Jeszcze jeden temat o scalpingu

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
mandrejk
Pasjonat
Pasjonat

Re: Jeszcze jeden temat o scalpingu

Nieprzeczytany post autor: mandrejk »

guccon pisze:
Microbi pisze:
mandrejk pisze:Witam,
lubię skalp więc będę tu zaglądał,
AUDUSD jak dla mnie za bardzo "kapryśny" na skalp no ale jak Dajesz radę to powodzenia.
AUD/USD lepszy od edka :mrgreen:
no ba :) jakbym miał wybierać wejść w jeden setup na kangurze czy kilka na edku zdecydowanie wybieram kangura 8)
Jak bym miał wejść w jeden setup na kangurze czy kilka na edku to zdecydowanie wybieram
ejka :mrgreen:
Niezależnie od tego, czy spędzamy nasze życie śmiejąc się, czy płacząc (smucąc się) - to zawsze jest ten sam czas życia...

Awatar użytkownika
Midas
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Midas »

mandrejk pisze: Jak bym miał wejść w jeden setup na kangurze czy kilka na edku to zdecydowanie wybieram
ejka :mrgreen:
+1

hehe :D

guccon
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: guccon »

mandrejk, walczymy na noże a Ty jak zwykle przychodzisz z moździerzem :lol:
Wszyscy wiedzą, że czegoś nie da się zrobić, i przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da, i on to właśnie robi.

guccon
Pasjonat
Pasjonat

Po weekendowym odprężeniu i żarcikach pora zacząć nowy tydzień. Na razie trwa passa na minus.
Z ciasnym SL mogłem wchodzić przy reteście bo miałbym wtedy z 3 okazje wyjść na BE ale po tym jak w końcu zrobili nowe Low i tak by się pewnie nie udało. Kierunek nie był taki oczywisty ale uciekł mi już kangur a ryzyko mieściło się w przyjętych granicach więc zdecydowałem się na wejście.

Obrazek
screen shot tool
Wszyscy wiedzą, że czegoś nie da się zrobić, i przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da, i on to właśnie robi.

guccon
Pasjonat
Pasjonat

Ładnie można było dzisiaj na S'kach zarobić ale musiała cena najpierw zrobić jeszcze UP i mnie wyrzucić a nie znalazłem miejsca na kolejny sygnał wejścia.

Myślałem teraz o wzrostach na kangurze i chyba scenariusz podobny jak z ujkiem chociaż dopiero się okażę czy jednak pójdą do góry.
Najgorsze jest w tym fakt że obiecałem sobie w tym tygodniu bez błędów a tu drugie wejście i już zaliczam wpadkę :/ kilka minut przed wejściem włączyłem dopiero EKG i nie sprawdziłem zakresu ruchu ceny. Jak automat ustawił SL=6p ledwo na ostatnią świeczkę to myślałem że jakiś błąd :D a tutaj kangur jednak zrobił dzisiaj spory ruch więc nie powinno być tego wejścia a jak już się trafiło to źle wyznaczone SL szybko zostało złapane.
Wyłączam EKG bo jeszcze wrócą niedobre nawyki i trzeba je zdusić w zarodku :lol:

Obrazek
photo hosting software

guccon
Pasjonat
Pasjonat

Czekam cierpliwie na przełamanie. Rano nie mogłem za bardzo śledzić EKG a po południu nie dali zarobić.

Obrazek
program to take screenshots

guccon
Pasjonat
Pasjonat

Jak tak dalej pójdzie nie doczekam się zyskownej pozycji ... z drugiej strony kto by nie chciał systemu dającego tylko stratne pozycje :lol:

Obrazek
image hosting without registration

Awatar użytkownika
biotiq
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: biotiq »

Siemanko,

Widzę Twoją batalię z rynkiem :) . Może powinieneś zwrócić uwagę na trzecie odbicie od LT. Nie rozumiem do czego Ci ta krecha, którą zaznaczyłem na czerwono.

Peace
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

guccon
Pasjonat
Pasjonat

Gdyby każda LT działała to by było zbyt proste :) a zwracam na nie uwagę ale nie jest to sygnał do wejścia a jedynie potwierdzenie szukanego kierunku. To co miałem na screenie to taka najnowsza szybka LT chociaż niektórzy grają tylko na te np solidne chociażby z M5 ale ja tam lubię sobie narysować każdą która pomoże mi potwierdzić słuszność obranego celu.

Do kolekcji dorzucam edka bo staram się go wystrzegać ale jest pierwsze zagranie i na dodatek też pierwszy plus :D czas pokaże czy to koniec minusowej passy.

Obrazek
free image hosting

guccon
Pasjonat
Pasjonat

Podsumowanie tygodnia:

Wejścia: 5
Błędy:
- 1 źle określona zakres skończony na SL
Skończone na BE: 1/5 - 20%
Skuteczność zyskownych: 1/4 - 25%

Wynik tygodnia: -3,49%
Wykres:
Obrazek
screenshot windows 7

Niestety nie widać poprawy. Liczyłem średnio na 3 wejścia dziennie więc cel 10 wejść na tydzień powinno udać się osiągnąć a okazało się że wyszło jeszcze mniej niż w poprzednim tygodniu. Czasami za bardzo chyba kombinuje bo dzisiaj po południu miałem z 4 sygnały i ani jednego nie wykorzystałem. Przejrzę to sobie w weekend na spokojnie bo już widać że potrzebuję jakieś zmiany aby poprawić swoją grę.

ODPOWIEDZ