P.S.
a tak swoja droga ten kto napisal w ankiecie ze odradza stanowczo tego brokera moglby chociaz podzielic sie swoimi krytycznymi uwagami...
Sprawa jest stosunkowo prosta do wyjaśnienia; mówią na to bodajże "partial execution"; wynika z natury ECNu i z właściwości stosowanego oprogramowania routera - czyli programu który "łączy" oferty kupujacych i sprzedających; występuje pełna analogia do giełdy papierów wartościowych i jej serwera;jaguarII pisze:witam serdecznie Panowie...
Otoz testuje sobie tego ECN'owca na demo...i o to przed niemal chwila przytrafilo sie mi cos takiego...
a wiec zlozylem zlecenie na kupno GBP/USD przez stoplimit + TTO za 10 lotow czyli 100.000 quantity przy stop price = 2,0020 oraz limit price = 2,0023 , TTO bez znaczenia ,bo chodzi o sam zakup...i kiedy doszlo do realizacji ceny na poziomie 2,0020 nagle podzielilo mi zlecenia na 4 rozne opcje![]()
...
kupno 50.000 GBP/USD za 2,0020 tak jak byl ustawiony stop price
kupno 10.000 GBP/USD za 2,0020 -----------------------------------------------
kupno 10.000 GBP/USD za 2,0021![]()
![]()
kupno 30.000 GBP/USD za 2,0018 co prawda po lepszej cenie ale samo podzielenie mojego quantity = 100.000 na nierówne poczworne zlecenia daje do myslenia...powinno byc 100.000 GBP/USD po cenie stop price czyli 2,0020
czy spotkaliscie sie z taka sytuacja moze wczesniej... ?
z gory dzieki
dzieki bigzbig tym tez sie juz bawilem...i zgadza sie wystepuje to przy szybko zmieniajacych sie cenach ,w news tradingach...wracajac do tego mojego zlecenia faktycznie cena zminila sie gwaltownie o pare(nascie)BigZbig111 pisze:sprawdź MBTNavigator > Preferences > Order Entry w prawym dolnym rogu jest suwak MBTX Price vs. Speed - w tym miejscu ustawiasz routerowi parametr jaki sobie życzysz - czy ma starać się obsługiwać twoje zlecenia jak najszybciej czy po jak najlepszej cenie; wybierzesz Speed - będzie ci przydzielać pierwsze znalezione zlecenie spełniające twoje warunki; wybierzesz Price - będzie przeszukiwał wszystkie posiadane zlecenia aby znaleźć najlepsze dla twojego zlecenia warunki;
jezeli chcesz kupic po cenie 1,42 a jest cena rynkowa 1,4i przewidujesz ruch do gory to wtedy musisz ustawic zlecenie oczekujace stop + TTO ustalajac TTO - stop loss jako lower trigger - twoja cena 1.35 i take profit jako upper trigger-twoja cena 1.45 oraz w rubryce stop price wpisujesz cene 1,42zz pisze:Sorry BigZbig111 nie znam angielskiego.Najprościej cię spytam.Kupić sprzedać po market umiem,nie wiem jak na kupioną pozycję ustawić stop,limit,oraz chcę złożyć zlecenie główne i zależne np. edek teraz jest po 1.4 przewiduję ruch do góry ale chcę kupić po 1.42 i na tą pozycję ustawić zlecenia obronne limit 1.45, oraz stop 1.35 ale nic z tego tu nie kumam.W GFT,SaXO to jest proste a tutaj kupuję naciskam open orders i nic.Pozdrawiam
1. tak - stop to stop a limit to limit - nie ma co tłumaczyć; a price to cena;zz pisze:No dzięki wchodzi ładnie.Jeszcze 2 pytania czyli cena 1.42 wpisuję w okienko stop price? 2 pytanie jak ustawić zlecenia obronne stop i limit na złożone już zlecenie po rynku?.Pozdrawiam.