Z tym custom candle to trochę przesadziłeś bo:Mike_Scofield pisze:trzeba wszystko wyrzucić z wykresu. Najpierw kanał, potem custom candle
Mike_Scofield pisze:uświadamia jak kształtują się świece

Czemu przesadziłem?besot pisze:Z tym custom candle to trochę przesadziłeś
Nie do końca mogę się z tym zgodzić.Dla mnie ten wskaźnik jest bardzo ważny.Obecnie trwa dyskusja w jurnalu Osmodeus8 na zbliżony temat .Goście rozbijają g... na atomy już któryś raz z rzędu. Świece godzinowe nie muszą się rozpoczynać o pełnej godzinie a np 15 lub 30 min po .Na załączonych obrazkach widać jak to pomaga w podjęciu decyzji.Moment zaznaczony strzałką(doji), dla nie których, jest sygnałem do handlu.W drugim przypadku jest trochę gorzej ,a to ten sam wykres.Mike_Scofield pisze:Masz otwarty w innym oknie wykres z wyższym TF i wychodzi na to samo ...
Dziwne pytanie. Na pewno wiesz do czego służy ten wskaźnik?Mariusz M. pisze:jakie wartości ustawione macie dla wskaźnika CustomCandle6 ??
Po co Ci wskaźnik skoro "nie potrzebna Ci wiedza" do czego jest używany?Mariusz M. pisze:nie potrzebna mi zupełnie wiedza skąd on się wziął do czego jest używani itp..
Ja nie używam tego wskaźnika.Mariusz M. pisze:ja chciałem tylko poznać parametry waszych ustawień..chyba że to tajemnica