Koncepcja ZERO LINE by MightyOne
Diudiu, chyba nie czytałeś dokładnie tego o czym pisaliśmy. Chłopaki twierdzą, że możliwe jest określenie, która świeczka momo jest świeczką profesjonalistów, a która nowicjuszy, jeszcze przed zobaczeniem na wykresie skutków jej działania. Ale ta dyskusja chyba nie ma dalej sensu, a Thores może się udzielać tylko w weekendy, z tego co zrozumiałem, więc ja bym w to nie wchodził znowu. Fajnie, że znalazłeś swoją drogę ZL i jest ona dla Ciebie, jak sam napisałeś: "po prostu"
pozdro
pozdro
A który z nich zarobił? Kto zarabia na rynku?Wszystko fajnie, tylko który pan jest profesjonalistą? Embarassed Żaden?
To nie jest żadna moja teoriaTeoria Thoreza raczej nie dziali graczy na profesjonalistów i nowicjuszy, a analizuje możliwe zachowania tłumu i reakcje na nie.

Poza tym już mówiłem że moim zdaniem w każdym ruchu jest po równo i nowicjuszy i pro.
Jakby ktoś nie wiedział co się dzisiaj stało na EU

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- RAY of Sunshine
- Gaduła
Ten kto nie daje wyzerować swojego profituThorez pisze:A który z nich zarobił? Kto zarabia na rynku?

Może i nie jest to Twoja teoria,ale jako jeden z nielicznych W PEŁNI ją rozumiesz. Piszesz, że jesteśmy w stanie przewidzieć, czy dana ZL spowoduje odwrócenie kierunku lub czy nie wytrzyma ZANIM dostaniemy na niej jakieś potwierdzenie. I tego nie mogę pojąć. O ile ogólne zasady wyznaczania ZL i zjadania nawzajem profitów wydaje mi się, że rozumiem, to przewidzenie która ZL wytrzyma, a która a puści pozostaje jeszcze nieodgadniętaThorez pisze:To nie jest żadna moja teoria

Przesyłam rysunek z dzisiaj z rana: tekstem "ok" zaznaczone ZL, które ładnie odwracały kierunek, pozostałe nie. Po potwierdzaniu wiadomo co się stanie, ale bez?
I jeszcze proźba do kolegi Thorez w wolnej chwili: czy mógłbyś bardziej przybliżyć co miałeś na myśli rysując takie,a nie inne kreski na Twoim rysunku? O ile widzę tam dwie ZL na H1 i oczywiście duży profit w dół do zjedzenia to np. co się dzieje na górze Twojego rysunku nie mam pojęcia

Z góry dziękuję.
Pzdr.
Zgadza się.Ten kto nie daje wyzerować swojego profitu Smile
...przez moment pomyślałem że mam zaniki pamięci.. ale przejrzałem jeszcze raz wszystko co napisałem i jednak nie znalazłem nigdzie abym coś podobnego napisał...ale jako jeden z nielicznych W PEŁNI ją rozumiesz. Piszesz, że jesteśmy w stanie przewidzieć, czy dana ZL spowoduje odwrócenie kierunku lub czy nie wytrzyma ZANIM dostaniemy na niej jakieś potwierdzenie

RAY of Sunshine jeśli chodzi o pierwszy wykres to jedynym rozwiązaniem jest obserwacja świec - ciało w stronę zysków i wicek w stronę strat, oraz połączenie TF.
Jeśli chodzi o drugi, to wszystko już napisałem wcześniej.
Jedyne co mogę powiedzieć to to że wszystko co miałem do napisania, napisałem i gdybym odpowiadał dalej, pojawiałoby się więcej i więcej podobnych komentarzy, a ja naprawdę nie mam ochoty na nie odpowiadać. Każdy musi się sam nauczyć inwestowania na rynku, przy wykorzystaniu doświadczenia innych lub swojego - i to jest lekcja która zajęła mi wiele czasu, nie da się inaczej, im prędzej to załapiesz tym lepiej dla ciebie.A mógłbyś napisać co się stanie na EU ? Very Happy...
Pozdrawiam
Thorez, a co jest złego w moim komentarzu? Jest zwięzły, konkrety i na temat. Stanowi tak na prawdę clue wszystkiego o co Cię pytałem wcześniej. Z resztą nie tylko ja jak widać odniosłem wrażenie, że umiesz przewidzieć, które świece momentum zadziałają, a które nie.Jedyne co mogę powiedzieć to to że wszystko co miałem do napisania, napisałem i gdybym odpowiadał dalej, pojawiałoby się więcej i więcej podobnych komentarzy, a ja naprawdę nie mam ochoty na nie odpowiadać. Każdy musi się sam nauczyć inwestowania na rynku, przy wykorzystaniu doświadczenia innych lub swojego - i to jest lekcja która zajęła mi wiele czasu, nie da się inaczej, im prędzej to załapiesz tym lepiej dla ciebie.
No ale zdementowałeś te pogłoski... Czy nie ?

Z tego co piszesz, rozumiem, że teraz stawiasz sprawę tak: Dzieliłbym się z wami dalej moją wiedzą i pokazałbym wam jak to działa, ale przez takie komentarze (moje) już się nie będę udzielał?
--- jeżeli tak, to gratuluję. Dobra figura. Na prawdę niezły chwyt. Czuję się teraz winny i mam wyrzuty sumienia.
Trochę syndrom rozkapryszonej gwiazdy. Ale działa i to najważniejsze

Cieszę się Twoim szczęściem, że masz wyniki i że rozgryzłeś koncepcję ZL. Ja tylko staram się z Tobą nawiązać jakiś dyskurs, a Ty nawet nie chcesz spróbować.
pozdro
freud00 naprawdę nie chciałem Cię urazić, czy zmusić do jakiegokolwiek negatywnego uczucia, musiałem pewnie źle zrozumieć to pytanie - dlatego nie lubię pisać na forach.
Odebrałem to tak: "jak przewidzisz co teraz zrobi EU uwierzę ci, a jak nie to zmyślasz i nie warto nawet czytać co piszesz". A takiego podejścia nie nawiedzę najbardziej, dlatego że moje wejścia nie mają znaczenia, bo liczy się jedynie przekazywana wiedza, więc proszę zrozum moją reakcję.
Odebrałem to tak: "jak przewidzisz co teraz zrobi EU uwierzę ci, a jak nie to zmyślasz i nie warto nawet czytać co piszesz". A takiego podejścia nie nawiedzę najbardziej, dlatego że moje wejścia nie mają znaczenia, bo liczy się jedynie przekazywana wiedza, więc proszę zrozum moją reakcję.
"Do osiągnięcia ambitnych celów życiowych potrzeba mniej wysiłku niż do znoszenia ubóstwa i biedy"
- RAY of Sunshine
- Gaduła
Rzeczywiście masz rację, chyba dosyć późno było, jak czytałem ten wątekThorez pisze:przez moment pomyślałem że mam zaniki pamięci.. ale przejrzałem jeszcze raz wszystko co napisałem i jednak nie znalazłem nigdzie abym coś podobnego napisał Exclamation

100% racji. Dlatego cieszymy się, że zechciałeś podzielić się z nami swoim doświadczeniemThorez pisze:Każdy musi się sam nauczyć inwestowania na rynku, przy wykorzystaniu doświadczenia innych lub swojego

Istnieje dla mnie tylko jeden problem odnośnie teorii ZL: przecież równocześnie w proficie mogą być ludki ustawione short jak i long. Skąd wiadomo który profit będzie zerowany jako pierwszy?(patrz rys.)
Miłego weekendu wszystkim