dzięki za wszystkie rady które piszecie a ja niby o tym wszystkim wiem ale na realu i to jak sie pojawiają wyższe kwoty 800 1000zł to jakoś nie potrafie zastosować , prawdopodobnie moim problemem jest psychika ,a tu moje statystyki wynikające z exela i zauważyłem że strate realizuje przy -9,6 pipsa a zysk realizuje przy +6,7pipsa przy 68% trafionych pozycjach to ja chyba uprawiam skalping bo śr. robie 25 transakcji od 9 do 17 tej.
ps może ktoś doświadczony na rynku coś mi podpowie czego ja nie zauważyłem w tych statystykach
Dodano po 4 minutach:
spowiednik pisze:jeszcze tylko dodam że czasami mam wrażenie że rynek robi dokładnie odwrotnie to co ja to tak jakby Pan Rynek siedział koło mnie w fotelu i robił dokładnie odwrotnie jak ja L to on S i na odwrót a powinienem robić to co Pan Rynek

nie poczuj się że coś chcę ci ujmować ,ale masz naprawdę mikroskopijną wiedzę
Wracaj na demo
Dodano po 6 minutach:
madlady pisze:frytek pisze:
ps a kasy mi zostało tak naprawde 15k i chyba przejde na mikroloty od 3 go lipca będą na admiralu i poświęcić więcej czasu na nauke i wyciąganie wniosków bo jak będe tracił w takim czasie to mi kasy zabraknie bardzo szybko
pozdr.
spowiednik sugerujesz że nie traktuje forexu jako biznesu i dla tego nie będe w stanie sie utrzymać? musze sie nad tym zastanowić bo może masz racje
pozdr
to najlepsze co mozesz zrobic
na mikrolotach trochę szlag trafia ze to taka mała kasa, jak się człowiek przyzwyczaja grać 10x większą pozycją, ale to uczy cierpliwości i pokory
"ziarnko do ziarnka", te sprawy.....
nie prawda i tak utopi choćby i grał na nanolotach
wracaj na demo i potraktuj je poważnie
a jak komuś emocji brakuje to są skoki ze spadochronem. itp[/quote]
Dodano po 3 minutach:
spowiedniku napisałeś że i tak strace czy dla tego że nie traktuje forexu poważnie jak biznesu ? musze sie nad tym zastanowić bo może masz racje
pozdr.