Serwis Forex-nawigator.biz korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. [Zamknij tą informację]

Dzisiaj jest 13 gru 2017, 12:15     PREMIA 30$ bez depozytu! Dodatkowo aż do 50% bonusu od wpłaty w XM!



JForex

Sprawy techniczne dotyczące poszczególnych platform handlowych.
  • Autor
  • Wiadomość
Online
Awatar użytkownika

raposo

Moderator

Moderator

  • Posty: 10542
  • Rejestracja: 22 wrz 2006, 21:10
  • Lokalizacja: Trójmiasto
  • Pochwały: 66

Re: JForex

Nieprzeczytany post02 cze 2014, 13:18

Poczekajmy najpierw co tam stworzą, bo może już taka opcja jest przewidziana :). Poprawki i tak będą nieuniknione...
- RABATY u brokerów ECN, STP, NDD
- Forex Club Tools
- Program Podatek
ForexClub.pl - Tickmill (-10%) - Vipro Markets (-10%) - XTB (Pakiet książek) - InterTrader (-10%) - Dukascopy (-20%) - LMAX (-20%) - FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu
Online
Awatar użytkownika

raposo

Moderator

Moderator

  • Posty: 10542
  • Rejestracja: 22 wrz 2006, 21:10
  • Lokalizacja: Trójmiasto
  • Pochwały: 66

Re: JForex

Nieprzeczytany post06 cze 2014, 11:49

Od 1wszego lipca JForex nie będzie współpracować z Java 6. Należy wyposażyć się w Java w wersji 7. Pełna treść komunikatu:
Dear Client,
We would like to inform you that, starting from the 1st of July, 2014, Jforex platform on LIVE environment will no longer support JAVA 6 (as Oracle does not support JAVA 6 anymore).
We kindly ask you to check your PC and upgrade to JAVA 7 if necessary so that you can continue using the platform successfully.
If you are using a Mac, you will need an Intel-based Mac running Mac OS X version 10.7.3 (Lion) or above.
Demo version of the JForex platform built on JAVA 7 will be introduced on 16th of June 2014.
If you have any questions, please contact our support.
- RABATY u brokerów ECN, STP, NDD
- Forex Club Tools
- Program Podatek
ForexClub.pl - Tickmill (-10%) - Vipro Markets (-10%) - XTB (Pakiet książek) - InterTrader (-10%) - Dukascopy (-20%) - LMAX (-20%) - FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu
Offline

havk

Stały bywalec

Stały bywalec

  • Posty: 80
  • Rejestracja: 07 sty 2010, 20:05

Re: JForex

Nieprzeczytany post15 lip 2014, 19:19

Witam

Czy w jforex jest dostepna opcja konfiguracyjna pozwalajaca wybrac jakie pary walutowe maja byc widoczne po rozwinieciu listwy z parami walutowymi.

Mam jakies dziwne wrazenie ze kiedys widzialem taka opcje a teraz nie moge znalezc i nie wiem czy to sobie wymyslilem czy tez taka opcja istnieje.

Po prostu mam juz wybrane pary walutowe ktore obserwuje i nie chce sie przedzierac przez te wszystkie ktorych nie uzywam.

pozdrawiam
Online
Awatar użytkownika

raposo

Moderator

Moderator

  • Posty: 10542
  • Rejestracja: 22 wrz 2006, 21:10
  • Lokalizacja: Trójmiasto
  • Pochwały: 66

Re: JForex

Nieprzeczytany post16 lip 2014, 16:08

Witaj,

Jak rozumiem chodzi o listę instrumentów z lewej strony? Wystarczy klik prawym na to okno i wtedy rozwiną Ci się opcje edycji.
- RABATY u brokerów ECN, STP, NDD
- Forex Club Tools
- Program Podatek
ForexClub.pl - Tickmill (-10%) - Vipro Markets (-10%) - XTB (Pakiet książek) - InterTrader (-10%) - Dukascopy (-20%) - LMAX (-20%) - FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu
Offline

havk

Stały bywalec

Stały bywalec

  • Posty: 80
  • Rejestracja: 07 sty 2010, 20:05

Re: JForex

Nieprzeczytany post16 lip 2014, 17:38

Tak zgadza się.
Dziękuję
Offline

havk

Stały bywalec

Stały bywalec

  • Posty: 80
  • Rejestracja: 07 sty 2010, 20:05

Re: JForex

Nieprzeczytany post20 lip 2014, 14:05

Witam

Czy ktos pomoze mi wyjasnic roznice w wykresach dla tej samej pary walutowej dokladnie chodzi mi o EURAUD.
Wykresy to m15, RangeBar 10 pips i 20 pips.

O ile wykresy m15 i RangeBar 10 pips pokazuja to samo to juz RangeBar 20 pips pokazuje cos calkowicie niezgodnego z prawda. Przynajmniej na pierwszy rzut oka wiec moze to ja sie myle a wykres jest tworzony prawidlowo.

Wszystkie wyznaczone poziomy byly tworzone w tym samym okienku , zmienialem tylko z m15 na RB 10 pips i RB 20 pips.

Czy ktos mi moze wyjasnic dlaczego tak sie dzieje ? Rozumiem ze RB sa innaczej wyznaczane ale jesli kurs zrobil korekte do cienkiej niebieskiej lini to RB 20 nie powinien chyba pokazywac korekty do drugiej grubej niebieskiej lini skoro na m15 kurs w ogole tam nie zszedl.
Zaloguj się (lub zarejestruj), aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.
Online
Awatar użytkownika

raposo

Moderator

Moderator

  • Posty: 10542
  • Rejestracja: 22 wrz 2006, 21:10
  • Lokalizacja: Trójmiasto
  • Pochwały: 66

Re: JForex

Nieprzeczytany post20 lip 2014, 21:06

Witaj,

Ciężko mi tutaj precyzyjnie sprawdzić OHLC poszcególnych świec jednak jeśli nie zgadzają się one na różnych TF lub zakresach RB to jedynie co przychodzi mi do głowy to ew. błąd przy przetwarzaniu ceny przez platformę.
- RABATY u brokerów ECN, STP, NDD
- Forex Club Tools
- Program Podatek
ForexClub.pl - Tickmill (-10%) - Vipro Markets (-10%) - XTB (Pakiet książek) - InterTrader (-10%) - Dukascopy (-20%) - LMAX (-20%) - FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu
Offline

havk

Stały bywalec

Stały bywalec

  • Posty: 80
  • Rejestracja: 07 sty 2010, 20:05

Re: JForex

Nieprzeczytany post24 lip 2014, 10:58

Bardzo czesto natrafiam na takie roznice a co ciekawe to zawsze i wylacznie tylko dla RangeBars 20 pips. Sprawdzalem dla 5 10 8 15 i 40 pips . Zawsze bylo ok a jedyne problemy wyskakuja przy RB 20 pips.

Jest to dla mnie o tyle dziwne ze przeciez napewno nie tworzyli oddzielnego algorytmu dla RB 20 pips tylko jest uzywany taki sam dla wszystkich wprowadzonych przez uzytkownika w konfiguracji jforex.

Dzis chocby eurjpy. Widac ze cena odbila do goryi zrobila malutka korekte. Wszystkie screeny pokazuja wykres prawidlowo a RB20 pokazuje cofniecie z obecnego szczytu az do srodkowej lini gdzie inne wykresy pokazujace rzeczywisty kurs sa dalekie od tej lini.

-- Dodano: czw 24-07-2014, 12:22 --

Nie pozostaje mi nic innego jak pewnie czekac na nową wersje jforex. W obecnej beta do tej pory nie znalazłem błędu i działa wszystko jak należy.

Ups. Moje dwa posty zostaly zlaczone w jeden. Dopisze wiec ktore screeny sa z wersji beta.
Zaloguj się (lub zarejestruj), aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.
Offline

havk

Stały bywalec

Stały bywalec

  • Posty: 80
  • Rejestracja: 07 sty 2010, 20:05

Re: JForex

Nieprzeczytany post25 lip 2014, 23:22

Witam

Chcialbym odpalic dwa razy jforex ale kazda po starcie ma miec inna konfiguracje.

W chwili obecnej jesli uruchomie dwa razy jforex to mam dwa razy ta sama konfiguracje i dopiero recznie musze po starcie zmieniac "workspace" na ten przeze mnie skonfigurowany.

Zastanawiam sie czy mozna zrobic tak by dwa rozne skroty do uruchomienia jforex od razu uruchamialy dwie rozne konfiguracje .
Online
Awatar użytkownika

raposo

Moderator

Moderator

  • Posty: 10542
  • Rejestracja: 22 wrz 2006, 21:10
  • Lokalizacja: Trójmiasto
  • Pochwały: 66

Re: JForex

Nieprzeczytany post26 lip 2014, 16:38

Wydaje mi się, że nie, bo skróty automatycznie odnoszą sie do tej samej lokalizacji (serwera Dukascopy). Ew. Mozesz korzystać z konta demo i Real.
- RABATY u brokerów ECN, STP, NDD
- Forex Club Tools
- Program Podatek
ForexClub.pl - Tickmill (-10%) - Vipro Markets (-10%) - XTB (Pakiet książek) - InterTrader (-10%) - Dukascopy (-20%) - LMAX (-20%) - FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu
PoprzedniaNastępna

Wróć do Platformy transakcyjne

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 6 gości