Koncepcja ZERO LINE by MightyOne

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.

Czy używasz powyższego systemu

Tak
73
15%
Nie
199
41%
Zamierzam
209
43%

Liczba głosów: 481

Awatar użytkownika
GLOBALDIRECT
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: GLOBALDIRECT »

Widzę że układ prędzej czy później wraca do punktu ZERO - patrząc na twój wykres.

Na tym co przedstawiłem od siebie nie warto było u mnie już wychodzić skoro już zabrnąłem. Ale faktycznie mogłem bo miałem sporo czasu.
A informacja która mi teraz podałeś jest o tyle ważna że patrząc u ciebie to nie ma w żadnych układach tego że cała świeca przykrywa poprzednią w określonym ruchu w górę bądź w dół.

Dziękuję
Szprycowanie $ sterydami...
Poza tym - sprawdzam nową dla mnie metodę grania. Kiedy ją zrozumię to każdemu początkującemu pomogę - NA BANK -
CZEKAJCIE NA MOJE SCREENY

Sodoma
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: Sodoma »

Keleris pisze:Jeśli chodzi o mój wykres, celowo dałem taki mały, tu nie chodzi o cienie, czy ciała, tu chodzi o ruch ceny.
Dokładnie :) świetnie zaznaczone, widać wszystko jak na dłoni. Jeszcze rok temu nic by mi to nie powiedziało.

robs
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: robs »

Rozumiem że ten system został przetłumaczony z jakiegoś forum anglojęzycznego. Szukam źródła ale jakoś nic nie widzę. Czy może mnie ktoś nakierować gdzie na necie rzeczony MightyOne opisuje ten system, albo jakieś alternatywne dyskusje na temat tego systemu?

Sodoma
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: Sodoma »

robs Rozczaruje cie na samym początku: TO NIE JEST SYSTEM, NIGDY NIM NIE BYŁ I NIGDY NIE BĘDZIE.
Źródło znajduje się w tym temacie do forum TRO gdzie MO wszystko opisał dokładnie. Jak chcesz to znajdziesz.

Awatar użytkownika
sgorn
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: sgorn »

robs pisze:Rozumiem że ten system został przetłumaczony z jakiegoś forum anglojęzycznego. Szukam źródła ale jakoś nic nie widzę. Czy może mnie ktoś nakierować gdzie na necie rzeczony MightyOne opisuje ten system, albo jakieś alternatywne dyskusje na temat tego systemu?
dobry watek na ten temat:

http://kreslik.com/forums/viewtopic.php?t=2184
Wicks reject areas and bodies explore them-MightyOne
Nie ważne czy miałeś rację czy nie,ważne jak dużo zarobiłeś posiadając rację i jak mało straciłeś, myląc się.

Awatar użytkownika
GLOBALDIRECT
Stały bywalec
Stały bywalec

Keleris pisze:Obrazek

Dzisiejszy wykres. Spójrz na te linie, wszystko działa jak w zegarku. Za bardzo skupiasz się na sprawach typu momentum i wygląd świec. Najważniejsze jest określenie poziomów w których coś się stało, lub coś się właśnie nie stało. Narysuj sobie takie same i sprawdź dopiero na wykresie m30 lub h1 jak to wygląda.

P.S. Nie wrzucaj wykresów z siatką, są naprawdę nieczytelne ;)
Zgodnie z tym wykresem podanym przez Keleris'a postawiłem na cierpliwość - tylko się coś dłużej czeka, no ale może będzie warto.
Nie wyszedłem z żadnej transakcji a jedynie przeciągnąłem ją w czasie bo i tak mi sama wypnie więc podaję diagram :)

Widać że raz już zahaczyło o strefę komfortu ale poczekam aż samo wypnie.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Poza tym - sprawdzam nową dla mnie metodę grania. Kiedy ją zrozumię to każdemu początkującemu pomogę - NA BANK -

Awatar użytkownika
GLOBALDIRECT
Stały bywalec
Stały bywalec

Zassało i dało

Dodano po 1 minutach:

I ten jako drugi w drugą stronę :))

Na piewszym szarpnąłem 605zł a drugim w drodze powrotnej ponad 800zł.

Dodano po 8 godzinach 19 minutach:

Tak się zapowiadało... niby książkowy

Dodano po 44 sekundach:

Tak poszło....
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
Archanioł
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Archanioł »

GLOBALDIRECT pisze:Na piewszym szarpnąłem 605zł a drugim w drodze powrotnej ponad 800zł
A te kwoty podajesz tak dla szpanu?
No bo one chyba nikomu nic nie mówią ... Ile to było w pipsach, jaki % depo przy jakim SL-u, to chyba bardziej istotne informacje?

Awatar użytkownika
GLOBALDIRECT
Stały bywalec
Stały bywalec

A tak popuściło w gacie.... (użyłbym innych słów)

Proszę o genezę tych 2ch zdjęć i dokładne wyjaśnienie, bo chodzi o TO CZEGO nikt nie pisał. Kiedy widać że idzie w górę a kiedy widać że idzie w dół?????????
Teraz następna świeca nie przykryła całości, weszła w strefę i nic nie wyszło.
Co tutaj było zmyłką?
Jak od początku miał iść kierunek czy zamysł był dobry?
I jak ma się zachować świeca w strefie >> ma przejść powyżej aby móc stwierdzić że idzie do góry? Czy może wiadomo na tym etapie że będzie schodzić dalej w dół?

Piszcie wyczerpująco, bardzo proszę. Bez jednozdaniowych form i dopisywania. Jeśli jest ktoś kompetentny na tym forum to proszę zrobić konkretną genezę w całości.

Dziękuję z góry.

Dodano po 3 minutach:
Archanioł pisze:
GLOBALDIRECT pisze:Na piewszym szarpnąłem 605zł a drugim w drodze powrotnej ponad 800zł
No bo one chyba nikomu nic nie mówią ... Ile to było w pipsach, jaki % depo przy jakim SL-u, to chyba bardziej istotne informacje?
Te wygrane były 0,5 a potem 0,20 i w sumie wyszło 141 pipsów. Ale tego nie trzeba opisywać... zależy mi na tych 3 z góry. I generalnie były inną metodą wyznaczane do której się przymierzam.

Proszę 3 pierwsze z góry - wyczerpującą genezę, rozprawkę, pouczenie opirdol itd bo czegoś tutaj nie kumam. Wiem że jest to proste ale KIEDY TO SYGNALIZUJE?!?!?!?!

Dodano po 2 minutach:
Archanioł pisze:

Co to jest SL?
co to jest % i jak mam odczytać (co to za info)

Awatar użytkownika
Keleris
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Keleris »

Jeśli nie wiesz co to jest SL i % od depo to nie daję Ci dużo czasu zanim wyzerujesz konto. Chyba ze ironizowałeś teraz.

P.S. Pisze się zrozumiem, a nie zrozumię ;) sory za czepialstwo, ale to razi.
98% czekanie, 1% wejście, 1% wyjście.

ODPOWIEDZ