MB Trading

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera ?

Zdecydowanie polecam
41
43%
Poza paroma minusami są ok
15
16%
Przeciętny
32
34%
Mają wiele wad
2
2%
Stanowczo odradzam
5
5%

Liczba głosów: 95

Awatar użytkownika
fxlamer
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: fxlamer »

spekul pisze:Fryk to jest dobra wiadomość na koniec roku.Nawet jak trzeba będzie oddać całego pipa to i tak jest dobrze. Dzięki .
Troche wiecej jak calego. Na kablu np oddasz na wejsciu $5x1.96=$9.8 (haracz mnozysz przez kurs waluty), na wyjsciu to samo, czyli 2x$9.8=$19.6 plus spread srednio 2 pipsy, a bywa ze i 4 zlapie. Czyli troche drozej niz Oanda. Masz szanse trafic w moment kiedy spread bedzie wynosil 1 pips wiec ciut taniej Ci wyjdzie, nie wiem jak na edku bo nie gram na tej parze. Ogolnie sciema, to ze pobieraja komisje 2 razy trzeba bylo im z gardla wyrywac i instalowac demo zeby sprawdzic bo zaden frajer z MBT nie powie Ci tego wprost.
Bedzie dobrze, luz......
=================

spekul
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: spekul »

Dzięki fxlamer ,zrobiło się jasno{w głowie,bo nad platformą zebrały się chmury}.
Tak naprawdę to szukam brookera u którego spred na 6 najważniejszych majorach byłby niewielki i w miare jednakowy. O ile na 4 najważniejszych jest tak prawie u każdego to już na A/U lub U/C jest horror.
Mam jeszcze jedno pytanie,nie potrafie sobie sam na nie tak jednoznacznie odpowiedzieć.
Czy na takiej platformie [a właściwie nie platformie] MBT może wystąpić badtick,ale taki ok 100pipsowy który zwali dalekie stopy,albo uruchomi callback.,innymi słowy skasuje nas.? Czy na rynku międzybankowym jest to niemożliwe?

Awatar użytkownika
fryk
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: fryk »

Nie odpowiem Ci na to pytanie ale powiem co widziałem: na jakiś ważnych danych oglądałem tiki MB. Po danych dopiero po kilkunastu sekundach (!!) na kilka sekund spread wzrósł do max 7 na 9sek potem znowu do 0-2.

Jeśli grasz na > 4/5 parach to tylko MB lub InteractiveBrokers.

Do tego masz multum platform do wyboru również z API: QT, Ninja, TradeBullet (temu możesz nawet ordery mailem wysyłać), itd...
Owoce sukcesu rosną na drzewach cierpliwości...

Awatar użytkownika
fryk
Gaduła
Gaduła

Jak wchodza zlecenia na danych?

Awatar użytkownika
fryk
Gaduła
Gaduła

Obsługa tej platformy to wyższa szkoła tańca.

Level bawiłeś się różnymi routerami przy zleceniach? Mnie to chyba czeka bo bawię się z grą na danych i zależy mi na najszybszej realizacji.

Awatar użytkownika
fryk
Gaduła
Gaduła

Długo już jesteś w mb? Zadowolony?

Awatar użytkownika
fryk
Gaduła
Gaduła

No to super. Ja jeszcze z tydzień potestuję.

Fajne jest, że kupa softu jest do MBT.

Quotetracker - wykresy! :) z możliwością śledzenia spreadu na tikach oraz wlasne API więc możliwość pisania własnych skryptów/automatów.

NinjaTrader - pokaźny soft z różniastymi narzędziami wspomagającymi grę. Świetnie udokumentowane wszystko.

takezo
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: takezo »

jako wyjasnienie dodam, ze chodzilo o konto, ktore w 2.5 miesiace
uroslo z 150 GBP na 40k GBP.

czy ktos wierzy ze geniusz zrobil w 2,5 m-ca 26666% zysku? 8) :lol:
Wiekszosc nie zawsze sie myli.

BigZbig111
Stały bywalec
Stały bywalec

MBTrading

Nieprzeczytany post autor: BigZbig111 »

Taka sobie korespondencja wzajemna:

=================================================
Greetings,

Thank you for your interest in MB Trading.
...
These links explain the advantages of using MB Trading as your forex broker:

Broker Comparison - http://www.mbtrading.com/fx/comparison.asp
Commission Rates - http://www.mbtrading.com/fx/commissions.asp

Here are some links to get you started on the platform:

Webinars - http://www.mbtrading.com/fx/Webinars.asp
Tutorial - http://www.mbtrading.com/fx/tutorial.asp (this will only work on Mozilla Firefox - www.mozilla.com)
===================================
1. For charts I recommend looking at these options:
eSignal
TopGun Software
Quotetracker
Neoticker
Ablesys

* I use eSignal, it is a very good application, it can look at our specific data.

2. The reason the prices differ is because different brokers get data from different banks. MB Trading uses our own ECN, which shows the best bid/ask from 12 major banks and all customer orders on our platform. Our prices are not going to reflect orders from banks that we do not route to.
====================================
ja pytam:
So, please let me know the source of historical, intraday data for major crosses THAT EXACTLY matches your ECN platform data.
It's not only charting problem for me.
In order to trade reasonably I need to feed with decent intraday data my own decision making mechanism. OHLC records in .txt or .csv or .prn files needed.
Will you be able to help me?
odpowiedź:
As for that, our watchlist will give your OHLC for the day, but that is about it.
komentarz:
musi ci wystarczyć liczba jaką zobaczysz w naszym okienku; liczba ta zginie bezpowrotnie w momencie, kiedy rozpoczynamy nowy dzień;
wszystko oparte na zaufaniu -- nie masz dostepu do danych historycznych!
==========================================
pytanie:
1. Is MBTrading data stream the same as eSignal data stream?
Do the adequate candelas have exactly the same OHLC levels?

2. If the answer to p.1. is "not" - where can I see (or could see in the future) MBTrading Forex Bid/Ask price history - e.g. file that shows history of MBT Forex prices level?
odpowiedź:
No, MB Trading data is not the same as eSignal data. MB Trading data, again, is from the 12 banks that we route to as well as all of our customers. We are always showing the highest bid and the lowest offer. However, our Level II shows also the 10 best bids and offers.

eSignal takes data not only from MB Trading, but also from major market makers like FXCM, FXDD, Gain, as well as hundreds of banks. No two brokers data are going to match up exactly because they do not deal with the exact same group of banks and they do not have the exact same clients placing the exact same orders. So if the high price of the day in eSignal comes from a bank that we do not route to, then we would not have that same high.

Also, market makers apply a markup to their bid/ask to adjust to their fixed spread.

Question 2: We do not have historical data in a file for you to look at. Only what you can see in eSignal.

komentarz:
co tu komentować - jak wczoraj zrobiłeś/nie zrobiłeś dealu, a wydaje Ci się, że powinno być odwrotnie, to bedziesz musiał się domyslić, jak było naprawdę; wszystko oparte na zaufaniu do brokera - zupełnie jak miedzy bankami
============================================

WNIOSKI:
1. nie mam u nich rachunku i chyba nie założę, przynajmniej na razie
2. świetna - skromna i surowa - platforma transakcyjna, dostęp (prawie bezpośredni) do miedzybankowego kursu w usa
3. beznadziejna platforma jeśli chodzi o: analizę - musisz brać aplikację z innej firmy, jak polecają; beznadziejne - właściwie żadne archiwum/historia czegokolwiek - cen, transakcji, spreadów,

Proszę nie odbierać tego co napisałem jako negatywnej opinii; absolutnie nie mam podstaw do tego, aby ich za cokolwiek chwalić lub ganić; do tego potrzeba z nimi dłużej popracować, a nie tylko drobna wymiana informacji. Jeżeli komuś wystarczy funkcjonalność, jaką oni proponują, to prawdopodobnie będzie zadowolony.

Awatar użytkownika
Rooney
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Rooney »

mogarycz pisze:Witam Serdecznie,
Też się zastanawiam nad MBT, ale najbardziej mnie interersuje jak ich platforma się zachowuje podczas publikowania newsów? Można coś ugrać z SNW?
Z góry dziękuję za odpowiedź, pozdrawiam,
Marcin
Przyłączam się do tych pytań. Czy ktoś jeszcze oprócz Levella otworzył rachunek w MBT i może się wypowiedzieć?

ODPOWIEDZ