Kupić taniej, sprzedać drożej

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
Esco
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Esco »

Wirus pisze: Z tym, że mieszkanie, do którego dokładasz (w którym mieszkasz), to pasywa, nie aktywa.
DzikiJamnik pisze: Owszem, gdybym miał je obciążone hipoteką, to dalej byłoby moim aktywem, z tymże w bilansie po stronie pasywów zamiast kapitałów własnych miałbym zobowiązanie długoterminowe (z tytułu kredytu).
DzikiJamnik pisze:Sorry Panowie, szanuję Waszą wiedzę na temat forexu, jest w pewnością większa od mojej. Ale żaden z Was mnie nie przekona, gdyby nie wiem na jaką książkę się powoływał, że moje własne mieszkanie, nawet gdyby było obciążone hipoteką, nie jest moim aktywem Smile
Mieszkanie czy samochód sam w sobie jest aktywem.
Pasywami są koszty utrzymania (ubezpieczenia, konserwacja, kredyt).
Ink. pisze:Czyli chcesz powiedzieć że jak coś kupie a to straci swoją wartość ato już tego nie mam tylko mam stratę?
http://pl.wikipedia.org/wiki/Amortyzacja

DzikiJamnik
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: DzikiJamnik »

Stforex pisze:DJ
Dobrze mieć konkretny plan. Masz jakiś wariant alternatywny oraz "czarny"? Moim zdaniem warto nie dać się zamknąć w jednym tylko pomyśle.
Mam pewne "alternatywne" scenariusze, ale do powyższego mam bardzo silne wewnętrzne przekonanie. Niemniej wraz z wydarzeniami na rynku i nawet odwrotnym kształtowaniem się sytuacji niż przewidywałem, mogę zdecydować się na wejście przy odwrotnej pozycji. Niemniej będę ku temu potrzebował naprawdę wyraźnych dla mnie przesłanej - np. możliwa eskalacja kolejnych problemów eurozony w perspektywie tygodnia (a nie miesięcy, jak to jest obecnie) lub jakiś solidny "wyciek" z europejskiego sektora bankowego...

Tymczasem jakoś bardziej spodziewam się w najbliższym czasie problemów po drugiej stronie Atlantyku, które byłyby doskonałym powodem odreagowania na parze eur/usd.
---
Lepiej z mądrym stracić, niż z głupim zyskać

Awatar użytkownika
Ink.
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: Ink. »

Esco nie zrozumiałes aluzji ;)

Michal87
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Michal87 »

A może dajcie twórcy tematu trochę czasu na pogranie i podzielenie się skrinami z trejdów bo jak do tej pory dyskusja poszła w las. Metod gry może być wiele, ważne by depozyt systematycznie się powiększał.
"nikt mi nie wmówi , że czarne jest czarne a białe jest białe" ;)

Czasami trzeba przytaknąć a myśleć swoje i nie można się napinać tylko dlatego , że ktoś ma inne zdanie -> całkowicie sprzeczne z naszym.

Powodzenia na forexowym polu bitwy ;)

DzikiJamnik
Stały bywalec
Stały bywalec

Otworzyłem S'kę po przebiciu 1,22. Sl mam 2221. Czekam do 2170 i tam decyduję czy zamykam, czy czekam na nowe minima.
---

Awatar użytkownika
Wirus
Zbanowany
Zbanowany

Nieprzeczytany post autor: Wirus »

Witaj Dziki Jamniku; wreszcie dopuścili Cię do głosu ;)
Myślę, że to dość bezpieczne zagranie. Zastanawia mnie tylko, czy czekasz siedząc przy komputerze, czy dostaniesz jakiś sygnał, np. SMS-a, bo przy dzisiejszym tempie to na 1,2170 możemy poczekać do jutra ;)

DzikiJamnik
Stały bywalec
Stały bywalec

Siedzę przed kompem ;)

Teraz przesunąłem SL na 2197.
---

DzikiJamnik
Stały bywalec
Stały bywalec

No i wcięło mi SL...czyli zarobiłem jednego pipsa ;) (po odjęciu prowizji)
---

DzikiJamnik
Stały bywalec
Stały bywalec

L od 2229. SL na 2209. Może tym razem się uda więcej niż 1 pips ;)
---

DzikiJamnik
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołożyłem drugą L przy 2262. Przesunąłem SL pierwszej i oba SL mam na 2249. Przy 2280 będę zamykał obie.
---

ODPOWIEDZ