MB Trading
Witam.
Pytanko do osób grających w realu na mbtrading. Jak wygląda sprawa spreadu w godzinach od 17'tej po południu do 9'tej rano na parze EUR/USD ? Z tego co wyczytałem to rozszerzają ale o ile ?
Drugie pytanko to czy są przerwy w godzinach nocnych w dostępie do serwera ?
Pozdrawiam
Karol Marchewka
Pytanko do osób grających w realu na mbtrading. Jak wygląda sprawa spreadu w godzinach od 17'tej po południu do 9'tej rano na parze EUR/USD ? Z tego co wyczytałem to rozszerzają ale o ile ?
Drugie pytanko to czy są przerwy w godzinach nocnych w dostępie do serwera ?
Pozdrawiam
Karol Marchewka
-
- Stały bywalec
Mógłbyś pokazać gdzie to wyczytałeś?MaRCHeW pisze:Z tego co wyczytałem to rozszerzają ale o ile ?
Bo ja wyczytałem (i wypytałem), że MBT jako broker NIGDY nie grzebie przy spreadzie. Twierdzą, że dla każdej zawieranej transakcji moga pokazać stronę przeciwną tej transakcji, z cenami K/S równymi sobie.
Spread jest zawsze taki jaki rzeczywiście wystepuje na ich "logicznym drucie" (sieć ECN), do którego podłączonych jest 12 największych banków, iluś tam brokerów i innych firm, np. eSignal.
Jeszcze raz - spread w MBT wynika tylko i wyłącznie z dostępnych w ECN ofert Bid/Ask; nikt go sztucznie nie zmienia - ani na + ani na -.
MBT nie zarabia na poszerzaniu spreadu. Ich zarobek to liniowa prowizja od każdej transakcji - $5 od $100k Sold or Bought. Transakcja lotem 100k USD/cokolwiek w obie strony - IN i OUT - kosztuje więc 10$.
Czasami spread się rozszerza, gdy oferenci nie nadażają z podkładaniem ofert. Kiedy to się stanie - nie przewidzisz tego.
Niezbyt czesto, ale widziałem nawet 4 pipsy na EU.
Na swoje pytania możesz dostać odpowiedzi z pierwszej ręki na ich czacie.
Luzpal pisze:czescotworzyles konto real? jak tak to napisz jakie dokumenty potrzeba ile trwa przelew ile po bieraja oplat od wyplaty
EDIT:
chcialem sobie pograc na gold przeciesz idzie cala dobe wiedz przed chwila na demo odpalam chce dac zlecenie na gold i patrze sie kur.. nie co jest i czytam tak.
Regular trading hours on Monday through Friday are from 4:00am to 8:00pm EST. with a 45-minute break each day between 5:15 PM and 6:00 PM.
Konto otwiera się błyskawicznie z ich strony i dosyła potem scany dokumentów. Wypłaty 30 usd. Chyba wszedłeś na stronę MB Trading Futures zamiast na MB Trading FX. Spróbuj tutaj http://www.mbtrading.com/fx/ ale i tak nie mają złota.
-
- Stały bywalec
nie $10 prowizji od 100k w obie strony, aleLuzpal pisze: ale do kazdej tranzakcji do 100tysiecy dolarow musze doliczyc jeszcze oprocz spreadu 10$ 27zł tak?
10 jednostek waluty która jest na pierwszej pozycji w parze, tak więc:
-dla USD/"coś tam" to będzie 10$
ale
- dla "cośtam"/USD to będzie 10 jednostek "cośtam", np równowartość 10 GBP dla pary GBP/USD
(oczywiście 10 jednostek za otwarcie i zamkniecie pozycji razem (5+5))
-
- Stały bywalec
pytasz o same oczywiste sprawy - nie poczytałeś ich opisów!Luzpal pisze:nom rozumiem widze ze a demo oni nie doliczaja tych wartosci i wogole jakies dziwne te loty na demo po 10'000 waluty bazowej a nie po 100'000 jaki tak jest lewar 1:10? bo ja nigdzie nie znalazlem mozliwsoci ustawiania lewara.
A jak macie tam konto real to prosze sprawdzcie czy idzie grac na natgazie/
1. doliczają - zobacz Navigate>Balances
2.LOT = 10k z definicji - nie ma co dyskutować, tak tu jest
3. lewar jest 100:1 przy wielkich kwotach spada
A po co Ci ustawianie lewara? Nie możesz sobie po prostu ustawić żądanej wielkości pozycji?