Koncepcja ZERO LINE by MightyOne
Dzięki za zapodanie kolekcji wykresów z Kreslika. Sam zaczałem zbierać te wykresy ale uzbierałem dotychczas niewiele (z ostatnich kilku tygodni). Tak jak napisał quapi też uważam że przykłady es/pipa za bardziej wartościowe od MO który tylko (albo aż jak to woli) przedstawił szkielet koncepcji ZL. Polecam jednak oprócz przeglądniecia grafów od es/pipa także jego postów gdyż znależć tam można wiele objaśnień. Wysoce sobie również cenię wpisy i grafiki od Dragona.jjmtom pisze:dokument zamieszczony przez kolegę powyżej jest z pewnością godny przestudiowania - brakuje w nim jednak wykresów es/pip-a - moim zdaniem najbardziej precyzyjnych i czystych
W dokumencie tym również są wykresy es/pip-a zaczynają się bodajże od strony 146.
Napewno każdy znajdzie tam coś dobrego dla siebie.
W parametrach custom candle masz możliwość ustawienia wypełnienia na 'false'xmind pisze:a mógłby ktoś dołączyć ten wskaźnik, który rysuje przerywane świeczki z większych TF'ów? wiem, że to jakiś custom candle- ale znalazłem tylko takie z wypełnionym tłem, a nie z przerywaną obwódką
wskaźnik z przerywaną obwódką - autorstwa blubbba jest, niestety, dość upierdliwy w użyciu, jeśli chcesz to poszukam go, mam go gdzieś w domu

pozdro
The irresistible force met the immovable object
Wczoraj był mój najlepszy dzien na FX aleto było wczoraj!
Dzisiaj popracy wskakuje na MT4 odpalam GBPUSD daje sell EURUSD SELL i USDCHF BUY!
Czekam 20 minut i jaaaaaaaazda!
Coś pieknego!
Nigdy do tej pory nie miałem tak wysokiej skutecznosci!
Wczoraj 100% dzisiaj 100% i piknie posypało pisiorami!
Jeszcze raz wielkie podziekowania za opisanie tej motedy na nawigatorze!
ZL wymiata i jak dla mnie to coś nie zastąpionego!
Pozdrawiam i życze sukcesów wszysktkim
Dzisiaj popracy wskakuje na MT4 odpalam GBPUSD daje sell EURUSD SELL i USDCHF BUY!
Czekam 20 minut i jaaaaaaaazda!
Coś pieknego!
Nigdy do tej pory nie miałem tak wysokiej skutecznosci!
Wczoraj 100% dzisiaj 100% i piknie posypało pisiorami!
Jeszcze raz wielkie podziekowania za opisanie tej motedy na nawigatorze!
ZL wymiata i jak dla mnie to coś nie zastąpionego!
Pozdrawiam i życze sukcesów wszysktkim
Dzisiejsze wejście na GBPUSD
Zagrałem Shorta i ładnie wyskoczyłem w pore z pociągu. ZL potwierdzone na niższych tf. Wejscie wyczajone idelanie na pełnym poziomie. Potwierdoznone obserwacją od H4 do M1
Widze ze maksymalnie można było pocisnąc 30pips z tego ruchu. Tak mniej więcej. Wyszło jakies 22pipsy wiec w sumie spoko.
Teraz historia identyczna ale ja juz nie wchodze drugi raz do tego pociągu.
Sytuacja na H4 troche mnie odstrasza. Biorąc jednak poduwage fundament powinno byc sell no ale na dzisiaj starczy.
Dodano po 3 minutach:
Dodam że brałem pod uwage róniez formacje wisielca na H1 przed wejściem
Widac ze drugi raz Zl róniez zadziałało i polecielismy na sell
Wskoczył ktos do pociagu?
Hehhe
Zagrałem Shorta i ładnie wyskoczyłem w pore z pociągu. ZL potwierdzone na niższych tf. Wejscie wyczajone idelanie na pełnym poziomie. Potwierdoznone obserwacją od H4 do M1
Widze ze maksymalnie można było pocisnąc 30pips z tego ruchu. Tak mniej więcej. Wyszło jakies 22pipsy wiec w sumie spoko.
Teraz historia identyczna ale ja juz nie wchodze drugi raz do tego pociągu.
Sytuacja na H4 troche mnie odstrasza. Biorąc jednak poduwage fundament powinno byc sell no ale na dzisiaj starczy.
Dodano po 3 minutach:
Dodam że brałem pod uwage róniez formacje wisielca na H1 przed wejściem
Widac ze drugi raz Zl róniez zadziałało i polecielismy na sell
Wskoczył ktos do pociagu?
Hehhe
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.