Czołem GLOBALDIRECT!GLOBALDIRECT pisze: Dla mnie to full pipsów.
W sumie 58pipsów na long. Tego nie przewidziałem i coraz bardziej jestem zdruzgotany i pytam - dlaczego mnie tam nie ma????
Na razie przestaje teoretyzować a zaczynam grać. To co ugram wkleję.
I to będzie mój pierwszy ugrany ZL.
Pozdrawiam
Słuchaj. Proponuję Ci potestować ten system i poczytać jak najwięcej. "Dlaczego mnie tam nie ma"? Myślisz, że ja nie zadaje sobie tego pytania także? Wiesz co? Dziś określiłem perfekcyjnie wejścia na 150 pips, entry...target, niski SL...i wiesz co? Nie wszedłem. Wiesz dlaczego?
Bo mam za mały staż z tym systemem. Ale uczę się pilnie. Testuje całymi bożymi dniami. Dlaczego nie wszedłem? Bo mam luki w wiedzy. Tymi lukami przedostały się emocje. Jeśli zapełnię luki wiedzą to emocje zostaną okiełznane.
Ktoś tu napisał, że to co robi Thorez to jeszcze bardziej zaawansowana kwestia ZL o ile się nie mylę. Ja dopiero na etapie NLA jestem a to co Thorez robi (o ile dobrze zrozumiałem, że BO to bardziej szczegółowa kwestia ZL - to mi trochę zajmie zanim go zrozumię).
Leć od początku wątku - ale uważaj...na początku wątku pisze, że momo ma być 2 x większe od poprzedniej - w środku tego tematu piszą, że to nie prawda. Jeśli znasz angielski to udaj się do oryginalnego wątku MO.
Pozdr.
Ps. Pamiętaj. To system uznaniowy ale fundament jest PRAWDĄ. To w jaki sposób użyjesz system NLA zależy od Ciebie - dlatego testy testy i jeszcze raz testy - wierz mi...to złota reguła.
Acha jeszcze ważna rzecz. Jeśli chcesz wchodzić z małym SL to pamiętaj - musisz być szybki ale i przygotowany do wejść...przed każdym potencjalnym wejściem musisz znać dlaczego tu i tu byś wchodził i gdzie masz wyjście i jaki SL. Jeśli ciasny - bądź szybki...pomocne są zlecenia oczekujące. Testuj. Cokolwiek by ktoś Tobie tu nie napisał to nic już nie da bo wszystko co potrzebne jest zawarte w tym wątku żeby jako tako tradować. I konieczne jeśli chcesz być naprawdę dobry - wchłonąć to co MO przekazuje.