Lek na raka - niechciane błogosławieństwo

Forum, na którym można do woli dyskutować nie tylko na tematy związane z Forexem.
Awatar użytkownika
Tig3r
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Tig3r »

iwan pisze:A ja slyszalem ze juz jest technologia magazynowania energii slonecznej. Latem wystawiasz sobie baterie na dach i pobierasz energie, a zima z tego grzejesz dom. Rachunki =0 zl. Podobno moglby miec to kazdy Kowalski w swoim domu, ale ten co to wymyslil zginl w wypadku samochodowym rozjechany przez TIRa z napisem GAZPROM na plandece.
Rozumiem że za materiały, technologię, konserwację też nic nie płacisz i to taki perpetum mobile - oddaje więcej energii niż pobiera? I to pewnie wielkości pudełeczka od zapałek..
======================================================
Nie głupi ten co nie wie, lecz ten który nie chce się nauczyć..

Erykos
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Erykos »

iwan pisze:
Erykos pisze: jednakże mam wiedzę np. o przykładzie starożytnych cywilizacji i ich doznaniom z " czymś Boskim ". I sądzę, że w XXI wieku, teraz, jest na ziemi lek na raka.
W szukaniu leku na raka pozbawionego efektow ubocznych ( bo o to tak naprawde chodzi) nic nie pomoga odniesienia do histori i to tak zamierzchlej. Czy starozytni wiedzieli co to jest za choroba? Tu jest potrzebna technologia jeszcze bardziej kosmiczna niz ta ktora mamy dzis.
Ale ja ze swej strony szanuje oczywiscie twe zdanie. Zal mi jednak i ciebie i podobnych ktorzy musza zyc w takim swiecie, oszukiwani przez korporacje, bez dostepu do dawno odkrytych rzeczy.
Naszym swiatem nie rzadza oczywiscie premierzy, parlamenty, prezydenci lecz wielkie korporacje i trzeba miec tego swiadomosc, ale zeby te korporacje nie chcialy zarobic mld, bln $ na odkrytym juz dawno leku? W to nigdy nie uwierze.
Predzej spowoduja ze taki lek szybciej trafi do sprzedazy niz powinien niz beda go ukrywac.

Zaslyszalec jakas informacje i ja powtarzasz bez refleksji. Jaki interes maja koncerny by nie sprzedawac i zarabiac na super leku na ktory juz wydaly mld $?
Nie potrzeba kosmicznej technologii, ta technologia jest już! I co więcej, może to być medycyna naturalna np. cos w stylu Vilcacora. A póki co to chemia jest żyłą złota. Póki wszystko jest dobrze, to z niej nie odejdą. Ale Ty oczywiście jesteś na tyle otumaniony, że nie wierzysz w nic. Jest mi Ciebie nieco żal, zakańczam z tobą dyskusję bo jesteś w takim stanie zaawansowania, że nic tego nie zmieni.

Awatar użytkownika
Ink.
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: Ink. »

Erykos a skąd wiesz że technologia już jest? legendy rodzinne?, internet? TV?

Awatar użytkownika
daromanchester
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: daromanchester »

Erykos pisze:A póki co to chemia jest żyłą złota
Co Ty za głupoty opowiadasz? Skoro wystarczy w guuglu wpisać lek na raka i wyskakują różne cuda jak B17,Vilacora czy fototerapie.
Nikt ludziom nie każe na siłę iść na chemoterapię!
Mogą wcinać pestki moreli i wpierać w naszym kraju przemysł pogrzebowy.
Dla mnie jest to selekcja naturalna, ba nawet pewien rodzaj eugeniki dzięki któremu osobniki naiwne i łatwowierne nie rozmnażają się zbyt licznie.

Pamiętaj nikt nie zmusza Cię na siłę żebyś zaufał służbie zdrowia ale nie zmuszaj lekarzy żeby wypisywali Ci na receptę witaminę B17.
Bo z ich stanem wiedzy i doświadczeniem wiedzą że to jest bzdura i nie mają zamiaru przykładać ręki do Twojej eutanazji.
"Ekspert to taki człowiek, który popełnił wszystkie możliwe błędy w bardzo wąskiej dziedzinie" - Niels Bohr
"Każdy głupi może wiedzieć. Sedno to zrozumieć" - Albert Einstein

Erykos
Gaduła
Gaduła

Ink. pisze:Erykos a skąd wiesz że technologia już jest? legendy rodzinne?, internet? TV?
Skąd wiesz, że ich nie ma?

Dodano po 3 minutach:
daromanchester pisze:
Erykos pisze:A póki co to chemia jest żyłą złota
Co Ty za głupoty opowiadasz? Skoro wystarczy w guuglu wpisać lek na raka i wyskakują różne cuda jak B17,Vilacora czy fototerapie.
Nikt ludziom nie każe na siłę iść na chemoterapię!
a) Oczywiście, nikt nie karze jednak idąc do lekarza to właśnie chemia jest polecana. A chyba jak masz raka to idziesz do lekarza. To, że ty jesteś fenomenem i wykrywasz raka sam, idziesz i kupujesz na własną rękę od razu cudny lek to jest to tylko małe przypadki.

b) nikt nie karze ludziom żyć.

Dodano po 55 minutach:

daromanchester: Kto z twojej rodziny miał ciężki nowotwór np. jelita, sam sobie go wykrył, nie przyjął chemii, od początku do końca postanowił zastosować inna metodę i wyszedł żywy? Nie ośmieszaj się. I poprzedzę twoją odpowiedź.

Dość! Mam już dosyć wyczytywania waszych bredni.

Awatar użytkownika
iwan
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: iwan »

Erykos pisze:Skąd wiesz, że ich nie ma?
Wiem, bo gdyby byl to ktos by robil na tym kase. Proste jak slonce.
Szukasz czegoś wartosciowego na forum? Zacznij od Kosza bo moze tam zostało to wyrzucone dla powiększenia wolnej przestrzeni dyskowej.

Erykos
Gaduła
Gaduła

A skąd ta pewność? Skąd ty wiesz na jakim momencie całej "linii" jesteśmy. Może jeszcze nie pora?

No wykaż się znajomością pokaż dowody, skąd wiesz, że ich nie ma? A nie "bo"...

Awatar użytkownika
iwan
Pasjonat
Pasjonat

iwan pisze:
Erykos pisze:Czy Ty na prawdę sądzisz, a może czy Ty na prawdę jesteś aż tak naiwny by sądzić, że ludzkość nie jest w stanie ,teraz, wygrać z czymś takim jak nowotwór?
W takim razie jestem strasznie naiwny. A wiesz co to tak naprawde jest nowotwor? Czym sie rozni od powiedzmy ... kaszaka. Tak szczerze.
Problem polega na czyms innym niz sadzisz. Zniszczyc komorke rakowa jest strasznie prosto. Wystarczy ja albo napromieniowac by zawarty w niej genom ulegl zniszczeniu i by ta zmutowala i nie mogla sie dalej dzielic lub bialko w niej zawate uleglo denaturacji co rowna sie rozpadowi tejze.
Mozna te komorki nakarmic lekami chemioterapeutycznymi ktore powoduja... zreszta po co ja to pisze. Musisz to wszystko wiedziec skoro uwazasz ze znaleziono tajna metode zabicia komorek nowotworowych ktora nie powoduje smierci czy mutacji komorek zdrowych lezacych po sasiedzku z nowotworoqymi lub na drugim koncu organizmu.
Jesli ktos taka metode odkryje to bedzie wielki przelom, nagroda nobla, i ogromne pieniadze za prawa patentowe. Jesli juz ktos to odkryl to czemu nie chce tego zdobyc?
Zapytam inaczej. Jak daleko siega twoja wiedza o leczeniu nowotworow? Czym jest przyslowiowa "sciana" ktora nie pozwala znalezc bezpieczniejszych metod od obecnie uzywanych? Smiem twierdzic z doswiadczenia internetowego ze nic o tym nie wiesz, a swe przekonanie bierzesz z ogolnej wiedzy o swiecie. Skoro mamy superkomputery, nanotechnologie, wyladowalismy na ksiezycu itd to co leku jeszcze nie wymyslili? Musieli wymyslic, a skoro nie ma go na rynku to go ukrywaja.
Kto go ukrywa? Koncerny? Przeciez to by byla zyla zlota jakiej jeszcze nikt nie widzial. Przychodzi chory z rozpoznaniem, trzast prast, wyleczony i wraca do pracy zwiekszac PKB i nie generowac kosztow firm ubezpieczeniowych ( u nas NFZ). Same korzysci.

Prosze dowiedz sie cos, cokolwiek o radio i chemioterapii i dopiero pisz. A jak nie bedziesz potrafil znalezc to daj znac, podciagne cie w tym temacie bys wiecej nie osmieszal sie publicznie.
I co doczytales?
Szukasz czegoś wartosciowego na forum? Zacznij od Kosza bo moze tam zostało to wyrzucone dla powiększenia wolnej przestrzeni dyskowej.

Awatar użytkownika
Ink.
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: Ink. »

Erykos zamiast odpowiadać na pytanie pytaniem odpowiedz skąd pochodzi twoja wiedza na temat tych technologii? czy jest to TV, urban legend, internet? skąd to wiesz?
Widzisz, problem jest w tym że to jedynie twoje "widzimisie" i pragnienie aby było w świecie coś tajemniczego i spiskowego, a jedyne potwierdzenie twoich teorii to kolejne "widzimisie" że skoro malo o tym w internecie znaczy że CIA usuwa strony internetowe, assasynuje ludzio którzy posiadają wiedzę na ten temat, banał, dziwie sie tylko ze będąc dorosłym człowiekiem wierzysz w takie rzeczy
Ostatnio zmieniony 07 maja 2012, 16:32 przez Ink., łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
iwan
Pasjonat
Pasjonat

Erykos pisze:A skąd ta pewność? Skąd ty wiesz na jakim momencie całej "linii" jesteśmy. Może jeszcze nie pora?

No wykaż się znajomością pokaż dowody, skąd wiesz, że ich nie ma? A nie "bo"...
Co ty och.... jakie dowody? Co ja w globalnym spisku jestem? Bog obdarzyl mnie mozgiem to z niego korzystam. Obserwuje i wyciagam wnioski. A znajac zycie wiem ze kasa jest najwazniejsza i wszystko wokol niej sie kreci. Tak jest zbudowany ten swiat. Skoro ktos cos wynalazl przelomowego to nie poto by to lezalo w szufladzie tylko po to by na tym zarobic jeszcze wiecej bo koncerny juz teraz zarabiaja krocie.
Jak jak chcesz sie bawic w dowody to ty mi udowodnij ze taki Merck, Pfizer, Smith Klain trzymaja tajny lek w sejfie zamiast kosic grubsza kase niz kosza teraz.
Tylko nie podawaj linka do strony www jakiegos oszoloma, prosze.

ODPOWIEDZ