Koncepcja ZERO LINE by MightyOne
- GLOBALDIRECT
- Stały bywalec
Widzę że układ prędzej czy później wraca do punktu ZERO - patrząc na twój wykres.
Na tym co przedstawiłem od siebie nie warto było u mnie już wychodzić skoro już zabrnąłem. Ale faktycznie mogłem bo miałem sporo czasu.
A informacja która mi teraz podałeś jest o tyle ważna że patrząc u ciebie to nie ma w żadnych układach tego że cała świeca przykrywa poprzednią w określonym ruchu w górę bądź w dół.
Dziękuję
Na tym co przedstawiłem od siebie nie warto było u mnie już wychodzić skoro już zabrnąłem. Ale faktycznie mogłem bo miałem sporo czasu.
A informacja która mi teraz podałeś jest o tyle ważna że patrząc u ciebie to nie ma w żadnych układach tego że cała świeca przykrywa poprzednią w określonym ruchu w górę bądź w dół.
Dziękuję
Szprycowanie $ sterydami...
Poza tym - sprawdzam nową dla mnie metodę grania. Kiedy ją zrozumię to każdemu początkującemu pomogę - NA BANK -
CZEKAJCIE NA MOJE SCREENY
Poza tym - sprawdzam nową dla mnie metodę grania. Kiedy ją zrozumię to każdemu początkującemu pomogę - NA BANK -
dobry watek na ten temat:robs pisze:Rozumiem że ten system został przetłumaczony z jakiegoś forum anglojęzycznego. Szukam źródła ale jakoś nic nie widzę. Czy może mnie ktoś nakierować gdzie na necie rzeczony MightyOne opisuje ten system, albo jakieś alternatywne dyskusje na temat tego systemu?
http://kreslik.com/forums/viewtopic.php?t=2184
Wicks reject areas and bodies explore them-MightyOne
Nie ważne czy miałeś rację czy nie,ważne jak dużo zarobiłeś posiadając rację i jak mało straciłeś, myląc się.
Nie ważne czy miałeś rację czy nie,ważne jak dużo zarobiłeś posiadając rację i jak mało straciłeś, myląc się.
- GLOBALDIRECT
- Stały bywalec
Zgodnie z tym wykresem podanym przez Keleris'a postawiłem na cierpliwość - tylko się coś dłużej czeka, no ale może będzie warto.Keleris pisze:
Dzisiejszy wykres. Spójrz na te linie, wszystko działa jak w zegarku. Za bardzo skupiasz się na sprawach typu momentum i wygląd świec. Najważniejsze jest określenie poziomów w których coś się stało, lub coś się właśnie nie stało. Narysuj sobie takie same i sprawdź dopiero na wykresie m30 lub h1 jak to wygląda.
P.S. Nie wrzucaj wykresów z siatką, są naprawdę nieczytelne
Nie wyszedłem z żadnej transakcji a jedynie przeciągnąłem ją w czasie bo i tak mi sama wypnie więc podaję diagram

Widać że raz już zahaczyło o strefę komfortu ale poczekam aż samo wypnie.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- GLOBALDIRECT
- Stały bywalec
Zassało i dało
Dodano po 1 minutach:
I ten jako drugi w drugą stronę
Na piewszym szarpnąłem 605zł a drugim w drodze powrotnej ponad 800zł.
Dodano po 8 godzinach 19 minutach:
Tak się zapowiadało... niby książkowy
Dodano po 44 sekundach:
Tak poszło....
Dodano po 1 minutach:
I ten jako drugi w drugą stronę

Na piewszym szarpnąłem 605zł a drugim w drodze powrotnej ponad 800zł.
Dodano po 8 godzinach 19 minutach:
Tak się zapowiadało... niby książkowy
Dodano po 44 sekundach:
Tak poszło....
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- GLOBALDIRECT
- Stały bywalec
A tak popuściło w gacie.... (użyłbym innych słów)
Proszę o genezę tych 2ch zdjęć i dokładne wyjaśnienie, bo chodzi o TO CZEGO nikt nie pisał. Kiedy widać że idzie w górę a kiedy widać że idzie w dół?????????
Teraz następna świeca nie przykryła całości, weszła w strefę i nic nie wyszło.
Co tutaj było zmyłką?
Jak od początku miał iść kierunek czy zamysł był dobry?
I jak ma się zachować świeca w strefie >> ma przejść powyżej aby móc stwierdzić że idzie do góry? Czy może wiadomo na tym etapie że będzie schodzić dalej w dół?
Piszcie wyczerpująco, bardzo proszę. Bez jednozdaniowych form i dopisywania. Jeśli jest ktoś kompetentny na tym forum to proszę zrobić konkretną genezę w całości.
Dziękuję z góry.
Dodano po 3 minutach:
Proszę 3 pierwsze z góry - wyczerpującą genezę, rozprawkę, pouczenie opirdol itd bo czegoś tutaj nie kumam. Wiem że jest to proste ale KIEDY TO SYGNALIZUJE?!?!?!?!
Dodano po 2 minutach:
Co to jest SL?
co to jest % i jak mam odczytać (co to za info)
Proszę o genezę tych 2ch zdjęć i dokładne wyjaśnienie, bo chodzi o TO CZEGO nikt nie pisał. Kiedy widać że idzie w górę a kiedy widać że idzie w dół?????????
Teraz następna świeca nie przykryła całości, weszła w strefę i nic nie wyszło.
Co tutaj było zmyłką?
Jak od początku miał iść kierunek czy zamysł był dobry?
I jak ma się zachować świeca w strefie >> ma przejść powyżej aby móc stwierdzić że idzie do góry? Czy może wiadomo na tym etapie że będzie schodzić dalej w dół?
Piszcie wyczerpująco, bardzo proszę. Bez jednozdaniowych form i dopisywania. Jeśli jest ktoś kompetentny na tym forum to proszę zrobić konkretną genezę w całości.
Dziękuję z góry.
Dodano po 3 minutach:
Te wygrane były 0,5 a potem 0,20 i w sumie wyszło 141 pipsów. Ale tego nie trzeba opisywać... zależy mi na tych 3 z góry. I generalnie były inną metodą wyznaczane do której się przymierzam.Archanioł pisze:A te kwoty podajesz tak dla szpanu?GLOBALDIRECT pisze:Na piewszym szarpnąłem 605zł a drugim w drodze powrotnej ponad 800zł
No bo one chyba nikomu nic nie mówią ... Ile to było w pipsach, jaki % depo przy jakim SL-u, to chyba bardziej istotne informacje?
Proszę 3 pierwsze z góry - wyczerpującą genezę, rozprawkę, pouczenie opirdol itd bo czegoś tutaj nie kumam. Wiem że jest to proste ale KIEDY TO SYGNALIZUJE?!?!?!?!
Dodano po 2 minutach:
Archanioł pisze:A te kwoty podajesz tak dla szpanu?GLOBALDIRECT pisze:Na piewszym szarpnąłem 605zł a drugim w drodze powrotnej ponad 800zł
No bo one chyba nikomu nic nie mówią ... Ile to było w pipsach, jaki % depo przy jakim SL-u, to chyba bardziej istotne informacje?
Co to jest SL?
co to jest % i jak mam odczytać (co to za info)