marcin.ino

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
ODPOWIEDZ
yoshhi
Bywalec
Bywalec

Post autor: yoshhi »

marcin.ino pisze:Chciałem was przeprosić niestety mam już dość z prowadzeniem dziennika. Jak zwykle zrobiłem ten sam błąd co poprzednim razem . Może już nie będę się rozwodził na czym on polega. aktualnie jestem na stracie przez jeden dzień straciłem 70% wypracowany zysków przez jak zwykle własną głupotę dobrze że to tylko demo . Mam nową strategię trochę muszę ją jeszcze dopracować na bazie tej starej Po prostu mam problemy z psychiką i za żądzanie kapitału jak się trzymałem planu wszystko dobrze szło a jesli tak nie robię to jest mi pod górę Musiałem wam to napisać żebyście nie sądzili że jestem dobry początki zawsze mam udane gdy się już uciesze z zysków to mi gorzej idzie . Zauważyłem że teraz moja strategia działa tepiej na wyższych tefach także bedę musiał to jeszcze dopracować dzięki za wszystko może jeszcze o mnie coś poczytacie no i przestałem grać bez Sl a to jednak był bład licząc ogolnie to z 15 miałem nieudanych transakcji z rzędu tak około

Urzeka i fascynuje mnie Twoja prostolinijnosc... :P

Trzymalem kciuki za Twoj sukces, ale przeciez to demo, to jakie to ma znaczenie... ;)

Zycze powodzenia mimo wszystko i jak kolega powyzej napisal, cwicz psychike...

a ode mnie:
...cwicz na REALU...
Człowiek mądry uczy się na swoich błędach, człowiek sprytny uczy się na cudzych błędach, człowiek głupi nigdy się nie uczy!

sober81
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: sober81 »

Nie przejmuj się, to tylko demo:)

Wpłać sobie lepiej 200zł i graj na real. Jak stracisz realną kasę, to szybciej sobie uświadomisz, że stopa trzeba stawiać:)

Ale żeby nie trafić 15 razy z rzędu to trzeba mieć szczęście.

Powodzenia

marcin.ino
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: marcin.ino »

muszę przyznać że zawsze mi tak dobrze idzie przez kilka dni gdy zaczynam grać na fx .Nie wiem z czego to wynika z braku koncentracji może .

Awatar użytkownika
Good Will Hunting
Pasjonat
Pasjonat

Post autor: Good Will Hunting »

Rozumiem Twoją bezkrytyczność ale nie zastanawiałeś się może przypadkiem nad brakiem wiedzy? :wink:
Wolałbym umrzeć niż przegrać.

Nie pisz do mnie PW ponieważ mam bana. Pisz na skypie.

marcin.ino
Stały bywalec
Stały bywalec

może i trochę mi tej wiedzy brakuję ale też uważam ze jeśli potrafię zrobić z 300$ 800% w miesiąc czyli strategia jest dobra tylko muszę popracować nad psychiką . We wakacje przeczytam książkę no i wiele innych związaną z tą tematyką . Ktoś powiedział że dobrze jest za wiele nie wiedzieć na temat rynku fx . Trochę się pogubiłem z sygnałami jakie otrzymywałem od swego systemu były one trafne lecz można było na nich zarobić przez krótki okres czasy 30min-1H i miałem transakcje na plusie lecz kiedy nie zamykałem ich ,trend szedł w przeciwny kierunek i pojawiała się strata . Teraz zauważyłem że bezpieczniej jest grać na TF 4 H i nie rozdrabniać się na drobne jeśli nie ma się tyle czasu . Marzy mi się TPAD z androidem nie wiecie czasem czy nie można na nim mieć mt4 ?

marcin.ino
Stały bywalec
Stały bywalec

ale przecież ja taką sytuację jak wczoraj mam od zawsze zaczynam zarabiać a później przychodzi taki dzień co tracę cześć swoich środków zarobionych przez własną głupotę . Bo albo nie pilnuję wejść i nie przesuwam Sl tak aby nie zarobić ale też by nie stracić w początkowej fazie trendu Albo też gram w taki sposób aby wykorzystać cały depozyt tyle tych zleceń otwieram i później coś się obsunie o 15 pipsów i tracę cały depozyt jak tego się nie nauczę nie robić to wtedy będę myślał o koncie real . Zresztą a jaką wiedzę trzeba mieć jeśli się sugeruję wsparciami i oporami oraz własną strategią która wysyła ci sygnał kupna bądź sprzedaży i zawsze jest on właściwy tylko trzeba przy tym rynku czuwać A teraz zauważyłem że jeśli volumen jest bardzo wysoki to czas zakończyć transakcję bo rynek już wygasa też macie takie odczucie z volumenem ?

marcin.ino
Stały bywalec
Stały bywalec

postaram się odrobić swoje demo do momentu zaczęcia tradingu czyli te 500$ . zrobiłem 70 % zysków przez 3 dni a wiem że niektórzy nie mają nawet tego przez miesiąc ale systematycznie zarabiają . Jeśli moją psychika nie potrafi utrzymać koncentracji podczas gry to może jest warto wypłacać część zarobionej kwoty i robić sobie przerwę kilkudniową a następnie zacząć wszystko od nowa . Z robiłem tak dziś pozaznaczałem sobie ruchy trendu strzałkami góra duł I w poniedziałek z ciekawości zobaczę czy mi się dobrze udało wytypować na tych parach bo jeśli chodzi o historię samą to mój system jest nieomylny na wyższych TF -ch 4 h najlepiej się sprawdza . Tylko pułapem taki będzie aby wejść na real to muszę przynajmniej zrobić te 1000% w obojętnie jakim czasie ale powtużyć to ze 3 razy tak abym był pewny tego co robię i przez to nauczył się zażadzaniem moim kapitałem . Zamierzam grać w alior banku jest w moim mieście ich oddział do tego czasu na pewno się poprawią ze wszystkimi technicznymi sprawami

yoshhi
Bywalec
Bywalec

Post autor: yoshhi »

Czytajac Twoje wypowiedzi mam wrazenie, ze podchodzisz do rynku jak do kasyna... i niestety nie tedy droga...

gdzies tam przewijaja sie przez Twoje wypowiedzi zdawkowo "sensownosci" jakies, ale mam ogolne wrazenie ze sam nie wiesz o czym mowisz...

OK, przyznaje, ze w prostocie sila i nie ma co kombinowac... ale ty to juz przesadzasz.... W ten sposob NIC nie osiagniesz, a wrecz mam wrazenie ze wyrzadzisz sobie krzywde...

I odnosnie tej psychiki... tak Cie czytajac sadze, ze przez Ciebie przemawia tylko chciwosc i arogancja zarazem (to drugie na podstawie roznych innych postow na tym forum takze w innych tematach, na jakie sie rowniez natknalem)
Niestety ale tak nie dojdziesz tam gdzie chcesz.
Przypominam ze nieustajaco dzialasz na demie, a realne pieniadze to zupelnie inne odczucia i inny poziom "wrazen"...

Jest na tym forum sporo sensownych tekstow, wiec jesli chcesz osiagnac jakis sukces na FX to znajdz w sobie troche pokory i poczytaj, przemysl, przygotuj sie, wtedy pocwicz i wprowadz w zycie...

Mowisz, ze robisz wiele % w tydzien...
I co to znaczy jesli dzieje sie to na demie i jeszcze za chwile sam przyznajesz ze przerabales wszystko...
ZNACZY TO TYLKO TYLE, ZE NIC NIE ZNACZY

Nie jestem zwolennikiem podejmowania niskiego ryzyka na Fx, ale uwierz mi do tego rowniez nalezy sie przygotowac....

To co Ty teraz robisz, moim zdaniem, ma znamiona HAZARDU.... czyli juz dzis jestes najwiekszym przegranym...
Jak masz tak dalej robic, to juz lepiej isc pokopac pilke z kolegami, przynajmniej zdrowszy bedziesz.

Tyle ode mnie, reszta zalezy juz tylko od Ciebie...

Powodzenia...
Człowiek mądry uczy się na swoich błędach, człowiek sprytny uczy się na cudzych błędach, człowiek głupi nigdy się nie uczy!

Awatar użytkownika
Good Will Hunting
Pasjonat
Pasjonat

Post autor: Good Will Hunting »

Jak to mówią - można robić dzień w dzień nawet 100 000%, a potem tylko raz stracić 100%. Nie wiem skąd bierze się to Twoje przekonanie, że robisz wyniki o których większości tutaj się nie śniło. Nie chciałbym wdawać się w jakąś dłuższą dysputę, bo szkoda mi trochę na to czasu ale naprawdę uwierz mi na słowo - na koncie demo nie jeden tutaj nie takie cuda robił. Poważni ludzie nie chwalą się wirtualną gotówką :wink: .

Nie traktuj tego jako atak na swoją osobę ale czy mógłbyś mi powiedzieć ile masz lat? Z jednej strony Twoja ortografia sugeruje mi że niedługo skończysz jakieś 8-9 lat, a z drugiej trochę powątpiewam że ktoś tak młody mógłby interesować się giełdą walutową.
Wolałbym umrzeć niż przegrać.

Nie pisz do mnie PW ponieważ mam bana. Pisz na skypie.

marcin.ino
Stały bywalec
Stały bywalec

ok po prostu chciałem was sprowokować do wypowiedzi na mój temat . Dzięki za wasze przemyślenia . Moja strategia opiera się na 3 wskaźnikach stochastic MACD i Mówing Awerage to już wiecie Ci którzy czytali moje wcześniejsze posty . Do tego doszedł nowy wskaźnik którego nazwy nie zdradzę a zachowuje się podobnie do tych powyżej daje te same sygnały lecz nieco zadziej i są one pewniejsze na większych tefach jak już zauważyłem . Musze mieć tylko więcej czasu zauważyłem ze gdy go mam pod dostatkiem sam pilnuje wykresów to dochody są coraz to większe wirtualne . Zdecydowałem się na demo bo jeszcze nie jestem pewien swoich możliwości Po prostu nic innego mi nie zostało jak od tej kwoty zacząć grać która mi pozostała sądziłem że jak założę dziennik to wykreuje w sobie pewną dyscyplinę . niestety to się tylko stało na kilka dni . Dziwne że jak ludzie wkładają na depozyt 10 000 $ to wy jesteście zachwyceni i nawet jak tej osobie nie idzie to tylko jesteście w stanie napisać zmień taktykę bo ta nie działa a czy moja nie działa skoro zrobiłem nie ras z 300$ zrobiłem kilka razy po 300$ i raz udało mi się zrobić 800% w tym przypadku to był hazard bo ciągle maksymalną ilość zleceń robiłem na transakcję . Teraz zrobiłem 70% procent w 3 dni grając spokojnie i rozważniej siedząc non stop nad wykresami gdy tylko odchodziłem na kilkanaście godzin od wykresu to zastawałem dużą stratną pozycję i jak wyliczyłem dokładnie miałem ich 11 nie 15 i to nie z rzędu jak się wcześniej wydawało tylko były to pozycję dochodzące nawet do 200$ jedna a mniejsze kwoty miałem zyskowne

ODPOWIEDZ