Sorki Ajot. Przepraszam. Wielkie dzięki. Jarkowi życzę sukcesów w jego tradowaniu na hedge, a Dadasa pozdrawiam wraz z tobą kolego Ajot.ajot pisze:Dreniu prosił o gotowego indyka i takiego mu przygotowałem. Poświęciłem całe 5 min swojego życia na zrobienie tego, ale co mi tam ... szkoda, że nie usłyszałem THX od drenia, ale cóż takie czasy..
Moja pierwsza krecha w MT4.
Re: Moja pierwsza krecha w MT4.
Spoko, wybaczonedrendriu pisze:Sorki Ajot. Przepraszam. Wielkie dzięki...

Dzięki Ajot. Ulżyło mi trochę.ajot pisze:Spoko, wybaczoneNiech pipsy będą z Tobą.
Niemniej moja prosba odnośnie:
extern int
int init()
int deinit()
int start()
...dalej jest aktualna. A wógóle to przeżywam kryzys jeżeli chodzi o to programowanie w mql. A było to tak. Mówię, weznę sobie jakiś najprostrzy kod odnośnie wolumenu i natrafiłem na takie coś:
Simple Volume - indicator for MetaTrader 4
https://www.mql5.com/en/code/9779
Ja pierdo... ę patrzcie na to:
Kod: Zaznacz cały
//+------------------------------------------------------------------+
//| This has been coded by MT-Coder |
//| |
//| Email: mt-coder@hotmail.com |
//| Website: mt-coder.110mb.com |
//| |
//| For a price I can code for you any strategy you have in mind |
//| into EA, I can code any indicator you have in mind |
//| |
//| Don't hesitate to contact me at mt-coder@hotmail.com |
//| This indicator shows the interaction between price open |
//| and the market volume |
#property copyright "Copyright © 2009, MT-Coder."
#property link "http://mt-coder.110mb.com/"
#property indicator_separate_window
#property indicator_buffers 1
#property indicator_color1 LimeGreen
//---- input parameters
extern int SVPeriod=100;
//---- buffers
double Buffer[];
//| Custom indicator initialization function |
int init()
{
string short_name;
//---- 1 additional buffer used for counting.
IndicatorBuffers(1);
//IndicatorDigits(Digits);
//---- indicator line
SetIndexStyle(0,DRAW_HISTOGRAM);
SetIndexBuffer(0,Buffer);
//---- name for DataWindow and indicator subwindow label
short_name="Simple Volume - -by MT-Coder@hotmail.com";
IndicatorShortName(short_name);
SetIndexLabel(0,"Simple Volume");
//----
SetIndexDrawBegin(0,SVPeriod);
//----
return(0);
}
//| FAC low n high |
int start()
{
int i,counted_bars=IndicatorCounted();
//----
if(Bars<SVPeriod) return(0);
//----
i=Bars-SVPeriod-1;
if(counted_bars>SVPeriod) i=Bars-counted_bars-1;
while(i>0)
{
Buffer[i] = Open[i] * Volume[i] ;
i--;
}
return(0);
}
Kod: Zaznacz cały
Plot( Volume, _DEFAULT_NAME(), ParamColor("Color", colorBlueGrey ), ParamStyle( "Style", styleHistogram | styleOwnScale | styleThick, maskHistogram ) );
Ajot kolego opowiedz żesz, po jaką cholerę aż tyle tego kodu, i co robią po kolei sekwencję, :
extern int
int init()
int deinit()
int start()
.. i dlaczego tyle, aż tego kodu trzeba zastosować żeby wywałąć głupią krechę, którą w AFL można wywołac jednym polceniem ?. Nadmieniam, że posiadam (w Amibrokerze) podobny skrypt do sumowania volumenu za swingi, którym mi przed oczami na "ciekawe wskażniki do mt4" migotał kolega Jarek:
https://www.youtube.com/watch?v=FZdeHGw ... e=youtu.be
...i dlatego go od niego nie kupuję, i póki co i długo jeszcze nie kupię, bo aż tak bardzo to mnie nie ciśnie. Owszem fajnie by było mieć coś takiego w mql, odpadała by wtedy robota z konwersja danych z Ami do Mt4, ale cóż, jak się nie ma co się lubi, to się lubi, co się ma. Niemniej fajnie by było zrobić coś takiego w mt4 i puścić na naszym forum, żeby każdy z uzytkowników forum mógł miec takie narzędzie u siebie.
Tak, że Ajot jak coś wiesz to gadaj, obiecuję - na pewno na tym nie stracisz, a jak się wspólnie dobrze postaramy, to za jakiś czas efektem naszych wspólnych starań moze pojawić sie tutaj fajne, dosyć prostę i nie skomplikowane narzędzie do zarabiania

Ostatnio zmieniony 23 lis 2014, 17:02 przez drendriu, łącznie zmieniany 1 raz.
Pamiętaj o tym, że transakcja kupno-sprzedaż wymaga minimum dwóch stron.drendriu pisze: ...i dlatego go od niego nie kupuję, i póki co i długo jeszcze nie kupię, bo aż tak bardzo to mnie nie ciśnie.
BTW. Może odpuść sobie mql i "weźnij' się za jęz. polski. To powinno być bardziej "prostę" dla ciebie.
Jarek a zastanowiłeś się co będziesz robił jak DaX i giełda francuska się rozkorelują ?.JAREK67 pisze:BTW. Może odpuść sobie mql i "weźnij' się za jęz. polski. To powinno być bardziej "prostę" dla ciebie.
P.S. Sorry za błąd w poście.
Masz jeszcze raz, tym razem z komentarzem.
Wszystko co potrzebujesz znajdziesz w kodzie, łącznie z polskim kursem mql4 na poziomie podstawom ... tylko musisz temu poświęcić trochę czasu.
Ja w programowanie dla kogoś się nie bawię. Nauczyłem się trochę na własne potrzeby i tyle...
Wszystko co potrzebujesz znajdziesz w kodzie, łącznie z polskim kursem mql4 na poziomie podstawom ... tylko musisz temu poświęcić trochę czasu.
Ja w programowanie dla kogoś się nie bawię. Nauczyłem się trochę na własne potrzeby i tyle...
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
A gdzie znajde ten polski kurs ?.ajot pisze:Ja w programowanie dla kogoś się nie bawię. Nauczyłem się trochę na własne potrzeby i tyle...
Człowieku, ty tak serio? Czy jaja sobie robisz?drendriu pisze:A gdzie znajde ten polski kurs ?.ajot pisze:Ja w programowanie dla kogoś się nie bawię. Nauczyłem się trochę na własne potrzeby i tyle...
Nie umiesz nawet napisać "Kurs MQL4" w Google?
Spotykałem jakieś przytłumaczone na polski bodajże z ruskiego ale, jakos nie miałem okazji do niego zajrzeć bo nie było potrzeby. Teraz przy okazji tej krechy chciałbym coś poczytać, ale że wplatformie mt4 ????, czy w wskaźniku jakiś jest podstawowy ????? to piersze słysze.Dadas pisze:Człowieku, ty tak serio? Czy jaja sobie robisz?drendriu pisze:A gdzie znajde ten polski kurs ?.ajot pisze:Ja w programowanie dla kogoś się nie bawię. Nauczyłem się trochę na własne potrzeby i tyle...
Nie umiesz nawet napisać "Kurs MQL4" w Google?
P.S. Dzięki kolego Ajot za komentarze.