Na demo zarabiałem w realu ciągle trace

Tu można dyskutować o wszystkich sprawach związanych z rynkiem Forex.
spowiednik
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: spowiednik »

jeszcze tylko dodam że czasami mam wrażenie że rynek robi dokładnie odwrotnie to co ja to tak jakby Pan Rynek siedział koło mnie w fotelu i robił dokładnie odwrotnie jak ja L to on S i na odwrót a powinienem robić to co Pan Rynek :D[/quote]
nie poczuj się że coś chcę ci ujmować ,ale masz naprawdę mikroskopijną wiedzę
Wracaj na demo

Dodano po 6 minutach:
madlady pisze:
frytek pisze: ps a kasy mi zostało tak naprawde 15k i chyba przejde na mikroloty od 3 go lipca będą na admiralu i poświęcić więcej czasu na nauke i wyciąganie wniosków bo jak będe tracił w takim czasie to mi kasy zabraknie bardzo szybko
pozdr.
to najlepsze co mozesz zrobic
na mikrolotach trochę szlag trafia ze to taka mała kasa, jak się człowiek przyzwyczaja grać 10x większą pozycją, ale to uczy cierpliwości i pokory

"ziarnko do ziarnka", te sprawy.....
nie prawda i tak utopi choćby i grał na nanolotach
wracaj na demo i potraktuj je poważnie
a jak komuś emocji brakuje to są skoki ze spadochronem. itp

Awatar użytkownika
alinoe
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: alinoe »

Frytek, zacznij od mikrolotów. Nawet od jednego tak abyś na początku mało ryzykował. Jak zaczniesz zarabiać stopniowo zwiększaj wielkość pozycji a później już będziesz ryzykował tym co ugrałeś. Początkowa stawka może być mała bo w procencie składanym to ma małe znaczenie, liczy się przede wszystkim systematyczność w zarabianiu. Ryzyko w tym przypadku nie żadne 1% tylko dostosowane do twoich wyników i kondycji psychicznej, równie dobrze może to być 5%. Jeśli stracisz to stracisz głównie zysk i niewielką kwotę potrzebną do gry mikrolotem. Jeśli twoja strategia będzie zyskowna to już będziesz miał zysk i świadomość, że ryzykujesz tym co zarobiłeś. Jeśli twoja strategia okaże się zyskowna na demo nie będziesz miał żadnego zysku a pozostanie obawa czy po przejściu na real poradzisz sobie czy też wszystko skończy się jak zawsze.
Bo tak to całe życie możesz siedzieć na demo i pewnego etapu nie przeskoczyć.

frytek
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: frytek »

dzięki za wszystkie rady które piszecie a ja niby o tym wszystkim wiem ale na realu i to jak sie pojawiają wyższe kwoty 800 1000zł to jakoś nie potrafie zastosować , prawdopodobnie moim problemem jest psychika ,a tu moje statystyki wynikające z exela i zauważyłem że strate realizuje przy -9,6 pipsa a zysk realizuje przy +6,7pipsa przy 68% trafionych pozycjach to ja chyba uprawiam skalping bo śr. robie 25 transakcji od 9 do 17 tej.
ps może ktoś doświadczony na rynku coś mi podpowie czego ja nie zauważyłem w tych statystykach

Dodano po 4 minutach:
spowiednik pisze:jeszcze tylko dodam że czasami mam wrażenie że rynek robi dokładnie odwrotnie to co ja to tak jakby Pan Rynek siedział koło mnie w fotelu i robił dokładnie odwrotnie jak ja L to on S i na odwrót a powinienem robić to co Pan Rynek :D
nie poczuj się że coś chcę ci ujmować ,ale masz naprawdę mikroskopijną wiedzę
Wracaj na demo

Dodano po 6 minutach:
madlady pisze:
frytek pisze: ps a kasy mi zostało tak naprawde 15k i chyba przejde na mikroloty od 3 go lipca będą na admiralu i poświęcić więcej czasu na nauke i wyciąganie wniosków bo jak będe tracił w takim czasie to mi kasy zabraknie bardzo szybko
pozdr.
spowiednik sugerujesz że nie traktuje forexu jako biznesu i dla tego nie będe w stanie sie utrzymać? musze sie nad tym zastanowić bo może masz racje
pozdr
to najlepsze co mozesz zrobic
na mikrolotach trochę szlag trafia ze to taka mała kasa, jak się człowiek przyzwyczaja grać 10x większą pozycją, ale to uczy cierpliwości i pokory

"ziarnko do ziarnka", te sprawy.....
nie prawda i tak utopi choćby i grał na nanolotach
wracaj na demo i potraktuj je poważnie
a jak komuś emocji brakuje to są skoki ze spadochronem. itp[/quote]

Dodano po 3 minutach:

spowiedniku napisałeś że i tak strace czy dla tego że nie traktuje forexu poważnie jak biznesu ? musze sie nad tym zastanowić bo może masz racje
pozdr.

madlady
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: madlady »

gra na demo to tak jakby się uczył jeżdzić na symulatorze a potem wyjechał na ulice
czy działa? nigdy nie uczyłam sie jeździć na symulatorze więc nie wiem
na pewno pewne sytuacje lepiej zasymulować, lepiej dachować na niby żeby nauczyć się zapinać pasy, ale nudy jazdy w korku raczej nikt nie symuluje i wjechania komuś w zadek ze zniecierpliwienia

a "i tak wszystko stracisz" to doprawdy świetna rada
każdy ma swoją drogę którą musi znaleźć

dla mnie demo jest bez sensu, nie chodzi o szukanie emocji, tylko o to że one się same pojawiają, a na demo nie i już.
i żadne skoki na spadochronie nic tu nie wniosą
strach przed stratą i żądzę trudno czymś zasymulować
Obrazek

Songo89K
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Songo89K »

Ja przeszedłem na mikro bo na demo nie potrafiłem się zmotywować i "grać".
Bywały dni(to już na realu) że nawet trzymając się zasady z SL,potrafiłem stracic 20% konta(ale depozyt to 100 zł;) ) mimo że kasa niewielka,to emocje odczułem.

Czasem mnie zjadają,ale raczej idę w dobrym kierunku,a jeżeli złym.

A co do tego"symulatora",ja bym raczej powiedziałem że to jak jazda autem po polu,uczysz się pewnych rzeczy(zmiana biegów,hamowanie,gaz) ale to Ci nie wystarczy jak wyjezdziesz na drogę(wejdziesz na real),ba nawet po zdanym egzaminie(szkolenia itp) nowicjusze mają ciężko,zapominają o wielu kwestiach,starają się "byle do przodu",nie zbaczając do końca na to co się dzieje dookoła nich.A żeby być rajdowym kierowcą(zarabiać prawdziwe pieniadze na fx),to potrzeba czasu,doświadczenia,obycia.

Tak ja to widzę.

Dlatego dobrym sposobem jest wpłata 200-300 zł.Teraz wiem że gdybym nawet na demo opanował technike w 100%,to pewnie i tak bym to mini depo utopił,teraz rozumiem dlaczego zawsze powtarzają,że pierwsze depo to taki "koszt tej zabawy" ;)A to ile ten koszt wyniesie dla każdego z osobna,to już zależy od Nas samych.

pozdrawiam

frytek
Gaduła
Gaduła

ale ja nie mam zamiaru iść na demo już byłem ile można być ,ja jestem na realnym koncie tylko przejde na mikro na jakiś czas żeby dopracować strategie bo to jest to co chce robić
pozdr

spowiednik
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: spowiednik »

frytek pisze:ale ja nie mam zamiaru iść na demo już byłem ile można być ,ja jestem na realnym koncie tylko przejde na mikro na jakiś czas żeby dopracować strategie bo to jest to co chce robić
pozdr
pisałeś że masz 25 wejść dziennie po 9p
a nie lepiej mieć jedno w tygodniu i mieć 320p w tym momencie
a jak cię wytnie na sl to trza manewr powtorzyć i wejśc jeszcze raz w tym samym miejscu,a jak trzeba to i 3 raz

frytek
Gaduła
Gaduła

teraz też tak robie i np mam 3x10 pipsów a jak bym zostawił to miałbym faktycznie i 45pipsów mam nadzieje że dojde do takiego grania żeby 300 pipsów zgarniać
pozdr

Awatar użytkownika
mike_05
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: mike_05 »

Jak metoda czy system przegrywają, to moze trzeba zamienić w zasadach Sell z Buy?
:lol:

yoshhi
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: yoshhi »

Bez rozbijania na drobne najważniejsze elementy aby móc odnieść sukces na FX:
1. Jakaś zyskowna strategia.
2. Jasne i klarowne ZASADY wejścia i wyjścia z rynku. (i żadne inne)
3. Ustalony akceptowalny poziom ryzyka jakie jesteś wstanie ponosić, tzw MM
4. ŻELAZNA KONSEKWENCJA!!! (najtrudniejsza część)

Poza tym dodam tylko 2 rzeczy:

Demo jest dobre dla zweryfikowania czy dana strategia jest odpowiednia dla Ciebie, czy działa. Jest dobre do poznania platformy, rynku, itp. Lecz tylko na samym początku.
Demo końcem końców nie nadaje się do nauki zarabiania na rynku. Tu nigdy nie poczujesz emocji. Jeśli nie nauczysz się radzić sobie z emocjami, to nigdy nie będziesz zarabiał.
Radzenie sobie z własnymi słabościami, TO ZADANIE ZAJMUJĄCE 100% CZASU JAKI BĘDZIESZ SPĘDZAŁ NA RYNKU.
Ćwicz i ucz się na REALU.

Pomysł z micro jest jak najbardziej dobry. Tylko już dziś zaakceptuj, że depozyt, który na to przeznaczysz - możesz stracić. Ale moim zdaniem inaczej nie jesteś wstanie poznać siebie, to jak reagujesz, jakie masz słabości i jak z nimi sobie radzić. Jak nauczyć się dyscypliny i konsekwencji.
Człowiek mądry uczy się na swoich błędach, człowiek sprytny uczy się na cudzych błędach, człowiek głupi nigdy się nie uczy!

ODPOWIEDZ