Tak besot, rozumiem, ale gość pytał o "lepsze" ustawienia we wskażniku CustomCandle. Musisz wrócić kilka postów wcześniej ...besot pisze:Praktycznie wygląda to tak ,że mam wskaźnik session,który pokazuje godziny rozpoczęcia, ustawiam startline mojego wskaźnika i to wszystko.Mike_Scofield pisze:Nie odpowiedziałeś na pytanie.
Never Lose Again by DRAGON33
- Mike_Scofield
- Pasjonat
"Wieloma strategiami można zarabiać i wszystkimi można tracić." Mike Scofield
"Wszystko rozgrywa się w głowie, a nie na wykresie" Mike Scofield
- Mariusz M.
- Gaduła
Mike widzę że masz ubaw... więc życzę miłej zabawy.
Powiem tylko że w stockowych ustawieniach CC jest Time frame ustawiony na 240 co nie bardzo się nadaje do gry na M15 dlatego sobie zmieniłem na 60 więc to jest pierwszy parametr który trzeba zmienić, są jeszcze takie parametry jak Width oraz CCTimeShift ustawione na 2 ... nie wiem do czego są więc ich nie ruszam..ale może są do czegoś istotne a ja tego nie wiem i dlatego proszę o pomoc ??
Jeśli ktoś nie zna angielskiego to naprawdę głupi Time frame może stanowic dla niego problem co to oznacza..albo banał jak zrobić aby świece z dalszego TF były "zamalowane" lub nie.
Niby nic do przestawiania... jedna prosta odpowiedź której zamiast udzielić wolisz wyprowadzić 5 postów filozofii a potem przez następne 3 robić sobie beton..no cóż nie każdy musi być taki zdolny jak Pan.
Pozdrawiam i oczywiście bez osobistych wycieczek..ja chcę tylko zagłębić powoli ten system.
Ps.
w miedzy czasie 8 pips do przodu.
Powiem tylko że w stockowych ustawieniach CC jest Time frame ustawiony na 240 co nie bardzo się nadaje do gry na M15 dlatego sobie zmieniłem na 60 więc to jest pierwszy parametr który trzeba zmienić, są jeszcze takie parametry jak Width oraz CCTimeShift ustawione na 2 ... nie wiem do czego są więc ich nie ruszam..ale może są do czegoś istotne a ja tego nie wiem i dlatego proszę o pomoc ??
Jeśli ktoś nie zna angielskiego to naprawdę głupi Time frame może stanowic dla niego problem co to oznacza..albo banał jak zrobić aby świece z dalszego TF były "zamalowane" lub nie.
Niby nic do przestawiania... jedna prosta odpowiedź której zamiast udzielić wolisz wyprowadzić 5 postów filozofii a potem przez następne 3 robić sobie beton..no cóż nie każdy musi być taki zdolny jak Pan.
Pozdrawiam i oczywiście bez osobistych wycieczek..ja chcę tylko zagłębić powoli ten system.
Ps.
w miedzy czasie 8 pips do przodu.
"Jedyny łatwy dzień... był wczoraj "
- Mike_Scofield
- Pasjonat
Width to grubość linii, jaką są narysowane świece.Mariusz M. pisze:są jeszcze takie parametry jak Width
Dziwne, bo ja nie mam takiego parametru moim wskaźniku.Mariusz M. pisze:oraz CCTimeShift
Gratuluję.Mariusz M. pisze:w miedzy czasie 8 pips do przodu
- Mariusz M.
- Gaduła
- Mike_Scofield
- Pasjonat
Ja mam tylko "zwykły" CustomCandle i nie mam parametru TimeShift.Mariusz M. pisze:CustomCandleTimeShift pełna nazwa.
Prawdopodobnie chodzi o dostosowanie czasu platformy do odpowiedniej strefy czasowej.
- Mariusz M.
- Gaduła
- Mike_Scofield
- Pasjonat
- Mike_Scofield
- Pasjonat
Jak sam zaważyłeś, setup spóźniony. Ja bym nie wchodził.TeXs pisze:Czy weszlibyście w ten setup (dość spóźniony)
Stracona okazja, trudno, będzie kolejna ...