Never Lose Again by DRAGON33
- jamesfisher
- Pasjonat
W piatek nie grałem. W czwartek 2 transakcje - jedna SELL na U/J +10 i druga SELL na G/U BE (zrzut w załączniku). Trafiłem na paskudą szpilę - było już +7, nagły zwrot i za daleko o 2 pipsy przestawiony SL i walnęło w linie BE. Szkoda bo był pozniej niezły rajd...
Gracie tym systemem na kablu ? Z tego co widzę na wykresie to długie szpile na tej parze to nic nadzwyczajnego i z ciasnym SL (10 pipsów) ciężko coś ugrać.
@jamesfisher
Jaki jest Twój MM ?
Gracie tym systemem na kablu ? Z tego co widzę na wykresie to długie szpile na tej parze to nic nadzwyczajnego i z ciasnym SL (10 pipsów) ciężko coś ugrać.
@jamesfisher
Jaki jest Twój MM ?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- jamesfisher
- Pasjonat
Obecnie gram w realu na:bigben pisze: @jamesfisher
Jaki jest Twój MM ?
Eur/Usd : TP 30, SL 10
Eur/Jpy : TP 45, SL 15
Gbp/Usd: TP 45, SL 15
i ręcznie często przesuwam SL w pobliże miejsca otwarcia pozycji.
Zastanawiam się jednocześnie nad sprawdzeniem TP 10 , SL 15 , czyli "ala" Dragon

czy ktoś z grających tą metodą wykorzystuje wskaźnik SP_Range (od TRO) czyli ATR i jeśli tak to zależnie od jego wskazań jaki ustawia SL ?
RR iście podręcznikowy. Odchodzisz od monitora po przesunięciu SL na BE ? Bo jeśli nie to podziwiam wytrwałość i mocne nerwy.
TRO_SP_Range stosuję ale tylko "poglądowo" do określania poziomu zmienności i ustawiania TP. SL mam stały 10 pipsów ale ze względu na spread w 90 % grałem tylko na 3-4 podstawowych parach. Po założeniu konta u nowego brokera pewnie to się za jakiś czas zmieni.
TRO_SP_Range stosuję ale tylko "poglądowo" do określania poziomu zmienności i ustawiania TP. SL mam stały 10 pipsów ale ze względu na spread w 90 % grałem tylko na 3-4 podstawowych parach. Po założeniu konta u nowego brokera pewnie to się za jakiś czas zmieni.
- jamesfisher
- Pasjonat
- jamesfisher
- Pasjonat
ea
Heyka:)
Złożyłem prostego EA z masakrycznie prostych regół z pierwszego postu.
W wolnej chwili można potestować.
Złożyłem prostego EA z masakrycznie prostych regół z pierwszego postu.
W wolnej chwili można potestować.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Formuła I FX: Jeśli się rozbiłeś-jechałeś za szybko,jeśli się nie rozbiłeś-jechałeś za wolno.
Dzięki mich99 za to, że się tym podzieliłeś.
Nie wiem, czy chcesz rozpocząć jakąś dyskusję, ale ja już mam pierwsze pytanie
Co oznaczają ustawienia:
Risk - czy to, że jak nie ustawię wartości lota, to będzie składał zlecenia wielkości ileśtam procent mojego konta? Czy będzie zamykał pozycję po osiągnięciu tej kwoty na minusie jak nie ustawię sl?
Hours_to_exlude - jak to interpretować
Z góry dzięki za odpowiedź...
Nie wiem, czy chcesz rozpocząć jakąś dyskusję, ale ja już mam pierwsze pytanie

Co oznaczają ustawienia:
Risk - czy to, że jak nie ustawię wartości lota, to będzie składał zlecenia wielkości ileśtam procent mojego konta? Czy będzie zamykał pozycję po osiągnięciu tej kwoty na minusie jak nie ustawię sl?
Hours_to_exlude - jak to interpretować
Z góry dzięki za odpowiedź...
[/quote]
Rrisk 0 -ustawiona wartość lota.Risk większy od zera-wartość "ileśtam":)
Złożyłem tego EA z ciekawości. Wyniki jak dla mnie nie są excytujące.
Natomiast jast możliwość dodania swoich pomysłów za pomocą niezwykle prostego Mataeditor'a:)
freeman pisze:Risk - czy to, że jak nie ustawię wartości lota, to będzie składał zlecenia wielkości ileśtam procent mojego konta?
Rrisk 0 -ustawiona wartość lota.Risk większy od zera-wartość "ileśtam":)
Godziny w których nie otwiera zleceń.Hours_to_exlude - jak to interpretować
Złożyłem tego EA z ciekawości. Wyniki jak dla mnie nie są excytujące.
Natomiast jast możliwość dodania swoich pomysłów za pomocą niezwykle prostego Mataeditor'a:)
Formuła I FX: Jeśli się rozbiłeś-jechałeś za szybko,jeśli się nie rozbiłeś-jechałeś za wolno.