawda nie zarabiam ale i nie tracę utrzymuje poziom zerowy z przewagą na plus. Podtrzymuję się przy nadziej, że to już tylko krok do zarabiania :lol:

Awatar użytkownika
jamesfisher
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: jamesfisher »

borysewicz pisze:
Nikt Ci nie pomoże dopóki sam sobie nie pomożesz… chcę przez to powiedzieć, że dopóki się nie opatrzysz z rynkiem i nie stworzysz własnego stylu gry (systemu) to nici z tego interesu :P Ci co tak piszą, że zarabiają tym systemem to im nie dał tego sam system to jest wszystko to czego się nauczyli na Forex a ten system to takie uzupełnienie strategii inwestowania… Ja tez grałem tym systemem i miałem taki okres, że szło pięknie jak w bajce ale rynek się zmienił i nie było tak miło. Zabrakło obycia się z rynkiem i klops powrót do minusa :lol:
Teraz gram różnymi metodami a raczej tym co z nich wyniosłem a w szczególności samymi świecami i musze powiedzieć, że jest postęp bo już od dawna co prawda nie zarabiam ale i nie tracę utrzymuje poziom zerowy z przewagą na plus. Podtrzymuję się przy nadziej, że to już tylko krok do zarabiania :lol:
To prawda co pisze przedmówca. Niestety bez doświadczenia, obycia z rynkiem nawet najlepszy system może w pewnym momencie przestać działać. Siedzę w realu od roku. Z ogólnym wynikiem na minus ale widzę postępy. Zobaczymy co będzie po kolejnym roku...

Awatar użytkownika
Mike_Scofield
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Mike_Scofield »

Boby_Fischer pisze:Problemem tego systemu jest to że repaintuje i tyle
Miałem się już nie wypowiadać, ale sorry, takiej bzdury jeszcze nie czytałem ... :lol:
Zapodaj jakiegoś screena z wejściem zakończonym na SL-u.
Jak Ci ktoś ma pomóc bez tego? Pisząc, że trzeba się trzymać zasad?
"Wieloma strategiami można zarabiać i wszystkimi można tracić." Mike Scofield
"Wszystko rozgrywa się w głowie, a nie na wykresie" Mike Scofield

ODPOWIEDZ