Koncepcja ZERO LINE by MightyOne

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.

Czy używasz powyższego systemu

Tak
73
15%
Nie
199
41%
Zamierzam
209
43%

Liczba głosów: 481

Shadi
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Shadi »

mniej więcej o tym mówiłem co teraz się dzieje. Każdy ma swoją koncepcje - Twoja jak widać też mistrzostwo świata :D

Awatar użytkownika
inmax
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: inmax »

teraz gram na wybicie tego pinbara (o ile będzie to wybicie)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Shadi
Pasjonat
Pasjonat

Raczej nie schodzę poniżej m15 :) 1 trade na dzień - jeden dobry trade na dzień i wio.

edit
i znowu słusznie :D

jjmtom
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: jjmtom »

Witam.
Panowie kiedyś udało mi się znaleźć zgromadzone w jedym miejscu MightyOne charts. Mam nadzieje że się wam przydadzą. Niestety plik ma ok 16 MB i jest za duży. Jeżeli jest ktoś zainteresowany moge przesłać na meila. Całość zawiera 262 strony.

Shadi
Pasjonat
Pasjonat

Edit: Przyznaję się bez bicia :D tak mocno szukałem L że nie zauważyłem S :D

Choć z 2giej strony pamiętam jak 2-3 podobne sytuacje wywaliły mnie na sl ... no nic.. teraz mamy lepiej bo dłuższą drogę w górę :D

dzikus
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: dzikus »

Na prośbę kolegi Jjmtom , wrzuciłem na serwer .
http://www.sendspace.com/file/8a2wau

edit : i dla miłośników formatu pdf
http://www.sendspace.com/file/19aal2
Price Action

Awatar użytkownika
quapi
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: quapi »

xmind pisze:
W każdym razie czytając te 33 strony wątku ciężko mi było wywnioskować jak w końcu jest: czy po świecy momo czekać na potwierdzenie w postaci świecy z knotem i dopiero potem ew. szukać wejścia czy od razu po rozrysowaniu obszarów wchodzić jak tylko cena dotknie strefy MZ.
[............]
To byłby ktoś w stanie odpowiedzieć w końcu jak jest zgodnie z zasadami??
Po drugie tak jak ktoś zauważył pare postów wcześniej (pytanie bez odpowiedzi jak do tej pory) że czasem zaznaczacie poziom MZ na podstawie ciała a czasem na postawie korpusu świeczki poprzedzającej momo. TO jak w końcu jest?
jak już Ci shadi odpowiedział - nie ma jednoznacznej odpowiedzi - każda linia w strefie MZ może służyć jako ZL.
Metoda jest uznaniowa nie da się jej zakodować, po iluś tam wejściach wchodzi w krew.

Co do momentu wejścia - człowiek, który opanował ją chyba najlepiej - es/pip z forum kreślika wchodzi na 3 tempa
1. gdy rozpoczyna się formowanie knota (świeca zawraca w kierunku wybicia momo)
2. gdy formuje się jej korpus
3. na kolejnej świecy w kierunku zysku

Gorąco polecam analizę jego wejść - między str. 140 a ok 350 NLA zamieścił ponad 100 przykładów swych wejść w różnych TF

edit: dokument zamieszczony przez kolegę powyżej jest z pewnością godny przestudiowania - brakuje w nim jednak wykresów es/pip-a - moim zdaniem najbardziej precyzyjnych i czystych

pozdro
The irresistible force met the immovable object

Awatar użytkownika
saku82pl
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: saku82pl »

dzieki quapi, postudiuje bo watpliwosci co do wejscia sporo ;)
"Najszybszy sposób, aby mieć 20 tysięcy zł na końcie, to zacząć grę z 40toma tysiącami bez żadnego planu"

jjmtom
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: jjmtom »

dokument zamieszczony przez kolegę powyżej jest z pewnością godny przestudiowania - brakuje w nim jednak wykresów es/pip-a - moim zdaniem najbardziej precyzyjnych i czystych

W dokumencie tym również są wykresy es/pip-a zaczynają się bodajże od strony 146.
Napewno każdy znajdzie tam coś dobrego dla siebie.

Awatar użytkownika
bigben
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: bigben »

HEX pisze:Panowie dzisiaj porozumiałem się z moim kumplem z którym analizowałem NLA i z którym zamierzam dalej ciągnąc przygodę z FX dzięki ZL i zaprzestaje pisania na forum .Bardzo dziękuję za miłą współprace nawet nie wiecie ile dzięki wam zrozumiałem rzeczy.
Pozdrawiam wszystkich serdecznie, życzę samych sukcesów i koście skubane pipsiory aż będą darły ryja 8) 8) :lol:

Dodano po 1 minutach:

LOL chyba jedyny mój post bez błędów ortograficznych :lol:
Dzięki za przedstawienie pomysłów ze stajni Kreslika i twoj wkład w to forum . Miałem szczęście że niemal na samym początku swojej przygody z Foreksem trafiłem na to forum a w szczególności na wątek NLA a pozniej na macierzyste forum NLA. Mam nadzieję że od czasu do czasu jeszcze tu coś napiszesz.
Mimo deklaracji pożegnalnej to stawiam dolary przeciw orzechom że jeszcze tu wrócisz :lol: Jak będzie okazja to stawiam dobre piwo :564: Powodzenia !

ODPOWIEDZ